Film (Two trains runnin’) en Blues (Reemers&deGreef)

datum :

23 oktober 2020

verkoop :

online verkoop :

tijdstip :

15:00, 18:30 en 21:00 uur

locatie :

theater Calypso

entree :

€ 10

uitverkocht

In theater Calypso draaien we de prachtige film ‘Two Trains Runnin’ afgewisseld met live blues door bluesduo Reemers & de Greef. De film is slechts één keer eerder vertoond in Nederland, een uitgelezen en unieke kans dus om te gaan zien. Engels gesproken, niet ondertiteld.

Trailer ‘Two trains runnin’


De film gaat terug naar de zomer van 1964, waarin  twee groepjes van drie blanke, muziekminnende jongemannen onafhankelijk van elkaar naar Mississippi trokken, op zoek naar blueslegendes  Skip  James en Son House. De zoektocht vond plaats tegen de achtergrond van het bloedige geweld waarmee de invoering van het stemrecht voor zwarten gepaard ging in het diepe zuiden van Amerika.  De film laat de belangrijke rol zien die muziek had en heeft bij de overbrugging van de cultuurkloof en het aanjagen van maatschappelijke veranderingen. De interviews worden aangevuld met getuigenissen van andere, zowel hedendaagse als historische muzikanten en activisten, met soms schokkende archiefbeelden en uiteraard met heel veel muziek. ‘Two Trains Runnin’ herinnert de kijker eraan hoe fragiel en zwaarbevochten de vrijheden zijn die zo vanzelfsprekend worden geacht en nu weer onder druk staan.

 

Frank Reemers en Joep de Greef zijn twee oude rotten  uit de Nederlandse muziekscene met een vracht aan ervaring en een passie voor Blues & Roots muziek. Regelmatig gaan ze  samen naar de bakermat van de Blues, het zuiden van Amerika. Louisiana, Tennessee, Arkansas, Alabama, Texas, Illinois en natuurlijk Mississippi en bezoeken daar alle plekken die belangrijk zijn geweest in de historie van de Blues en spelen ze ’s avonds en de Juke Joints en Blues cafés. Naast hun succesvolle bluesbands Ramblin’ Dog en Mojo Hand vinden zij het heerlijk om met zijn 2-en prachtige eigen en zelfbewerkte Blues en Roots nummers ten gehore te brengen aan een geïnteresseerd publiek. Gewapend met diverse gitaren en bluesharp brengen zij een divers repertoire dat gaat van oude fingerpicking Delta blues nummers tot heerlijk swingende pareltjes uit de Blueswereld en omliggende gebieden. Blues & Roots gespeeld met passie en gezongen vanuit het hart, dat is Reemers & de Greef.

Klik hier voor foto’s