Uitzending gemist Highstreet Blues

Al vanaf 1993 zendt Regio90, de streekomroep voor de Utrechtse Heuvelrug en de Krommerijnstreek , elke zondagmiddag om 12.00 uur het radioprogramma Highstreet Jazz en Blues uit. Presentator en samensteller Jos du Floo draait het eerste uur bluesmuziek met de allernieuwste cd’s, interviews en optredens en  is te horen via de kabel of op frequentie 91.7FM of wereldwijd via www.regio90.nl. Ook wordt het programma herhaald op de woensdagavond tussen 18.00 en 20.00 uur. Direct na de uitzending op zondag is het programma ook tussen 14.00 en 16.00 uur te beluisteren via RTV Slotstad. Naar een idee van Jos zijn alle uitzendingen 3 maanden lang terug te luisteren via onderstaande links. Elke uitzending is gevuld met 60 minuten non-stop blues inclusief een nummer uit de Lp van de Maand. 

Op 24 april 2022 vond  de 1500e uitzending plaats. BluesinWijk heeft daar een feestelijke gebeurtenis van gemaakt met een live uitzending vanuit het cafe ’t Hoff.  Met muziek, interviews en een live optreden van Big Bo. Terug kijken kan hier.  Voor een uitgebreider verslag lees hier.

Zondag 27 november 2022, uitzending 1531. Dit keer weer  een ‘gewoon’ programma van Highstreet Jazz & Blues. Uiteraard dreunt dan nog in de oren de vele artiesten die zaterdag hebben opgetreden tijdens de blueskroegentocht, georganiseerd door BluesinWijk. Des te mooier om dan lekker voor de radio te zitten en na te genieten met Highstreet Jazz & Blues. Ik begin met een nummer van Rusty Jones. Verder Seth Walker, Stefan Hillesheim, T. Kuususto & The Sons Of Mojo, Van Morridon, Anthony Geraci, Bennet Matteo Band, Big Jack Johnson en als laatste van het eerste uur Blue Fever.

Zondag 20 november 2022, uitzending 1530 1e uur.   2e uur. Ik heb  twee bestuursleden van BluesinWijk. Die komen in Highstreet Jazz & Blues van 12.00 tot 14.00 vertellen over de muzikanten die komen spelen tijdens de Blueskroegentocht (26 november 2022). Nieuwsgierig? Stem dan af op Highstreet Jazz & Blues.

Zondag 13 november 2022, uitzending 1529. Live in de studio een fantastische muzikante, zangeres, gitarist en songwriter: Merel van de Keer en in een extra lange uitzending  Highstreet Jazz & Blues  van 12.00 tot 15.00 uur. Ik begin het eerste uur met een nummer van Lilliy Martin. Verder Middle Passage, Mighty Mike Schermer, Mike Stevens, Mr. Ellis, Mungo Jerry, Neal Black & The Healers, Patricia Manion, Randy McAllister, The Road Cases, Rusty Jones en als laatste van het eerste uur Seth Walker.  In het tweede en derde uur speelt Merel van de Keer een aantal nummers, aangevuld met Jazz en Blues.

Zondag 6 november uitzending 1528. Ik begin het eerste uur met een nummer van Black Cat Biscuit. Verder Kilborn Alley, Mark Augustine, Mark Rogers Band, The Wildroots, Todd Rundgren, Saxon, Jim Dan, Wild Ox Moan, JZ & Dirty Pool en als laatste van het eerste uur Kenny Neal.

Zondag 30 oktober uitzending 1527. Laatste zondag van deze maand, heerlijke temperatuur en weer Highstreet Jazz & Bluestijd. Ik begin met een nummer van T.G. Copperfield. Verder veel nieuw en oud werk zoals van Ticket West, Thomas Jo’ Group, Little Hat (winnaar Dutch Blues Challenge 2022), Barn & Belle (idem winnaars van de duo acts), Wil Blades & Charlie Hunter & George Stoppick, Al Blake, Raymunda (Publiekslieveling tijdens de Dutch Blues Challenge 2022), Ben Hemming en als laatste van het eerste uur Harlem Lake.

Zondag 23 oktober 2022 uitzending 1526. Ik begin met een nummer van Holzscheit. Verder veel nieuw en oud werk zoals van Lew Jetton& 61 South, Bessie Smith, Marjorie Martinez, Mesquite Café, Michael Rubin, Mike Morgan & The Crawl, Rich Corné, Rik Meijer, Sass Jordan en als laatste van het eerste uur Shaggy Dogs.

Zondag 16 oktober 2022 uitzending 1525. Gisteravond  weer eens tijd voor een lekker avondje live-muziek luisteren. Bluesnight met The Ragtime Rumours. En dat in de Veldpoort te Wijk bij Duurstede. Het werd een prachtig avond met een uitstekende band.  En dan vandaag weer fris en fruitig aan de gang met Highstreet Jazz & Blues. Ik begin met een nummer van Fleedwood Mac. Verder veel nieuw en oud werk zoals van Ryan Neville, The Heavy North, Jack J. Hutchinson, Django Blackheart, Early Times & The High Rollers, Elli de Mon, Foreday Riders with Ray Beadle, Frank L. Goldwasser& Christian Rannenberg & Roger C. Wade en als laatste van het eerste uur John Haydock.

Zondag 9 oktober 2022 uitzending 1524. Het is weer tijd voor Highstreet Jazz & Blues. Jos begint met een nummer van Vaneese Thomas. Verder veel nieuw en oud werk zoals van Ronnie Romero, Phil Bee, Rush, Black Coffee, Merel van de Keer  (www.merelvandekeer.com), Cowboy Junkies, Jack White en als laatste van het eerste uur Eric’s Blues Band.

Zondag 2 oktober 2022 uitzending 1523. Deze dag   is er ook de finale van de Dutch Blues Challenge 2022 in Nieuw-Vennep. Lekker kijken en luisteren naar al die muzikanten die strijden voor de eer om Nederland te mogen vertegenwoordigen in Memphis. Er zijn nog kaartjes beschikbaar via www.dutchbluesfoundation.nl. En de prijs? Een energiezuinige € 12,50 in de voorverkoop. Toch bijna voor niets?? En onderweg lekker luisteren naar Highstreet Jazz & Blues. We zijn tot ver bereikbaar via de FM op frequentie 91.7. Hoe het kan dat ik en in Nieuw-Vennep ben en vanaf 14.30 uur en in de studio in Leersum? Het blijft een wonder der techniek. Ik begin Highstreet Jazz & Blues met een nummer van Mick Simpson. Verder veel nieuw en oud werk zoals van Mississippi Fred McDowell, The Duke Robillard Band, Merel van de Keer (www.merelvandekeer.com), Axel Rudi Pell, Freddie King, Justin Golden, Muddy Moonshine en als laatste van het eerste uur Simon McBride.

Zondag 25 september 2022 uitzending 1522. Gisteren en vandaag zijn er de Lekkodagen in Wijk bij Duurstede. Gisteren deed het weer er aan mee. De wolken lekten lekker. Maar vandaag zondag 25 september, liggen de historische boten ook nog in de haven en schijnt de zon. Maar uiteraard eerst even luisteren naar Highstreet Jazz & Blues. De boten liggen er immers na twee uur ook nog. Ik begin Highstreet Jazz & Blues met een nummer van Leslie West. Verder veel nieuw en oud werk zoals van Markey Blue Latina Project, Steve Bailey, The Blue Chevys, The Weber Brothers, Grateful Dead, Ben Harper & Charlie Musselwhite, Lone Project, Delbert McClinton en als laatste van het eerste uur Nils Lofgren.

Zondag 18 september 2022 uitzending 1521. Weer terug van een weekje Noord-Limburg. Was lekker. Maar tijdens de vakantie ging Highstreet Jazz & Blues gewoon door. Dankzij het wonder der techniek en uiteraard een goede wifi. Maar nu ben ik weer terug dus zoals vanouds een gewone uitzending. Ik begin Highstreet Jazz & Blues met een nummer van Horojo Trio. Verder veel nieuw en oud werk zoals van Jack Broadbent, Kaz Hawkins, Dom Martin, Bick Clovsky, True Strays, Ian Siegel, Jack White, Jamie McLean Band en als laatste van het eerste uur Robin Tower.

Zondag 11 september 2022 uitzending 1520Wat een week. Eerst volop zomerzon gevolgd door herfstregen. Maar zondag 11 september schijnt de zon weer. Althans dat wordt beloofd. Ik begin Highstreet Jazz & Blues met in het eerste uur blues.

Zondag 4 september 2022 uitzending 1519. Ik begin Highstreet Jazz & Blues met een nummer van Wayne Madder. Verder veel nieuw en oud werk zoals van Maria Daines, Jeffrey Halford and The Healers, The Allman Brothers Band, Miss Bix, Nighthawks, Phillip Fankhauser & Margie Evans, Rodger Stanley en laatste van het eerste uur Stef Rosen & The Fuzznotes.

Zondag 28 augustus uitzending 1518. Wordt het een rustig weekend? Afwachten. Vorige week was het optreden in het kasteel Duurstede echt zinderend. Leuk publiek, fantastich weer, uitstekende bediening en van het publiek kregen we te horen dat we goed bezig waren. Waren we nog aan het denken over een nieuwe naam van de band, hebben we toch besloten om de naam The Vaults aan te houden. Ik begin met een nummer van Geminii Dragon. Verder veel nieuw en oud werk zoals van Gregg Alman, Jason Lee McKinney Band, Joe Marton & Little Jimmy Breeze, Marcus Demi, Scatman Crothers, Andy Lindquist, Buddy Guy & Junior Wells, Michael Russell Trio, T-Model Ford en laatste van het eerste uur The Rolling Stones.