Uitzending gemist Highstreet Blues

Al vanaf 1993 zendt Regio90, de streekomroep voor de Utrechtse Heuvelrug en de Krommerijnstreek , elke zondagmiddag om 12.00 uur het radioprogramma Highstreet Jazz en Blues uit. Presentator en samensteller Jos du Floo draait het eerste uur bluesmuziek met de allernieuwste cd’s, interviews en optredens en  is te horen via de kabel of op frequentie 91.7FM of wereldwijd via www.regio90.nl. Ook wordt het programma herhaald op de woensdagavond tussen 18.00 en 20.00 uur. Direct na de uitzending op zondag is het programma ook tussen 14.00 en 16.00 uur te beluisteren via RTV Slotstad. Naar een idee van Jos zijn alle uitzendingen 3 maanden lang terug te luisteren via onderstaande links. Elke uitzending is gevuld met 60 minuten non-stop blues inclusief een nummer uit de LP van de Maand. 

Op 24 april 2022 vond  de 1500e uitzending plaats. BluesinWijk heeft daar een feestelijke gebeurtenis van gemaakt met een live uitzending vanuit het cafe ’t Hoff.  Met muziek, interviews en een live optreden van Big Bo. Terug kijken kan hier.  Voor een uitgebreider verslag lees hier.

Zondag 26 maart 2023, uitzending 1548. Wat een prachtige voorstelling vorige week zondag in het Calypso. Het verhaal van Brit die Sem is geworden. Sem Jansen en Leif de Leeuw. Het was GENIETEN!! En gisteren gevierd dat we 46 jaar geleden in het huwelijk zijn getreden. Nu weer een gewone zondag met uiteraard Highstreet Jazz & Blues. Ik begin het eerste uur met een nummer van Backyard Stomp. Verder Eddie Mapp, Robert Williams, Travis Koester, Trevor Battle, John Lee Hooker, Howlin’ Wolf, Harlem Lake en als laatste van het eerste uur Kinjo & Yo.

Zondag 19 maart 2023, uitzending 1547. Ik begin het eerste uur met een nummer van Lex Grey & The Urban Pioneers. Verder Foster Meeks, Blues Friends, Mike Franano, Maple Blues Band, Dr. Papas, Jimi ‘Primetime’ Smith & Bob Corritore, Diane Blue All-Star Band en als laatste van het eerste uur ValLimar Jansen with Grits & Bourbon.

Zondag 12 maart 2023, uitzending 1546.  Koud hè, Sneeuw, gladheid en echt een herfstgevoel. Maar niet bij Highstreet Jazz & Blues. Hartverwarmende muziek heb ik bij me. Ik begin het eerste uur met een nummer van Jon Wan. Verder Moody Smith & The Speculators, Omar & The Howlers, Nighthawks, Nico Brina, Teresa James, James Cotton, Mickey Junior, Jay Calpin en als laatste van het eerste uur Barbara BLue.

Zondag 5 maart 2023, uitzending 1545. Meteorologisch is het lente, hoera!! Buiten regent het en er wordt sneeuw verwacht maar dat drukt de pret niet. Het idee dat het lente is maakt veel goed. Ik begin het eerste uur met een nummer van Chris Kramer. Verder Hendrikse, Hoodoo Men, Mick Clarce, Heather Luckhart, Mudpie, Eamonn McCormack en als laatste van het eerste uur Seth Rosenbloom. Ook uiteraard “de elpee van de maand”, voor de maand maart een inzending van Stef Woestenenk. Zijn keuze valt op Eric Clapton, het album Just One Night (1980). Kijk ook eens op www.bluesinwijk.nl voor al die mooie verhalen die bij die ingezonden langspeelplaten horen.

Zondag 26 februari 2023, uitzending 1544. Nog nagenietend van vorige week, de uitzending met de Vintage Brothers live in de studio, is  Jos du Floo zich al weer aan het voorbereiden voor de uitzending van morgen, zondag 26 februari 2023. Het eerste uur met een nummer van Ben Levin. Verder Adriaan Dorresteijn, Beiztegui & The Hammond Lovers, Allergies, Adjournments, Little Henry, Morris Pejoe, Dusty B, G, “Davy” Crockett en als laatste van het eerste uur Carla Mariani.

Zondag 19 februari 2023, uitzending 1543. Ik begin het eerste uur van met een nummer van Brad Wilson. Verder Randall Brenerman & The Skinnerbros, Skip James, Missisisppi John Hurt, Junior Wells, Jared James Nichols, Bo Diddley, Freddie King en als laatste van het eerste uur Bernie Marsden. Ook uiteraard de elpee van de maand. Voor de maand februari een inzending van Hans de Vries. Zijn keuze valt op Led Zeppelin, het album III (1970). In het tweede en derde uur Live The Vintage Brothers. Uiteraard aangevuld met mooie blues en jazznummers uit eigen keuken (voorraad). De Vintage Brothers zijn een uniek blues duo en zij bewerken oude blues nummers naar een twee persoons bezetting. Nummers worden niet één op één gekopieerd maar er wordt gestoeid met andere toonsoorten en slag ritmes.

Zondag 12 februari 2023, uitzending 1542. Ik begin het eerste uur van met een nummer van Bettye LaVette. Verder Rory Gallagher, Kat Kiggins, The Black Crowes, The William Loveday Intention, Jack White, The Waterboys, Tom Petty en als laatste van het eerste uur Tim Gartland.

Zondag 5 februari 2023, uitzending 1541. Ik begin het eerste uur van Highstreet Jazz & Blues met een nummer van Bernard Allison. Verder Ralph de Jongh, PJ O’Brien, Zavala Sol, Daxton, Bonny B. A&E and the Big C, en als laatste van het eerste uur Sir Oliver Malley Group.

Zondag 29 januari 2023, uitzending 1540. De vijfde zondag in het nieuwe jaar. Eigenlijk geen nieuw jaar meer maar al redelijk gevorderd. Bijna 8,3% hebben we al weer gehad. Ik begin het eerste uur van Highstreet Jazz & Blues met een nummer van The Weber Brothers. Verder Fabrizio Poggi, Eric Johansen, The StandStills, Janis Joplin & Jorma Kaukonen, Luther Allison en als laatste van het eerste uur Bernard Allison.

Zondag 22 januari 2023, uitzending 1539.Geen live muzikanten maar een ‘gewone’ uitzending. Maar nog wel vol adrenaline van het optreden van Bernard Allison. Ik heb het zelfs voor elkaar gekregen dat afgelopen maandag een nummer van Luther Allison op de landelijke zender Radio 5 is uitgezonden.  Ik begin het eerste uur van Highstreet Jazz & Blues met een nummer van Silvia Josifoska. Verder Steve Hill, Don D Bowes, Ralph de Jongh, Adrian Bagher, Lingtnin’ Malcolm, Tomislav Goluban en laatste van het eerste uur Malaya Blue.

Zondag 15 januari 2023, uitzending 1538. Live in de studio twee fantastische muzikanten, zanger en mondharmonicanist Richard Quartel en  gitarist Robin Winkel. Dit duo is bij Highstreet Jazz & Blues van van 12.00 tot 15.00 uur te horen. Jos du Floo begint het eerste uur met een nummer van Kenny Wayne Shepherd. Verder Big Joe Williams, Hot Tune, Ruben Hoeke Band, Kira Mac, A Family Curse, Merel van de Keer, 8 Ball Aitken, Mud Morganfield en als laatste van het eerste uur Little Bobby. In het tweede en derde uur spelen Richard en Robin een aantal nummers, aangevuld met Jazz en Blues. Ook is er speciale aandacht voor de onlangs overleden Wim Schriekenberg.

Zondag 8 januari 2023, uitzending 1537. De tweede uitzending al weer van Highstreet Jazz & Blues van 2023. Soms is het niet te bevatten hoe snel de tijd gaat. Ik begin met een nummer van John Lee Hooker (het laatst uitgekomen live album). Verder neem ik mee Bernard Allison, Janis Joplin, Kai Strauss, Angela Strehli, Nidarus Blueskompani, Unna & Helge Tallqvist Band, King Leo, The Blue Stones en als laatste van het eerste uur Etta James & Eddie ‘Cleanhead’ Vinson.

Zondag 1 januari 2023, uitzending 1536. Het jaar 2022 is afgesloten en er is veel gebeurd. Leuke dingen, droevige dingen maar in ieder geval veel herinneringen. Zo ook aan Highstreet Jazz & Blues. De 1500 uitzending hadden we op 24 april 2022 en dit jaar, in oktober,  gaan we het 30e jaar in. Ik begin met een nummer van Vanesa Harbek. Verder neem ik mee Louis Jordan & His Tympani Five, Spencer MacKenzie, Ana Popovic, Guy Verlinde & The Artisans Of Solace, Rebecca Downes, Ruthie Foster, Rev. Douglas en als laatste van het eerste uur Beverly ‘Guitar’ Watkins.