1500e uitzending Highstreet Blues

datum :

24 april 2022

verkoop :

online verkoop :

tijdstip :

12.00-14.00 uur

locatie :

cafe 't Hoff

entree :

€ Toegang uitsluitend op uitnodiging

 

Regio90 & BluesinWijk. Al vanaf 1993 zendt Regio90, de streekomroep voor de gemeenten Utrechtse Heuvelrug en Wijk bij Duurstede, elke zondagmiddag om 12.00 uur het radioprogramma ‘Highstreet Jazz& Blues’ uit. Evert Wybenga was de grondlegger ervan, later bijgestaan door de huidige presentator Jos du Floo.  Na zijn overlijden in 2018 nam Jos definitief het stokje van Evert over. Het eerste uur van het programma draait Jos bluesmuziek met de allernieuwste cd’s, interviews en optredens. Het tweede uur staat in het teken van Jazz-muziek. Highstreet is te horen via de kabel, op frequentie 91.7FM of wereldwijd via www.regio90.nl met een herhaling op de woensdagavond vanaf 18.00 uur. Na de oprichting van BluesinWijk in 2009 ontstond een warme relatie tussen beide presentatoren en de Wijkse bluesclub.   Ze waren de afgelopen jaren vaak te gast bij Evert en Jos om er één van hun bluesevenementen te promoten, ontstond er in Coronatijd het gezamenlijke project ‘LP van de Maand’ en is Highstreet sinds kort ook terug te luisteren via onze website.

 

Jos du Floo:
” Eindelijk DÉ-live uitzending van de 1500e aflevering van Highstreet Jazz & Blues vanuit café ‘t Hoff, één van de mooiste kroegjes uit Wijk bij Duurstede. Ik heb er heel veel zin in. De locatie en gastmuzikant, Big Bo Brocken , worden me aangeboden door BluesinWijk. 

Deze 1500e uitzending met interviews, livemuziek van Big Bo en muziek waar je mij persoonlijk midden in de nacht voor wakker kunt maken. Ik begin met een nummer van Roy Buchanan. Verder Luther Allison, Beth Hart & Joe Bonamassa, Dana Fuchs, C.W. Stoneking, Hans Theessink & Blue Groove, Ralph de Jongh, Leon Redbone en Sam Pilafian & Frank Vignola. Ook de elpee van de maand”, voor de maand april komt aan bod, een inzending van Frank Kraaijeveld. Zijn keuze valt op The Rolling Stones. Het album Untiteled (1964). Kijk ook eens op www.bluesinwijk.nl voor al die mooie verhalen die bij die ingezonden langspeelplaten horen. Ook een nummer uit de “drie van Wybenga”, ook wel “uit de koffer van Evert” Het programma Highstreet Jazz en Blues is al ruim 28 jaar iedere zondag van 12.00 tot 14.00 uur te beluisteren. “

Bijna dertig jaar een wekelijks radioprogramma in de lucht houden is een prestatie van formaat en een  mijlpaal in het episch centrum van de Blues in het diepe zuiden van de provincie Utrecht waar BluesinWijk niet stilletjes aan voorbij wilde gaan. De 1500e uitzending werd dan ook feestelijk gevierd in Café ’t Hoff in Wijk bij Duurstede, die dag omgetoverd tot een levensecht radiostation met een live uitzending vanaf de stamtafel in het café.  De vaste presentator  Jos de Floo aan tafel draaide ruim 2,5 uur  lang bluesnummers, waarvoor je hem midden in de nacht wakker kunt maken.  Bluesmuzikant Big Bo speelde  live, de Wijkse cultuurwethouder Wil Kosterman schoof aan, net als Willem van de Kraats en Arie Verheul van Bluesinwijk. Een volle publieke tribune liet regelmatig horen dat ze het enorm naar hun zin hadden. Vanaf 4 uur verzorgde Big Bo een goed bezochte bluesmatinee in de Hoftuin.