Uitzending gemist Highstreet Blues

Al vanaf 1993 zendt Regio90, de streekomroep voor de Utrechtse Heuvelrug en de Krommerijnstreek , elke zondagmiddag om 12.00 uur het radioprogramma Highstreet Jazz en Blues uit. Presentator en samensteller Jos du Floo draait het eerste uur bluesmuziek met de allernieuwste cd’s, interviews en optredens en  is te horen via de kabel of op frequentie 91.7FM of wereldwijd via www.regio90.nl. Ook wordt het programma herhaald op de woensdagavond tussen 18.00 en 20.00 uur. Direct na de uitzending op zondag is het programma ook tussen 14.00 en 16.00 uur te beluisteren via RTV Slotstad. Vanaf mei 2023 wordt het  programma ook elke zondag vanaf 20.00 uur uitgezonden door WBRS Belgium. En natuurlijk ook ‘gewoon’ via 90 FM en RTV Slotstad.

Naar een idee van Jos zijn alle uitzendingen 3 maanden lang terug te luisteren via onderstaande links. Elke uitzending is gevuld met 60 minuten non-stop blues inclusief een nummer uit de LP van de Maand. 

Op 24 april 2022 vond  de 1500e uitzending plaats. BluesinWijk maakte daar een feestelijke gebeurtenis van met een live uitzending vanuit het cafe ’t Hoff.  Met muziek, interviews en een live optreden van Big Bo. Terug kijken kan hier.  Voor een uitgebreider verslag lees hier.

Zondag 28 mei 2023, uitzending 1557. Het eerste uur van Highstreet Jazz & Blues begin ik met een nummer van The Cinelli Brothers.. Verder Kevin & DJ, Big Mama Thornton, Twelve Bar Blues Band, JD Simo, Bettye LaVette, Big Head Blues Band, Big Joe Williams en ik sluit het eerste uur af met The Vargas Blues Band.

Zondag 21 mei 2023, uitzending 1556. Ook tijdens onze vakantie ging Highstreet Jazz & Blues gewoon door. Dat alles dankzij het wonder van de techniek. En inmiddels ben ik ook weer een jaartje ouder (en wijzer??). Nu dus weer volop on air op zondag 21 mei 2023 op de Utrechtse Heuvelrug, Kromme Rijn gebied, Zeist, Bunnik en in België. Het eerste uur van Highstreet Jazz & Blues begin ik met een nummer van Paul Filipowitcz. Verder The Vaults, Ron D Bowes, Big Jack Johnson, James Anthon Band, Taj Mahal, Paul Gooderham, Mississippi MacDonald en ik sluit het eerste uur af met Earl T and the Tattered Hearts.

Zondag 14 mei 2023, uitzending 1555. Ook tijdens mijn vakantie gaat Highstreet Jazz & Blues gewoon door. Dankzij het wonder der techniek en ook dankzij de onvermoeibare Jos Sterkenburg die het programma op tijd voor mij heeft klaargezet. Ik begin het eerste uur met Theresa James & The Rhythm Tramps. Daarna Henning Stae, Crooced Nails, Eric Bibb, Ally Vanable, The Allman Brothers Band (LP van de maand), Lew Jetton& 61 South, Harlem Lake, DeWolff, Walk That Walk en tot slot FlicFlac.

Zondag 7 mei 2023, uitzending 1554.  Vorige week speelde Stef Woestenenk live in de studio van 90FM, in het programma Highstreet Jazz & Blues. Wat een fantastisch goede gitarist en zanger. Heeft u dat gemist? Luister het dan het hele programma hieronder maar eens terug. En vanaf deze week wordt mijn programma ook uitgezonden door WBRS Belgium. WBRS neemt het programma op in de programmering, dus voortaan elke zondag vanaf 20.00 uur. Het eerste uur van Highstreet Jazz & Blues begin ik deze keer met een nummer van Jackie Venson. Verder GA-20, Eddie 9V, Deb Callahan, Lazy Lester, Ortica Blues Trio, Soothsayer Orchestra, PD Martin en ik sluit het eerste uur af met John Mayall. Ook uiteraard “de elpee van de maand”, voor de maand mei een inzending van mijn “Brother in Blues” Dirk Zorgman. Zijn keuze valt op The Allman Brothers Band, het album 1 (1969).

Zondag 30 april 2023 uitzending 1553 met Stef Woestenenk als gast. Het eerste uur  begin ik met een nummer van Lady Trucker. Verder The Backyard Casanovas, Epi K. Paradox, Dr. Helander & The Third Ward, Doug MacLeod, Skylar Rogers, Scott Weis & Soul Krewe, Ozdemirs, Mike Zito & Albert Castiglia, Geminiii Dragon en als laatste van het eerste uur David Ronaldo & The Dice.  In het tweede en derde uur live in de studio Stef Woestenenk. Hij heeft aangegeven acht nummer te gaan spelen. Uiteraard vraag ik hem dan ook het hemd van het lijf (figuurlijk uiteraard) over zijn muzikale leven, zijn deelnames aan “Four Eyed Faces”, “The Claptunes”, “Moonyard” en zijn akoestisch programma. Wisten jullie overigens ook dat Stef een boek heeft geschreven? Het boek getiteld “Loepzuiver”? Alle redenen dus om zondag af te stemmen op 90FM.

Zondag 23 april 2023, uitzending 1552. Ik begin met een nummer van Deek Jackson. Verder Jo’ Buddy’s One Man Stomptet, Jimmy Burns, James Williams, Schedules, Sarah Rogo en als laatste van het eerste Laura Cox.

Zondag 16 april 2023, uitzending 1551. Vanaf de maand mei wordt mijn programma ook uitgezonden door WBRS Belgium. En natuurlijk ook ‘gewoon’ via 90 FM en RTV Slotstad. WBRS neemt het programma op in de programmering, elke zondag vanaf 20.00 uur.  Nu dus nog niet in België,  maar uiteraard wel een uitzending van Highstreet Jazz & Blues op de Nederlandse zenders. Ik begin met een nummer van Robert Barlow. Verder Rhythm Krewe, Cold Stares, Paul Buchana’s Voodoo Preachers, Nick Schnebelen, Reverend Richard John, Gayle Harrod Band, Fran Pegg (2x), Dr. Wu’ & Friends en als laatste van het eerste uur May.

Zondag 9 april 2023, uitzending 1550. Ik begin met een lang nummer van Ralph de Jongh. Verder The Cold Stares, Clarence Edwards, Catfish Critters, Blues Project, Van Morrison, Terry Ross & John Felici & Lorin Rowan, Scott Ellison en als laatste van het eerste uur Ryan Neville & The Midnight Blues Band.

Zondag 2 april 2023, uitzending 1549. Gisteren was het  1 april. Uiteraard zijn we er dan extra alert op dat we niet het slachtoffer worden van allerlei nep nieuws en media grappen. Vandaag, 2 april, schijnt de zon zeggen ze. Is dat de eerste aprilgrap die we over ons heen krijgen? Maar wel weer de eerste uitzending van april van Highstreet Jazz & Blues. En dat is geen aprilgrap. Deze uitzending draai ik louter blues waar je mij voor wakker kunt maken. Dus deze keer niet het nieuwste van het nieuwste. Ik begin met een nummer van Phil Guy. Verder B.B. King & Big Mama Thorton & Muddy Waters, Hans Theessink & The Blue Groove, Luther Allison, Kees Dusink en als laatste van het eerste uur Big Bo Brocken.

Zondag 26 maart 2023, uitzending 1548. Wat een prachtige voorstelling vorige week zondag in het Calypso. Het verhaal van Brit die Sem is geworden. Sem Jansen en Leif de Leeuw. Het was GENIETEN!! En gisteren gevierd dat we 46 jaar geleden in het huwelijk zijn getreden. Nu weer een gewone zondag met uiteraard Highstreet Jazz & Blues. Ik begin het eerste uur met een nummer van Backyard Stomp. Verder Eddie Mapp, Robert Williams, Travis Koester, Trevor Battle, John Lee Hooker, Howlin’ Wolf, Harlem Lake en als laatste van het eerste uur Kinjo & Yo.

Zondag 19 maart 2023, uitzending 1547. Ik begin het eerste uur met een nummer van Lex Grey & The Urban Pioneers. Verder Foster Meeks, Blues Friends, Mike Franano, Maple Blues Band, Dr. Papas, Jimi ‘Primetime’ Smith & Bob Corritore, Diane Blue All-Star Band en als laatste van het eerste uur ValLimar Jansen with Grits & Bourbon.

Zondag 12 maart 2023, uitzending 1546.  Koud hè, Sneeuw, gladheid en echt een herfstgevoel. Maar niet bij Highstreet Jazz & Blues. Hartverwarmende muziek heb ik bij me. Ik begin het eerste uur met een nummer van Jon Wan. Verder Moody Smith & The Speculators, Omar & The Howlers, Nighthawks, Nico Brina, Teresa James, James Cotton, Mickey Junior, Jay Calpin en als laatste van het eerste uur Barbara BLue.

Zondag 5 maart 2023, uitzending 1545. Meteorologisch is het lente, hoera!! Buiten regent het en er wordt sneeuw verwacht maar dat drukt de pret niet. Het idee dat het lente is maakt veel goed. Ik begin het eerste uur met een nummer van Chris Kramer. Verder Hendrikse, Hoodoo Men, Mick Clarce, Heather Luckhart, Mudpie, Eamonn McCormack en als laatste van het eerste uur Seth Rosenbloom. Ook uiteraard “de elpee van de maand”, voor de maand maart een inzending van Stef Woestenenk. Zijn keuze valt op Eric Clapton, het album Just One Night (1980). Kijk ook eens op www.bluesinwijk.nl voor al die mooie verhalen die bij die ingezonden langspeelplaten horen.

Zondag 26 februari 2023, uitzending 1544. Nog nagenietend van vorige week, de uitzending met de Vintage Brothers live in de studio, is  Jos du Floo zich al weer aan het voorbereiden voor de uitzending van morgen, zondag 26 februari 2023. Het eerste uur met een nummer van Ben Levin. Verder Adriaan Dorresteijn, Beiztegui & The Hammond Lovers, Allergies, Adjournments, Little Henry, Morris Pejoe, Dusty B, G, “Davy” Crockett en als laatste van het eerste uur Carla Mariani.

Zondag 19 februari 2023, uitzending 1543. Ik begin het eerste uur van met een nummer van Brad Wilson. Verder Randall Brenerman & The Skinnerbros, Skip James, Missisisppi John Hurt, Junior Wells, Jared James Nichols, Bo Diddley, Freddie King en als laatste van het eerste uur Bernie Marsden. Ook uiteraard de elpee van de maand. Voor de maand februari een inzending van Hans de Vries. Zijn keuze valt op Led Zeppelin, het album III (1970). In het tweede en derde uur Live The Vintage Brothers. Uiteraard aangevuld met mooie blues en jazznummers uit eigen keuken (voorraad). De Vintage Brothers zijn een uniek blues duo en zij bewerken oude blues nummers naar een twee persoons bezetting. Nummers worden niet één op één gekopieerd maar er wordt gestoeid met andere toonsoorten en slag ritmes.