Vrijwilligers

BluesinWijk heeft ongeveer 30 vrijwilligers die ervoor zorgen dat er het hele jaar door bluesevenementen georganiseerd kunnen worden. De 30 vrijwilligers bestaan uit 5 kerngroepleden en 25 vrijwilligers met andere taken. De vrijwilligers zijn met hun zwarte blues T-shirts direct zichtbaar in het straat- en horecabeeld van Wijk. Onze gedegen, uiterst betrouwbare vrijwilligers hebben door hun vriendelijke en dienstbare uitstraling in 2016 de vrijwilligersprijs van de Gemeente Wijk bij Duurstede gewonnen. Iets om trots op te zijn!!

We kennen de volgende taken/werkzaamheden:

  • Vlaggenteam  voor het tijdig  hijsen en strijken van vlaggen bij de Wijkse rotondes met de aankondiging dat er weer een Bluesevenement aan zit te komen
  • Posterteam voor het verspreiden van flyers en posters
  • Entree-team voor de toegangscontroles
  • Stagehands voor het inrichten van theater Calypso en andere locaties tot ‘blues-tempels’ (foto’s, decordoeken, verlichting, etc.), het helpen van muzikanten bij het uit- en inladen van hun instrumenten, het plaatsen van evenementenborden etc.
  • Muzikantenbegeleiders voor het opvangen, wegwijs maken en verzorgen van de muzikanten
  • Film- en fototeam  voor het filmen van optredens en het maken van foto’s
  • Magazijnmeester voor het vervoer, onderhoud van de borden, vlaggen, foto’s en voorraden
  • Mediateam voor alle denkbare publicaties, agenda’s, posterontwerpen etc.
  • Ambassadeur van BluesinWijk zijn we allemaal. Vooral dit ambassadeur zijn is belangrijk voor de blues in Wijk en de regio. Wij dragen allemaal de “blues” uit in een vriendelijke, gastvrije sfeer.
Interesse? Momenteel heeft BluesinWijk voldoende vrijwilligers en is er weinig verloop in onze trouwe vrijwilligersteam. Maar je kunt natuurlijk altijd bellen of mailen met ons.
Ideeën? Heb je creatieve ideeën om de blues in Wijk verder te ontwikkelen, dan horen we dat graag.
Onze laatste ‘nieuwe’ vrijwilliger is huisfotograaf Wim Robben. Hij verwoordt het als volgt: “Ruim een jaar geleden werd ik gevraagd om als ‘vaste’ fotograaf foto’s te maken bij de optredens en activiteiten van BluesinWijk. Ik maakte al af en toe foto’s op eigen initiatief en stuurde die dan naar BluesinWijk. Toen ik mijn eerste fotoverslag deed, voelde ik me direct helemaal thuis, het voelde als een warm nest: ik voelde me gelijk opgenomen in een leuke club mensen met eenzelfde passie en betrokkenheid. Het is vrijwilligerswerk, maar niet vrijblijvend. Ik merkte dat veel mensen gevraagd en ongevraagd hun taken uitvoeren. Om goede foto’s te kunnen maken, moet je eerst het theater leren kennen en is het handig om ook kennis te maken met de musici. Dat is voor mij een van de leukste dingen, het contact met mensen. BluesinWijk is voor mij het beste van twee werelden: goede muziek en fotograferen, mijn hobby. Je ontmoet er interessante mensen: de vrijwilligers, de musici, de technici en de ‘fanatici’, de echte die-hards.”
2014

2019