Uitzending gemist Highstreet Blues

Al vanaf 1993 zendt Regio90, de streekomroep voor de Utrechtse Heuvelrug en de Krommerijnstreek , elke zondagmiddag om 12.00 uur het radioprogramma Highstreet Jazz en Blues uit. Presentator en samensteller Jos du Floo draait het eerste uur bluesmuziek met de allernieuwste cd’s, interviews en optredens en  is te horen via de kabel of op frequentie 91.7FM of wereldwijd via www.regio90.nl. Ook wordt het programma herhaald op de woensdagavond tussen 18.00 en 20.00 uur. Direct na de uitzending op zondag is het programma ook tussen 14.00 en 16.00 uur te beluisteren via RTV Slotstad. Vanaf mei 2023 wordt het  programma ook elke zondag vanaf 20.00 uur uitgezonden door WBRS Belgium. En natuurlijk ook ‘gewoon’ via 90 FM en RTV Slotstad.

Naar een idee van Jos zijn alle uitzendingen 3 maanden lang terug te luisteren via onderstaande links. Elke uitzending is gevuld met 60 minuten non-stop blues inclusief een nummer uit de LP van de Maand. 

Op 24 april 2022 vond  de 1500e uitzending plaats. BluesinWijk maakte daar een feestelijke gebeurtenis van met een live uitzending vanuit het cafe ’t Hoff.  Met muziek, interviews en een live optreden van Big Bo. Terug kijken kan hier.  Voor een uitgebreider verslag lees hier.

Zondag 8 oktober 2023, uitzending 1576, wordt extra feestelijke. Higstreet Jazz & Blues viert haar 30e verjaardag!
Zondag 1 oktober 2023, aflevering 1575. We tellen af………nog 1 en dan op 8 oktober 2023 Highstreet Jazz & Blues: 30 jaar. Ik begin met een nummer van Mike Wheeler. Verder David Deacon, Chip Taylor, Annie & Rod Capps, Sean Taylor, Saltwater Hank, Albert Collins, Rate, Ms. Jody en ik sluit het eerste uur af met Zeeny Cobb and Blues Child. Ook uiteraard “de elpee van de maand”, voor de maand oktober een inzending van Erwin Java. Zijn keuze valt op Freddie King, het album Getting Ready (1971). Kijk ook eens op www.bluesinwijk.nl voor al die mooie verhalen die bij deze en alle vorige ingezonden langspeelplaten horen.

Zondag 24 september 2023, uitzending 1574. Vorige week heb ik al aangekondigd dat 8 oktober 2023 Highstreet Jazz & Blues 30 jaar bestaat. Die dag dan aflevering 1576. Ik ben me al aan het voorbereiden om er een mooie en uitzonderlijke uitzending van te maken. Nog even geduld dus… Ik begin vandaag met een nummer van Melody Angel. Verder Molly Hatchet, Michael Bloomfield, Vanja Sky, Lincoln Durhan, Ralph de Jongh, Stef Woestenenk, Kozzeltof, Ron Wood & Bo Diddley en ik sluit het eerste uur af met Duane Betts & Nicki Bluhm.

Zondag 17 september 2023, uitzending 1573.  Trots mag ik aankondigen dat 8 oktober 2023 Highstreet Jazz & Blues 30 jaar bestaat. Die dag dan aflevering 1576. Dat betekent 3152 uur jazz en blues op de Nederlandse radio. Elke zondag van 12.00 tot 14.00 uur. En we zullen doorgaan……..zo luidt dat lied. Hoe lang nog? Dat ligt in de toekomst verscholen. Ik begin met een nummer van Dobrothersblues. Verder Buckmiller Schwager Band, The Push & Shove, Ural Thomas & The Pain, The Primevals, Sweet Mary Jane, Merel vd Keer, Big Bo Brocken en ik sluit het eerste uur af met Mike Bloomfield.

Zondag 10 september 2023, uitzending 1572. We hebben momenteel een vroege Indian Summer. Het is weliswaar nog geen oktober of november maar inmiddels wel herfst. Ik geniet er van!! Ik heb vorige week een belofte gedaan. De nieuwe CD van John F. Klaver ga ik laten horen. Is het Blues of is het Jazz?? Spannend!! Ik draai er een nummer van in zowel het eerste uur als in het tweede uur. Weer een subliem album van John. Ik begin met een nummer van Granvill Poynter.  Verder Robert Pete Williams, Nienke Dingemans, John F. Klaver, Vintage Brothers, Adriaan Dorresteijn, Campagne Charlie, Forge en ik sluit het eerste uur af met Fiona Boyes.

Zondag 3 september 2023, uitzending 1571. De meteorologische herfst is begonnen. Dat betekent ook een nieuwe maand en dus ook een nieuwe elpee van de maand. Met dank aan de connectie van Arie Verheul komt de inzending deze keer uit Hell (Noorwegen). De inzender is de organisator van het jaarlijks Hellse Bluesfestival. Oh ja. Volgende week de nieuwe CD van John F. Klaver. Is het Blues of is het Jazz?? Spannend!! Ik begin, met een nummer van Marc Broussard.  Verder Liza Ohlback, Steve Lukather, Robert Hokum, Lance Lopez, Harry van Lier, Allergies, Ali Farka Toure en ik sluit het eerste uur af met Alabama Mike.

Zondag 27 augustus 2023, uitzending 1570. Het is weer zover. We mogen weer een maand afsluiten en toevoegen aan het archief van de geschiedenis. Augustus was nat maar ook (soms) heet en voor de vakantiegangers in Nederland minder fraai dan gehoopt. De scholen zijn weer begonnen, de stress is weer zichtbaar op moeders en vaders die de kinderen op school afleveren. Tijd dus voor Highstreet Jazz & Blues, een rustgevend moment van de week. Ik begin met een nummer van Rory Gallagher.  Verder Vintage Trouble, Scott McKeon, Mick Kolassa, Delbert McClinton, Damian Lewis, Wille & The Bandits, Mick Clarke, Johnny Winter ik sluit het eerste uur af met More Than 6.

Zondag 20 augustus 2023. Uitzending 1569. Iedereen heeft artiesten waar je midden in de nacht voor wakker mag worden gemaakt. Ik heb van twee van die artiesten weer  nieuwe albums binnen. Echt genieten! Ik ga hier niet verklappen welke dat zijn maar in de uitzending vertel ik het wel.  Ik begin met een nummer van Tracy Nelson. Verder Maria Daines, Bettye LaVette, Lou Ann Barton, Jeau James, Robert Wilkins, DeFord Bailey, Fiona Boyes, Ty Curtis Band en ik sluit het eerste uur af met Taj Mahal.

Zondag 13 augustus 2023, aflevering 1568. Elke uitzending is het weer vooraf een feest om alle nummers bij elkaar te zoeken die ik ga uitzenden. Soms een feest der herkenning en vaker nog iets totaal (voor mij) onbekends. Ik hoop dat de luisteraars ook deze keer weer met genoegen gaan luisteren. Ik begin deze keer met een nummer van Alan Farrington. Verder Vargas Blues Band, Rory Gallagher, Rival Sons, Gene Butler Band, Gratitude, Ten Years After, Sonny Terry en ik sluit het eerste uur af met Brownie McGhee.

Zondag 6 augustus 2023, aflevering 1567.  Ja, het is augustus. Wat gaat de tijd toch snel. De Nederlanders klagen het meest over het weer zeggen ze. Vorig jaar was het te warm en nu te nat? Maar ik weet me niet beter te herinneren dat de meeste zomers uit mijn verleden waren zoals het nu is. Gelukkig hebben we dan Highstreet Jazz & Blues nog, daar schijnt het muzikale zonnetje altijd. Ik  begin deze keer met een nummer van Trevor B. Power. Verder Moonalice, Tom Waits, Scremin’ Jay Hawkins, Neil Morrison, Monster Mike Welch, Dr. John, Guadalupe Plata en ik sluit het eerste uur af met Angela Brown. De LP van de Maand voor de maand augustus is een inzending van Nienke Dingemans. Haar keuze valt op Bonnie Raitt, het album Road Tested (1995). Kijk ook eens op www.bluesinwijk.nl voor al die mooie verhalen die bij die ingezonden langspeelplaten horen.

Zondag 30 juli 2023, aflevering 1566.  De vijfde en laatste zondag van juli 2023. Nog twee maanden te gaan en dan het dertigjarig bestaan van Highstreet Jazz & Blues. Op zondag 10 oktober 1993 was de eerste uitzending, samengesteld en gepresenteerd door Evert Wybenga.  Ik begin deze keer met een nummer van Howlin’ Sun. Verder Will Barber & Family, Muddy Waters ft. Otis Span, John Haydack, James Pace Band, Carlo Carena, Boo Boo Davis, Allen-Forrester Band, Jeanette Berger en ik sluit het eerste uur af met Zed Mitchell.

Zondag 23 juli 2023, aflevering 1565. Uit een recente peiling blijkt dat er op de zondagmiddagen tussen 12 en 14 uur een piek te zien is in de luisterdichtheid op de FM. Zou kunnen liggen aan het feit dat veel mensen hebben afgestemd op Highstreet Jazz & Blues. Ook komende zondag wordt er weer een extreme drukte verwacht. Jullie zijn dus gewaarschuwd. begin deze keer met een nummer van Albany Down. Verder Dean Taylor Band, Peter Storm & The Blues Society, Tony Holiday, Mojo Stomp, Kaz Hawkins, Gwyn Ashton, Smokey Wilson, Johnny Otis Blues Band, Scott Wainwright en ik sluit het eerste uur af met Col Ray Price.

Zondag 16 juli 2023, aflevering 1564.  De 1564e  aflevering van Highstreet Jazz & Blues. En dan twee uur per uitzending. Is dus 3.128 uur jazz en blues op de Nederlandse radio sinds oktober 1993. Dus snel uitgerekend bestaat het programma in oktober 2023 30 jaar. Ooit opgezet door Evert Wybenga, maar vanaf zijn overlijden mag ik het doen. En daar ben ik best trots op. Ik begin deze keer met een nummer van Livin’ Blues Xperience. Verder Selwyn Birchwood, The Teskey Brothers, Barn & Belle, The Barnestompers, Mick Björklöf& Blue Strip, Joanna Connor & Josh Smith, Hazmat Modine, Ashley Sherlock en ik sluit het eerste uur af met Big D. & Captain Keys.

Zondag 9 juli 2023, uitzending 1563. Ik kijk terug op twee geweldige optredens deze week met The Vaults. De 6e  in de Super Nova (Jaarbeurs Utrecht)  en de 8e een prachtige happening  bij de Jonge Graaf in Cothen. Daar speelden we samen met Basic Station en Vintage5 op het buitenpodium. Warm,  dat wel, maar we hadden er zin in. En vandaag uiteraard weer Highstreet Jazz & Blues.  Het eerste uur vul ik deze keer, anders als dat jullie van mij gewend zijn, niet met nieuw uitgebrachte blues. Deze keer met “oud” spul. Ik begin met een nummer van Taj Mahal. Verder Luther Allison, Fiona Boyes, Karen Neumann, Dana Fuchs, Hans Theessink, Leon Redbone, ZZ Top, C.W. Stoneking en ik sluit het eerste uur af met Q65.

Zondag 2 juli 2023, uitzending 1562. Nog een weekje, dan zijn de schoolkinderen in Midden Nederland vrij: vakantie. Wat een heerlijk vooruitzicht. Dat betekent ook dat er veel inwoners op vakantie gaan. En als de zon dan schijnt is het helemaal top. Highstreet Jazz& Blues gaat tijdens de vakantieperiode gewoon door. Dus ook in het buitenland, thuis, op de camping en op het strand te beluisteren. Maar voordat de vakantie begint eerst nog een weekje schoolzitten en werken. Sterkte iedereen. Het eerste uur van Highstreet Jazz & Blues begin ik met een nummer van Pete Rea Band. Verder Haylen, Nick Waterhouse, Wolf Mail, Boo Boo Davis, Mojo Glove, Last Internationale, Angelo ‘Leadbelly’ Rossi en ik sluit het eerste uur af met Willie Buck.

Zondag 25 juni 2023, uitzending 1561. Wat een prachtig weekend. Volop zon, dubbele verjaardag zoon en kleinzoon (zaterdag) en gegluurd op de Heuvelrug (live muziek in de studio). Ook op zondag 25 juni 2023 is er live muziek in de studio. Ook dan kunnen jullie gluren op de Heuvelrug. Kom gerust vanaf 15.00 uur langs in de studio. Maar eerst Highstreet Jazz& Blues. Het eerste uur van Highstreet Jazz & Blues begin ik met een nummer van Lolita Carabine. Verder The Golden Grass, Jerry Carcia, The Archievers, Jason Freeman, Jeff Pitchell, Jacopa Pausa, Vin Mott en ik sluit het eerste uur af met Samantha Fish & Jesse Dayton.