Uitzending gemist Highstreet Blues

Al vanaf 1993 zendt Regio90, de streekomroep voor de Utrechtse Heuvelrug en de Krommerijnstreek , elke zondagmiddag om 12.00 uur het radioprogramma Highstreet Jazz en Blues uit. Presentator en samensteller Jos du Floo draait het eerste uur bluesmuziek met de allernieuwste cd’s, interviews en optredens en  is te horen via de kabel of op frequentie 91.7FM of wereldwijd via www.regio90.nl. Ook wordt het programma herhaald op de woensdagavond tussen 18.00 en 20.00 uur. Direct na de uitzending op zondag is het programma ook tussen 14.00 en 16.00 uur te beluisteren via RTV Slotstad.

1500e uitzending
Op 24 april 2022 heeft de 1500e uitzending plaatsgevonden. BluesinWijk heeft daar een feestelijke gebeurtenis van gemaakt met een live uitzending vanuit het cafe ’t Hoff.  Met muziek, interviews en een live optreden van Big Bo. De hele uitzending is nog hier terug te zien.  Voor een uitgebreider verslag lees hier.

Naar een idee van Jos zijn alle uitzendingen 3 maanden lang terug te luisteren via onderstaande links. Elke uitzending is gevuld met 60 minuten non-stop blues.

AUGUSTUS 2022

In elke uitzending draait Jos ook een nummer van de “Lp van de maand‘, nog  zo’n mooie samenwerking met Jos en Regio90. In augustus is de inzending van Klaas. An Kuilenburg.  Zijn keuze valt op Jimy  Hendrix met het album ‘Hendrix in The West (1971).

Zondag 7 augustus 2022 uitzending 1515. Weten jullie nog? De 1500ste uitzending? Wat een feest was dat. En nu dan, al doortellend, kom ik aan uitzending nummer 1515 toe. Het gaat maar door. Ik begin met een nummer van Nick Andrea.  Verder veel nieuw en oud werk zoals van Sugarray Rayford, Diunna Greenleaf, Fonky Donky, Freddy Munoz, Jack Bottleneck, Karen Dalton en als laatste van het eerste uur Mike Guldin. Ook de elpee van de maand”, voor de maand augustus een inzending van Klaas van Kuilenburg. Zijn keuze valt op Jimi Hendrix, met het album ‘Hendrix in The West’  (1971). Kijk ook eens op www.bluesinwijk.nl voor al die mooie verhalen die bij die ingezonden langspeelplaten horen.

JULI 2022

In elke uitzending draait Jos ook een nummer van de “Lp van de maand‘, nog  zo’n mooie samenwerking met Jos en Regio90. In juli is de inzending van Tom Copier. Zijn keuze valt op Robert Johnson met het album ‘King of the Delta Blues Singers’  (1966).

Zondag 31 juli 2022 uitzending 1514. Ik begin met een nummer van Beaux Gris Gris & The Apocalyose. Verder veel nieuw en oud werk zoals van Brent Cobb, Matt Andersen, Minnote Johnny, Scott Ellison, Bubba And The Big Bad Blues, Doug Macleod, Hurricane Ruth en als laatste van het eerste uur Lynyard Skynyr.

Zondag 24 juli 2022 uitzending 1513. Ik begin met een nummer van Ellis Nailey. Verder veel nieuw en oud werk zoals van The Slight Delay, Albert Gastiglia, Ash Grunwald, Greg Wright, Jay Vee Band, Jim Crawford & Friends, Lightnin’ Hopkins, Luther Allison, Pinetop Perkins en als laatste van het eerste uur Jose Ramirez.

Zondag 17 juli 2022 uitzending 1512.  Wat een rust op straat. We kunnen weer probleemloos parkeren zelfs. Schoolvakanties en vakantiegangers, een ideale combinatie. Ook geen haastige ouders meer die hard rijdend en gehaast de kinderen naar school moeten brengen. En vandaag Highstreet Jazz & Blues, lekker. De zon schijnt. Het wordt een moooie dag. Ik begin met een nummer van Committee Of Vultures.  Verder veel nieuw en oud werk zoals van Duke Robillard, Fred Chapelier, Grant Haua, Dan Patlansky, Jacob Green, Southside Johnny & The Asbury Jukes, The Rolling Stones als laatste van het eerste uur David Vest.

Zondag 10 juli 2022 uitzending 1511. Wat gaat de tijd toch snel. Dagen en weken vliegen voorbij. We zitten al weer in de tweede week van juli. Schoolvakanties zijn begonnen en de eerste vakantiegangers zijn al vertrokken. Ik wens een ieder een fijne vakantie toe. Maar Highstreet Jazz & Blues gaat door!! Lekker blijven luisteren dus. Ja ook zondag 10 juli. En de radio kun je immers overal beluisteren. Ik begin met een nummer van Leigh Blond. Verder veel nieuw en oud werk zoals van Nick Clarke, 3s Brouwer, Popa Chubby, Steve Stanholtzer, Thornbird, Billy F. Gibbons, The Blues Band en als laatste van het eerste uur Danny Bryant.

Zondag 3 juli 2022 uitzending 1510. Het is weer de eerste zondag van de maand juli. Dat betekent weer een nieuwe elpee van de maand. Ik begin met een nummer van Robert Ealy And His Five Careless Lovers. Verder veel nieuw en oud werk zoals van Twangtown Paramours, 32-30 Blues, Albert Smith, Angelas Easley, John Hammond, John Illsley, Kenny Blues Boss Wayne en als laatste van het eerste uur Mississippi Heat. Ook de elpee van de maand”, voor de maand juli een inzending van Tom Copier. Zijn keuze valt op Robert Johnson, Het album King Of The Delta Blues Singers (1966). Kijk ook eens op www.bluesinwijk.nl voor al die mooie verhalen die bij die ingezonden langspeelplaten horen.

JUNI 2022

In elke uitzending draait Jos ook een nummer van de “Lp van de maand‘, nog  zo’n mooie samenwerking met Jos en Regio90. In juni is de inzending van Julian Sas. Zijn keuze valt op Jimi Hendrix, Het album Band Of Gypsys (1970).

Zondag 26 juni uitzending 1509 is deze  keer een ‘gewone’ zondag. Geen vaderdag, geen optredens, geen verplichtingen. Saai? Allesbehalve. Genoeg te doen. Maar eerst om 12.00 uur lekker naar Highstreet Jazz & Blues luisteren natuurlijk. Ja het is zondag 26 juni en we maken er een mooie dag van. Ik begin met een nummer van Karl Stoll and the Danger Zone. Verder veel nieuw en oud werk zoals van Dino McGartland, Eddie Blues Barney, Jhett Black, Josh Hyde, Louisiane Red & Bob Corritore, Marina & The Voodoo en als laatste van het eerste uur Paul Gillings.

Zondag 19 juni uitzending 1508 is een dag dat alles kan: vaderdag, Highstreet Jazz & Blues en ook nog een optreden met The Vaults bij BluesbijdeBuren. Ja echt!! Soms kan ik meerdere dingen tegelijk. Maar wat er ook gebeurt, om 13.00 uur sta ik klaar om te spelen,  is er  gewoon met een uitzending van Highstreet Jazz & Blues met  heel veel mooie muziek. De uitzending begint met een nummer van Rory Block & Steve Grossman.  Verder veel nieuw en oud werk zoals van Mike Zito, Beth Hart, Scott Ramminger, The Allman Brothers Band, The Rolling Stones, Julian Sas en als laatste van het eerste uur Reverend Gary Davis.

Zondag 12 juni uitzending 1507.  Vandaag is het vaderdag. Ja echt!! Alleen niet in Nederland maar in België. Maar ook in België kunnen vaders naar Highstreet Jazz & Blues luisteren. Dus vandaag om 12.00 uur, massaal en internationaal naar Highstreet Jazz & Blues. Uiteraard zorg ik dan voor heel veel mooie muziek.
Ik begin met een nummer van Ray Beadle & The Hi Tones. Verder veel nieuw en oud werk zoals van The L&M project, Josh White, Bernard Allison, Beth Hart, Eric Clapton en als laatste van het eerste uur Missisisppi Nova.

Zondag 5 juni uitzending 1506. Ik begin met een nummer van Alan Green Band. Verder veel nieuw en oud werk zoals van Big Al & The Heavyweights, Blues Against Youth, Bob Stroger & The Headcutters, Grand Funk Railroad, Greteful Dead en tot slot en als laatste van het eerste uur Micki Free.

MEI 2022

In elke uitzending draait Jos ook een nummer van de “Lp van de maand‘. nog zo’n mooie samenwerking met Jos en Regio90. In mei is de inzending van Ellen Steijn. Zij koos voor ‘Hell’s Session’   het eerste   album van Livin’ Blues uit 1969.

Zondag 29 mei uitzending 1505. Weer een heerlijk uur vol met prachtige blues.

Zondag 22 mei uitzending 1504. Ik begin met een nummer van Grace Kuch. Verder veel nieuw en oud werk zoals van Harpoonist & The Axe Murderer, Hollis Brown, Jaimi Faulkner, Nienke Dingemans, Juke Joint, Kathy Murray & The Kilowatts, Louise Hoffsten, Luther Allison en als laatste van het eerste uur Marissa Nadler.

Zondag 15 mei uitzending 1503. Ik begin met een nummer van Misty Blues. Verder veel nieuw en oud werk zoals van Willie & The Bandits, Gilby Hager, King Of The World, J.J. Gale, Sam Moss, The Eclectic Beast Band, Vanesa Harbek en als laatste Eric Johanson.