CD Release concert Guy Verlinde & The Artisans of Solace

datum :

24 september 2021

verkoop :

online verkoop :

tijdstip :

locatie :

theater Calypso

entree :

onder voorbehoud

PREMIERE VOOR NEDERLAND: een nieuwe band met een  nieuw album! Guy Verlinde (v/h Lightnin Guy) behoort  al jaren tot  één van onze vaste ‘klanten’. In 2010 was zijn Wijkse premiere  en daarna keerde hij als graag geziene gast vrijwel jaarlijks wel een keer terug. Voor zijn Nederlandse release van de  CD van zijn nieuwe band Guy Verlinde & the Artisans of Solance koos hij voor ons mooie Calypso-theater in Wijk bij Duurstede.

Ticketverkoop start zodra meer bekend is mbt Corona-beperkingen en openstelling Theater Calypso. Als we gebruik kunnen maken van het gehele theater met alle zitplaatsen is er één voorstelling  en bij beperkte openstelling (bv 40 zitplaatsen of minder) zijn er twee voorstellingen. Later daarover meer info.

Het afgelopen decennium domineerde Guy Verlinde de Belgische blues scene en toerde met zijn band “The Mighty Gators” non-stop door Europa. Hij nam in 11 jaar 12 albums op en speelde in verschillende prestigieuze clubs en op internationale festivals waar hij de affiche deelde met grootheden als: BB King, John Fogerty, Tony Joe White, Santana, John Hiatt, Canned Heat, Jeff Beck … In de afgelopen jaren tourde hij in een kleine bezetting met de akoestische luistersongs van zijn album “All Is Forgiven” en liet zien dat hij naast de Blues ook thuis is in de Americana muziek & het singer-songwriter genre.

Het album Standing In The Light of a Brand-new Day is een nieuwe stap in zijn muzikale en tekstuele evolutie. Zijn liefde voor akoestische muziek blijft onveranderd, maar aangezien dit album meer gearrangeerd is, voelde hij de behoefte om extra muzikanten uit te nodigen om deze nummers live te spelen.

The Artisans of Solace zijn een schare topmuzikanten waarmee hij in het verleden veel muzikale kilometers aflegde. De ritmesectie bestaat uit Karl Zosel en Benoit Maddens, die ook bij “The Mighty Gators” the backbone waren. Daarnaast vormen de twee veelzijdige multi-instrumentalisten Nils De Caster en Olivier Vander Bauwede, die meesters zijn in het kleuren met klank, het muzikale sluitstuk van de band.

Het wordt een concert vol verhalen over liefde, verlies, hoop, wederopstanding … maar vooral over de positieve kracht van muziek. Een niet te missen concert met dromerige, akoestische, verhalende luisterliedjes die naar de keel grijpen. Hier alvast een voorproefje met  The unsung: (over onbezongen helden)

Line-up:  Guy Verlinde: zang, gitaar & banjo, Benoit Maddens: drums & percussie, Karl Zosel: bas, Nils De Caster: viool, mandoline & lap steel en Olivier Vander Bauwede: harmonica, gitaar, keys