2020

Wijkse Blues Week afgelast

WIJKSE BLUES WEEK AFGELAST. Medio maart voorzagen we al een mogelijk continuïteitsprobleem met de Wijkse Blues in de eerste week van april met zes events op diverse locaties. Nu de horeca moet sluiten t/m 6 april zijn we helaas genoodzaakt het evenement af te gelasten.

Dat het openbare leven in Nederland nagenoeg tot stilstand zou komen ivm een gezondheidscrisis hadden enige weken geleden weinigen voorzien. Thuiswerken, grote concentraties van mensen vermijden en een verbod op bijeenkomsten van 100 of meer personen was aanvankelijk het devies. 

Voor de Wijkse Blues Week in de eerste week van april met zes events van 100 tot 250 bezoekers per keer in relatief kleine locaties voorzagen wij vrijdag al dat dit naar verwachting betekende dat doorgang geen optie zou zijn. Naar onze mening leverde dit een te groot gezondheidsrisico op, terwijl het aantal bezoekers laag zou zijn, hetgeen ook nog eens een financieel fiasco op zou gaan leveren van enkele duizenden euro’s. Afgelopen dagen is deze situatie besproken met de medeorganisatoren van de Blues Week (scholen, theater, filmhuis en horeca). Grotendeels lagen hun reacties in lijn met onze ideeën en hadden we daarover op 17 maart een besluit willen nemen.

Nu echter de Rijksoverheid zondagmiddag 15 maart al het besluit nam om alle horeca te sluiten t/m 6 april hoeven we niet langer te wachten met ons besluit om de Wijkse Blues Week definitief af te gelasten. Dat doen we met pijn in ons hart, jammer van alle tijd die erin is gestoken, maar ook wat ons betreft ‘safety first’.

Maar afstel nu is beslist geen uitstel voor later. Alle elementen van de Blues Week zullen in de loop van dit of volgend jaar terugkomen in ons programma. De inmiddels gekochte kaarten zullen voor die nieuwe voorstellingen echter niet geldig zijn! Teruggave van de via Eventbrite betaalde E-tickets regelen wij via hen. Je krijgt daar bericht van en het geld wordt teruggestort. Kaartjes gekocht bij van Ginkel Muziek en in café Ome Ko kun je daar omwisselen.

Bestuur Stichting Blues in Wijk.