Uitzending gemist Highstreet Blues

Al vanaf 1993 zendt Regio90, de streekomroep voor de Utrechtse Heuvelrug en de Krommerijnstreek , elke zondagmiddag om 12.00 uur het radioprogramma Highstreet Jazz en Blues uit. Presentator en samensteller Jos du Floo draait het eerste uur bluesmuziek met de allernieuwste cd’s, interviews en optredens en  is te horen via de kabel of op frequentie 91.7FM of wereldwijd via www.regio90.nl. Ook wordt het programma herhaald op de woensdagavond tussen 18.00 en 20.00 uur. Direct na de uitzending op zondag is het programma ook tussen 14.00 en 16.00 uur te beluisteren via RTV Slotstad. Naar een idee van Jos zijn alle uitzendingen 3 maanden lang terug te luisteren via onderstaande links. Elke uitzending is gevuld met 60 minuten non-stop blues inclusief een nummer uit de Lp van de Maand. 

Op 24 april 2022 vond  de 1500e uitzending plaats. BluesinWijk heeft daar een feestelijke gebeurtenis van gemaakt met een live uitzending vanuit het cafe ’t Hoff.  Met muziek, interviews en een live optreden van Big Bo. Terug kijken kan hier.  Voor een uitgebreider verslag lees hier.

Zondag 22 januari 2023, uitzending 1539.  Geen live muzikanten maar een ‘gewone’ uitzending. Maar nog wel vol adrenaline van het optreden van Bernard Allison. Ik heb het zelfs voor elkaar gekregen dat afgelopen maandag een nummer van Luther Allison op de landelijke zender Radio 5 is uitgezonden.  Ik begin het eerste uur van Highstreet Jazz & Blues met een nummer van Silvia Josifoska. Verder Steve Hill, Don D Bowes, Ralph de Jongh, Adrian Bagher, Lingtnin’ Malcolm, Tomislav Goluban en laatste van het eerste uur Malaya Blue.

Zondag 15 januari 2023, uitzending 1538. Live in de studio twee fantastische muzikanten, zanger en mondharmonicanist Richard Quartel en  gitarist Robin Winkel. Dit duo is bij Highstreet Jazz & Blues van van 12.00 tot 15.00 uur te horen. Jos du Floo begint het eerste uur met een nummer van Kenny Wayne Shepherd. Verder Big Joe Williams, Hot Tune, Ruben Hoeke Band, Kira Mac, A Family Curse, Merel van de Keer, 8 Ball Aitken, Mud Morganfield en als laatste van het eerste uur Little Bobby. In het tweede en derde uur spelen Richard en Robin een aantal nummers, aangevuld met Jazz en Blues. Ook is er speciale aandacht voor de onlangs overleden Wim Schriekenberg.

 

 

 

 

 

staande v.l.n.r. Robin Winkel,Wim Schriekenberg,Richard Quartel

Zondag 8 januari 2023, uitzending 1537. De tweede uitzending al weer van Highstreet Jazz & Blues van 2023. Soms is het niet te bevatten hoe snel de tijd gaat. Ik begin met een nummer van John Lee Hooker (het laatst uitgekomen live album). Verder neem ik mee Bernard Allison, Janis Joplin, Kai Strauss, Angela Strehli, Nidarus Blueskompani, Unna & Helge Tallqvist Band, King Leo, The Blue Stones en als laatste van het eerste uur Etta James & Eddie ‘Cleanhead’ Vinson.

Zondag 1 januari 2023, uitzending 1536. Het jaar 2022 is afgesloten en er is veel gebeurd. Leuke dingen, droevige dingen maar in ieder geval veel herinneringen. Zo ook aan Highstreet Jazz & Blues. De 1500 uitzending hadden we op 24 april 2022 en dit jaar, in oktober,  gaan we het 30e jaar in. Ik begin met een nummer van Vanesa Harbek. Verder neem ik mee Louis Jordan & His Tympani Five, Spencer MacKenzie, Ana Popovic, Guy Verlinde & The Artisans Of Solace, Rebecca Downes, Ruthie Foster, Rev. Douglas en als laatste van het eerste uur Beverly ‘Guitar’ Watkins.

Zondag 25 december 2022, uitzending 1535.  Zo vaak komt het niet voor dat ik op een kerstdag uw huiskamer/auto mag vullen met muziek. En ik beloof u dat er in het eerste uur geen kerstmuziek te horen is, ook niet op verzoek. Het tweede uur wel dat ben ik mijn voorganger Evert Wybenga verschuldigd. Maar dan alleen in ‘de drie van Wybenga’. We worden immers de hele week al overspoeld met kerstmuziek. Ik begin met een nummer van Brooks Young. Verder neem ik mee Box Of Kings, Sweet Bourbon, Tom Waits, Joanne Shaw Taylor, GA-20, Laurence Jones, Barn & Belle en als laatste van het eerste uur Junior Wells.

Zondag 18 december 2022, uitzending 1534. In heel veel huishoudens staat de kerstboom al en heerst er al een kleine kerststress.  Wat gaan we eten, wat gaan we doen, wie nodigen we wel uit en wie en kunnen we die wel vragen als die er is? Kortom de echte kerstgedachte is niet wat het hoort te zijn maar wordt beïnvloed door  de randzaken. Mijn advies is om het lekker rustig te houden dit jaar. Gelukkig is er Highstreet Jazz & Blues. Jos du Floo begint met een nummer van The Black Keys. Verder neemt Jos mee Drive-by Truckers, American Aquarium, Cass Clayton, Bob Sege, Supersonic Blues Machine, Janice Harrington, Electric Hollers en  laatste van het eerste uur The Rusty Wright Band.

Zondag 11 december 2022, uitzending 1533. Live in de studio een fantastische muzikant, zanger, gitarist en songwriter: Adriaan Dorresteijn (www.steelstreetmusic.nl). Highstreet Jazz & Blues is dan  van van 12.00 tot 15.0 0 uur te horen. Ik begin het eerste uur met een nummer van The Rolling Stones. Verder The William Loveday Intention, Delbert McClinton, Emma Wilson, Gina Sicilia, Guy Verlinde & The Artisans Of Solace, Josh Smith, The Black Crowes en als laatste van het eerste uur Eric Clapton.

Zondag 4 december 2022, uitzending 1532. Vier december, in heel veel huishoudens wordt die dag het feest van Sinterklaas gevierd. Maar ook Highstreet Jazz & Blues gaat gewoon door. Hoe gaan we dat nu doen? Ik heb contact gehad met de Sint en hij vertelde me dat terwijl de pakjes uitgepakt worden de radio gewoon aan mag blijven op 90FM. De Sint luistert namelijk ook graag naar blues en jazz. Wordt dus dubbel genieten! Ik begin met een nummer van Buckmiller & Schwager. Verder Canned Heat, Christina Vane, Dan Beaver, Hilde Fjortoft, The HipShakers, Bruce Sprinsteen, Charlie Musselwhite, Gov’t Mule en  laatste van het eerste uur The Black Crowes.

Zondag 27 november 2022, uitzending 1531. Dit keer weer  een ‘gewoon’ programma van Highstreet Jazz & Blues. Uiteraard dreunt dan nog in de oren de vele artiesten die zaterdag hebben opgetreden tijdens de blueskroegentocht, georganiseerd door BluesinWijk. Des te mooier om dan lekker voor de radio te zitten en na te genieten met Highstreet Jazz & Blues. Ik begin met een nummer van Rusty Jones. Verder Seth Walker, Stefan Hillesheim, T. Kuususto & The Sons Of Mojo, Van Morridon, Anthony Geraci, Bennet Matteo Band, Big Jack Johnson en als laatste van het eerste uur Blue Fever.

Zondag 20 november 2022, uitzending 1530 1e uur.   2e uur. Ik heb  twee bestuursleden van BluesinWijk. Die komen in Highstreet Jazz & Blues van 12.00 tot 14.00 vertellen over de muzikanten die komen spelen tijdens de Blueskroegentocht (26 november 2022). Nieuwsgierig? Stem dan af op Highstreet Jazz & Blues.

Zondag 13 november 2022, uitzending 1529. Live in de studio een fantastische muzikante, zangeres, gitarist en songwriter: Merel van de Keer en in een extra lange uitzending  Highstreet Jazz & Blues  van 12.00 tot 15.00 uur. Ik begin het eerste uur met een nummer van Lilliy Martin. Verder Middle Passage, Mighty Mike Schermer, Mike Stevens, Mr. Ellis, Mungo Jerry, Neal Black & The Healers, Patricia Manion, Randy McAllister, The Road Cases, Rusty Jones en als laatste van het eerste uur Seth Walker.  In het tweede en derde uur speelt Merel van de Keer een aantal nummers, aangevuld met Jazz en Blues.

Zondag 6 november uitzending 1528. Ik begin het eerste uur met een nummer van Black Cat Biscuit. Verder Kilborn Alley, Mark Augustine, Mark Rogers Band, The Wildroots, Todd Rundgren, Saxon, Jim Dan, Wild Ox Moan, JZ & Dirty Pool en als laatste van het eerste uur Kenny Neal.

Zondag 30 oktober uitzending 1527. Laatste zondag van deze maand, heerlijke temperatuur en weer Highstreet Jazz & Bluestijd. Ik begin met een nummer van T.G. Copperfield. Verder veel nieuw en oud werk zoals van Ticket West, Thomas Jo’ Group, Little Hat (winnaar Dutch Blues Challenge 2022), Barn & Belle (idem winnaars van de duo acts), Wil Blades & Charlie Hunter & George Stoppick, Al Blake, Raymunda (Publiekslieveling tijdens de Dutch Blues Challenge 2022), Ben Hemming en als laatste van het eerste uur Harlem Lake.