Uitzending gemist Highstreet Blues

Al vanaf 1993 zendt zendt Regio90, de streekomroep voor de gemeenten Utrechtse Heuvelrug en Wijk bij Duurstede, elke zondagmiddag om 12.00 uur het radioprogramma Highstreet Jazz en Blues uit. Presentator en samensteller Jos du Floo draait het eerste uur bluesmuziek met de allernieuwste cd’s, interviews en optredens en  is te horen via de kabel of op frequentie 91.7FM of wereldwijd via www.regio90.nl. Ook wordt het programma herhaald op de woensdagavond tussen 18.00 en 20.00 uur. Direct na de uitzending op zondag is het programma ook tussen 14.00 en 16.00 uur te beluisteren via RTV Slotstad.

Naar een idee van Jos zijn alle uitzendingen 3 maanden lang terug te luisteren via onderstaande links. Elke uitzending is gevuld met 60 minuten non-stop blues.

MEI 2022

In elke uitzending draait Jos ook een nummer van de “Lp van de maand‘. nog zo’n mooie samenwerking met Jos en Regio90. In mei  is de inzending van Ellen Steijn. Zij koos voor ‘Hell’s Session’   het eerste   album van Livin’ Blues uit 1969.

Zondag 8 mei uitzending 1502. Ik begin met een nummer van Thew Fabuleus Thunderbirds. Verder veel nieuw en oud werk zoals van Peter Veteska & Blues Train, The Rolling Stones, Christoan Brooks, Eric Gales, John Mayall & Carolyn Wonderland, Katie Henry, Luther Allison (een hele nieuwe cd) en tot slot Steve Vai.

Zondag 1 mei uitzending 1501.  De 1500ste uitzending, vanuit een van de mooiste kroegjes uit Wijk bij Duurstede, was een groot succes. Met dank aan de vrienden van BluesinWijk, Bo Brocken en de technici Kevin Sondervan en Richard Quartel. Maar we gaan gewoon door met de volgende uitzending, onvermoeibaar. Ik begin met een nummer van Jim Kahr. Verder veel nieuw en oud werk zoals van Mike Bloomfield, Keb Mo, Lowell George, Sweet Baby James & Rob Eyers, The Blue Chevys, Tinsley Ellis, Baríton Loco, en tot slot Hans van Lier.

APRIL 2022

In elke uitzending draait Jos ook een nummer van de “Lp van de maand‘. nog zo’n mooie samenwerking met Jos en Regio90. In april is de inzending van Frank Kraaijenveld (The Bintangs). Hij koos voor Untiteld, het eerste   album van the Rolling Stones uit 1964.

Zondag 24 april  dé 1500e LIVE uitzending ‘Highstreet Jazz&Blues’.

(door technische storingen is het geluid de eerste 13-14 minuten vrij matig. Vanaf de 15de minuut is het goed)

Eindelijk DÉ-live uitzending van de 1500ste aflevering van Highstreet Jazz & Blues vanuit café ‘t Hoff, één van de mooiste kroegjes uit Wijk bij Duurstede. Ik heb er heel veel zin in. De locatie en gastmuzikant, Big Bo Brocken (www.bobrocken.nl), worden me aangeboden door BluesinWijk. Het programma Highstreet & Blues is te beluisteren via de zender 90FM op je smartphone, op de radio (91.7 FM), en via je LapTop (www.regio90.nl) en deze keer ook via Radio Fidelio (www.fidelioradio.nl). Direct na de uitzending start om 14.00 de herhaling via RTV Slotstad www.(slotstad.nl). Ook wordt het programma bij 90FM herhaald op de maandagavond (NIEUW) tussen 18.00 en 20.00 en voor deze ene (laatste) keer op de woensdagavond, ook van 18.00 tot 20.00 uur.

Deze 1500e uitzending met  interviews, livemuziek van Big Bo en muziek waar je mij persoonlijk midden in de nacht voor wakker kunt maken. Ik begin met een nummer van Roy Buchanan. Verder Luther Allison, Beth Hart & Joe Bonamassa, Dana Fuchs, C.W. Stoneking, Hans Theessink & Blue Groove, Ralph de Jongh, Leon Redbone en Sam Pilafian & Frank Vignola. Ook de elpee van de maand”, voor de maand april komt aan bod, een inzending van Frank Kraaijeveld. Zijn keuze valt op The Rolling Stones. Het album Untiteled (1964). Kijk ook eens op www.bluesinwijk.nl voor al die mooie verhalen die bij die ingezonden langspeelplaten horen. Ook een nummer uit de “drie van Wybenga”, ook wel “uit de koffer van Evert” Het programma Highstreet Jazz en Blues is al ruim 28 jaar iedere zondag van 12.00 tot 14.00 uur te beluisteren. Deze keer is ook de hele uitzending later deze week te beluisteren op de site van BluesInWijk.

 

Bijna dertig jaar een wekelijks radioprogramma in de lucht houden is een prestatie van formaat en een  mijlpaal in het episch centrum van de Blues in het diepe zuiden van de provincie Utrecht waar BluesinWijk niet stilletjes aan voorbij wilde gaan. De 1500e uitzending werd dan ook feestelijk gevierd in Café ’t Hoff in Wijk bij Duurstede, die dag omgetoverd tot een levensecht radiostation met een  live uitzending vanaf de stamtafel in het café.  De vaste presentator  Jos de Floo aan tafel draaide ruim 2,5 uur  lang bluesnummers, waarvoor je hem midden in de nacht wakker kunt maken.  Bluesmuzikant Big Bo speelde  live ,  de Wijkse cultuurwethouder Wil Kosterman schoof aan, net als Willem van de Kraats en Arie verheul van Bluesinwijk.  Een volle publieke tribune liet regelmatig horen dat ze het enorm naar hun zin hadden. Vanaf 4 uur verzorgde Big Bo een goed bezochte bluesmatinee in de Hofftuin.

Zondag 17 april uitzending 1499. Volgende week de live uitzending van de 1500ste vanuit een van de mooiste kroegjes uit Wijk bij Duurstede? Ik heb er heel veel zin in. Maar eerste nog 1e paasdag dus. Tot 14.00 uur uitzending en daarna doorvliegen naar Veghel waar ik om 15.00 met The Vaults op het podium wordt verwacht in café de Afzakkerij. Ik begin met een nummer van Grant Dermody & Frank Fotuksy. Verder veel nieuw en oud werk zoals van Professor Louie and The Crowmatix, Mick Grabham, Seat Taylor, Tiny Flaws, Robben Ford & The Blue Line, The Temperance Movement, Freddie King, John Mayall en tot slot Maggie Bell.

Zondag 10 april uitzending 1498. Nog twee weken en dan de live uitzending van de 1500ste vanuit een van de mooiste kroegjes uit Wijk bij Duurstede? Ik begin met een nummer van Jimbo Mathus & Andrew Bird. Verder veel nieuw en oud werk zoals van JP Leblanc, Kyle & Ryan, Betty Padgett, Brandon Santini feat. Victor Wainwright and John Ginty, Pierce Dipner, Evan Furillo, Haikel Ouzahir, Honey Suckle Vine, Scot Ellison, Debra Power en tot slot Eric Krasno.

Zondag 3 april uitzending 1497. Zou de bedenker van het programma Highstreet Jazz & Blues kunnen bevroeden dat er na ruim 29 jaar nog steeds wekelijks een uitzending zou zijn? En dat dat gevierd zou worden met een live uitzending van de 1500ste vanuit een van de mooiste kroegjes uit Wijk bij Duurstede? Ik begin met een nummer van Darryl Browning. Verder veel nieuw en oud werk zoals van Eddie C. Campbell, Eddie Davis, Elise LeGrow, Few Miles On, Freddie Dixon & John Watkins & Maurice John Vaughn, Guitar Jack Wargo, Ike Reilly, Jamie Lynn Vessels, Jeff Nichaels en tot slot Joe Bonamassa. Ook de elpee van de maand”, voor de maand april een inzending van Frank Kraaijeveld. Zijn keuze valt op The Rolling Stones, Het album Untiteld (1964). 

MAART 2022

In elke uitzending draait Jos ook een nummer van de “LP van de maand”,  nog zo’n mooie samenwerking met Jos en Regio90. In  maart is de inzending van Frans Bruijnincx. Hij koos voor ‘Travelin in the U.S.A.’ van the BINTANGS uit 1970.

Zondag 27 maart uitzending 1496. Ja, het is weer zomertijd. Voor velen helaas en voor anderen hoera. Dat betekent ook de laatste uitzending van maart. En dan is het ook zo 24 april. Live uitzending van de 1500ste uitzending vanuit een van de mooiste kroegjes uit Wijk bij Duurstede. Maar eerste dus nog zondag 27 maart. Ik begin met een nummer van Bill Lyerly. Verder veel nieuw en oud werk zoals van Kevin Selve, Billy Boy Arnold, Billy Proulx & Tommy Too, Bluedög, Christian Larrson, Colin James, Clara Rose, Cookin’ Raw Blues en tot slot Davis West.

Zondag 20 maart uitzending 1495. We leven uiteraard helemaal naar de 1500ste uitzending toe op 24 april. Live uitzending vanuit een van de mooiste kroegjes uit Wijk bij Duurstede. Maar eerst nog een aantal andere fantastisch goede uitzendingen voor dat we zover zijn. Maar eerste wordt het kalendrisch lente. Ik begin met een nummer van Reed Turchi. Verder veel nieuw en oud werk zoals van George Thorogood & The Destroyers, Sergi Estella, Sonic Blue, Sue Foley, The Ragged Roses, 5 Neat Guys, Alabama Shakes, Andreas Diehlmann Band, Big Town Players en tot slot Bill Filipaik.

Zondag 13 maart uitzending 1494. We leven uiteraard helemaal naar de 1500ste uitzending toe op 24 april. Live uitzending vanuit een van de mooiste kroegjes uit Wijk bij Duurstede. Maar eerst nog een aantal andere fantastisch goede uitzendingen voor dat we zover zijn.  Ik begin met een nummer van Hubert Dorigatti. Verder veel nieuw en oud werk zoals van KT Conlon, Debbie Bond, Jackie Venson, Jeff Beck, Mario Rossi Band, Mary-Ann Brandon, Nicky T and The Snake Charmers, Clay Melton, Eva Caddidy en tot slot Robbin Kapsalis and Vintage #18.

Zondag 6 maart uitzending 1493. Ik begin met een nummer van Dark Reverend.  Verder veel nieuw en oud werk zoals van Danny Bryant, Wee Willie Walker and The Anthony Paule Soul Orchestra, Chantel McGregor, Chris King Robinson, Diesel, Nienke Dingemans, Ben Lewis, A J Plug, Gilby Hager, David Edwin Townson en tot slot Foreday Riders with Ray Beadle.

FEBRUARI 2022

In elke uitzending draait Jos ook een nummer van de “LP van de maand”,  nog zo’n mooie samenwerking met Jos en Regio90. In  februari is de inzending van Willem van de Kraats. Zijn keuze valt op Q65 ‘Revolution’  (1966).

27 februari 2022 uitzending 1492. Ik begin met een nummer van Amy Helm.  Verder veel nieuw en oud werk zoals van Adia Victoria, Vintage Trouble. Tommy Castro, Tedi Brunetti, Sean Stephen, S.T.O.P., Rory Gallagher, Kris Lager, Kai Fjellberg en tot slot Jo’ Buddy & Down King III.

20 februari 2022 uitzending 1491. Nog 10 te gaan dus en dan de 1500e uitzending!! En dat wordt niet zo maar een uizending, neen, die wordt heel bijzonder. Ik begin met een nummer van Porkroll Project.  Verder veel nieuw en oud werk zoals van Michael van Merwyk, Band Of Friends, Kingdom Brothers, Lady D, Chris BadNews Barnes, Carmen Ratti Band, Buffalo Nochols, Big Daddy T, B.B. & The Blues Shacks en tot slot Whitey Somers en natuurlijk de “LP van de maand”,  Revolution  uit 1966 van Q65.

13 februari 2022 uitzending 1490. OP naar de 1500!! En die wordt heel bijzonder. Ik begin met een nummer van Kinni Abair.  Verder veel nieuw en oud werk zoals van Jackie Verson, Hot ‘N’ Tasty, Hector Acondo, Guanipa King Band, Chicago Carl Snyder & Friends, Chris Farlowe, Clifford Wright, David Gogo, Sugar Queen and the Straight Blues Band, Catfish John Tisdell en tot slot Rachelle Plas.