Phil Gates Band (USA)

datum :

20 maart 2022

verkoop :

calypsotheater.nl

online verkoop :

klik op ticket

tijdstip :

15.00

locatie :

theater Calypso

entree :

€ 12,50

afgelast, corona

Beduidend minder betalende bezoekers ivm de 1,5 m maatregel maken het voor enkele indoor-festivals op dit moment te duur om 🇺🇸-bands over te laten komen. De NL-toer van Phil Gates in Calypso in maart vervalt daardoor helaas. In 2023 proberen we het opnieuw.

Phil Gates is ook zo’n bluesmuzikant die al jaren op ons verlanglijstje staat. En opeens lukt het om hem met zijn band te boeken op een moment dat theater Calypso beschikbaar is. Op een zondagmiddag nog wel.  Altijd een mooi moment om lekker te genieten van een fijne band.

Phil Gates is geboren in Chicago Illinois, in een familie van muzikanten die hem geholpen hebben zijn muziekstijl en bekwaamheid te vormen. Phil begon met het bespelen van muziekinstrumenten toen hij acht jaar oud was, en het luisteren naar een breed scala aan muziek is altijd zijn belangrijkste bron van inspiratie geweest. Phil heeft in kleine clubs gespeeld, maar ook in de U.S. Air Force’s “Tops in Blue” World Tour, die in zestien landen optrad, en in de halftime show van de NFL Superbowl.

Phil heeft met zijn band op vele podia over de hele wereld opgetreden. Ook was de band vijf jaar achtereen te zien op de Hornblower Cruise’s “Friday Night Blues Dinner Cruise”.

Phil’s stijl doet denken aan de vroege high energy Buddy Guy, gemixt met een speciale mix van smaken uit Jazz, Fusion, New Orleans, en de Chicago, Delta, en Mississippi Blues stijlen.

De Phil Gates Band won de “Beale Street Blues Kings” Competition in Memphis, en nam deel aan de Blues Foundation’s International Blues Challenge.

Phil heeft een vaste bijdrage geleverd aan de Bluesgemeenschap in Zuid-Californië. Hij heeft de Los Angeles Blues Society opgericht, en is een gewaardeerd jurylid voor de Blues Foundation’s International Blues Challenge in Memphis, TN, en ook bij veel van de Guitar Center “King of the Blues” wedstrijden in Hollywood, CA

Phil heeft ook opgetreden op grote podia zoals B.B. King’s, Cozy’s, Biscuits and Blues San Francisco, Highway 99 Seattle, WA, The Coach House, CA, The Monterey Bay Blues Festival, The Santa Clarita Blues Festival, The Topanga Canyon Blues Festival, The Simi Valley Cajun & Blues Festival, The Blues Music Awards Blind Raccoon Showcase, The Blues Nights Gossau (Blues Festival in Gossau, Zwitserland), The Rock und Blues Festival in Gams, Zwitserland.

Phil kreeg in zijn jonge jaren de kans om naar groot talent te luisteren en het te bestuderen. Als front of house engineer in het Caravan of Dreams Performing Arts Centre in Fort Worth, Texas, werkte Phil met enkele van de grootste Blues en Jazz artiesten, waaronder: Buddy Guy, Stevie Ray Vaughn, Albert King, Dizzie Gilespie, Wynton & Branford Marsalis, Kevin Eubanks, Eartha Kitt, Dianne Reeves, Bobby “Blue” Bland, en vele anderen.

In de studio is Phil druk bezig geweest met de opvolging van de succesvolle releases van “Phil Gates Live in the Danube Delta”, “The Twelve Rhythms”, “Phil Gates Live at The Hermosa Saloon”, “Addicted To The Blues”, en “In The Mean Time…” waarvan vele, hoewel niet genomineerd, allemaal op de Grammy Ballot stonden in hun respectievelijke jaren als een van de weinige titels in hun categorie.

Phil is een volleerd sessie-gitarist, die optreedt op projecten als de Philip Bailey CD “Life & Love”, ook met artiesten Kellie Blaise, Billy Shields, Maurice White, Zac Harmon, Preston Glass, L.A. Stlyz en Seabron.

Zijn sessiewerk op gitaar omvatte vele tracks met artiesten als: Peabo Bryson en Regina Belle, Melba Moore, Freddie Jackson, Evelyn “Champagne” King, Deniece Williams, Jody Watley, Howard Hewett, Teddy Pendergrass, Brian McKnight, Ruben Studdard en Maurice White.

Als producer was hij co-producer van de prijswinnende Blues plaat “The Blues According to Zacariah” met Zac Harmon, en onlangs was hij co-producer van een CD project met Little Richard. Phil produceerde ook de “Too Much Car For the Road” CD voor Toni Dodd, “Urban Legacy” CD voor Julia Jordan, dochter van de bekende gitarist Stanley Jordan (die ook op de CD speelde). Ook scoorde Phil een AFI film “My Normal Life”. Niet te vergeten heeft hij vele CD’s van zijn eigen muziek waaronder “This Side Of Me”, “Should I?”, “Addicted To The Blues” , “In The Mean Time…” Phil Gates Live at The Hermosa Saloon”, “The Twelve Rhythms”, en Phil Gates Live In The Danube Delta” – allemaal verkrijgbaar via Apple iTunes, en digitale audio verkooppunten over de hele wereld.

Phil heeft vijf endorsements met respectievelijk Ernie Ball/MusicMan Guitars, Evertune Bridges, Roland Corporation/BOSS, Lunastone Pedals, Janicek pics, en Ultimate Support muziekstandaards.

Phil is momenteel de Vice President van Muziek en Media voor de James Marshall Hendrix Foundation. (www.jimihendrixfoundation.com).

Phil is ook de Signature Band voor de Sickle Cell Foundation van Orange County; al vele jaren een sterke relatie, en een geweldig goed doel om te helpen bewustzijn te brengen.

Phil is een toegewijde, hard werkende professionele entertainer die keer op keer heeft bewezen dat zijn betrouwbaarheid en zijn vermogen om goed met anderen samen te werken een aanwinst kan zijn in een breed scala van muzikale inspanningen.