CD Release concert Guy Verlinde & The Artisans of Solace

datum :

24 september 2021

verkoop :

www.calypsotheater.nl

online verkoop :

klik op ticket

tijdstip :

19.00 en 21.00

locatie :

theater Calypso

entree :

€ 12,50

uitverkocht

PREMIERE VOOR NEDERLAND: een nieuwe band met een  nieuw album! Guy Verlinde (v/h Lightnin Guy) behoort  al jaren tot  één van onze vaste ‘klanten’. In 2010 was zijn Wijkse premiere  en daarna keerde hij als graag geziene gast vrijwel jaarlijks wel een keer terug. Voor zijn Nederlandse release van de  CD van zijn nieuwe band Guy Verlinde & the Artisans of Solance koos hij voor ons mooie Calypso-theater in Wijk bij Duurstede.

Tickets voorstelling 19.00 uur (UITVERKOCHT

Tickets voorstelling 21.00 uur  (UITVERKOCHT)

We verkopen in eerste instantie honderd kaarten. U kunt echter blijven reserveren, zodat we u op de wachtlijst kunnen plaatsen. Wanneer er versoepelingen komen en we meer mensen toegang kunnen bieden, benaderen wij de mensen die op de wachtlijst staan op volgorde van reserveren.

Het afgelopen decennium domineerde Guy Verlinde de Belgische blues scene en toerde met zijn band “The Mighty Gators” non-stop door Europa. Hij nam in 11 jaar 12 albums op en speelde in verschillende prestigieuze clubs en op internationale festivals waar hij de affiche deelde met grootheden als: BB King, John Fogerty, Tony Joe White, Santana, John Hiatt, Canned Heat, Jeff Beck … In de afgelopen jaren tourde hij in een kleine bezetting met de akoestische luistersongs van zijn album “All Is Forgiven” en liet zien dat hij naast de Blues ook thuis is in de Americana muziek & het singer-songwriter genre.

Het album Standing In The Light of a Brand-new Day is een nieuwe stap in zijn muzikale en tekstuele evolutie. Zijn liefde voor akoestische muziek blijft onveranderd, maar aangezien dit album meer gearrangeerd is, voelde hij de behoefte om extra muzikanten uit te nodigen om deze nummers live te spelen.

The Artisans of Solace zijn een schare topmuzikanten waarmee hij in het verleden veel muzikale kilometers aflegde. De ritmesectie bestaat uit Karl Zosel en Benoit Maddens, die ook bij “The Mighty Gators” the backbone waren. Daarnaast vormen de twee veelzijdige multi-instrumentalisten Tom Eylenbosch en Olivier Vander Bauwede, die meesters zijn in het kleuren met klank, het muzikale sluitstuk van de band.

Het wordt een concert vol verhalen over liefde, verlies, hoop, wederopstanding … maar vooral over de positieve kracht van muziek. Een niet te missen concert met dromerige, akoestische, verhalende luisterliedjes die naar de keel grijpen. Hier alvast een voorproefje met  The unsung: (over onbezongen helden)

Line-up:  Guy Verlinde: zang, gitaar & banjo, Benoit Maddens: drums & percussie, Karl Zosel: bas, Tom Eylenbosch: piano & banjo  en Olivier Vander Bauwede: harmonica &  gitaar.

Guy Verlinde succesvol terug in Calypso

De relatie van Guy Verlinde met BluesinWijk gaat terug naar het prille begin van de Wijkse Bluesclub.  In vele samenstellingen, van solo tot en met voltallige band The Mighty Gators, was Guy Verlinde altijd innemend en enthousiast de smaakmaker van menig optreden. Wie herinnert zich nog de ontketende zanger-gitarist van The Mighty Gators, het publiek opzwepend staand op een van de grote boxen voor het podium bij het Museum Dorestad? Of zijn aanwezigheid bij de Bluescruise? Zijn cursus ’De ontstaansgeschiedenis van de Blues’ op het Revius Lyceum? Door de jaren heen is het repertoire van Guy veranderd, heeft hij een eigen stijl ontwikkeld, hebben zijn teksten nog meer diepgang gekregen en bewees de sympathieke performer nog steeds een publiekstrekker pur sang te zijn.  Ditmaal trad hij op met zijn nieuwe formatie, die hun in de coronatijd geproduceerde album ‘Standing in the Light of a Brand New Day’ overtuigend ten gehore brachten voor een aandachtig publiek.

Bijzonder

Eindelijk was het na de lange tijd zonder concerten weer zover dat er vrijdagavond in Calypso kon worden opgetreden. Weliswaar nog niet voor een volle zaal, maar met twee vrijwel identieke optredens achter elkaar werden toch 2 x 50 bezoekers vergast op een bijzonder concert met hoofdzakelijk werk van zijn nieuwe recente album.

Bijzonder omdat de samenstelling van zijn band bestaat uit twee leden van het trio waarmee hij zijn vorige album ‘All is Forgiven’ maakte: Guy Verlinde – gitaar & zang en Olivier Vander Bauwende – harmonica & gitaar, aangevuld door de ritmesectie van de voormalige The Mighty Gators, bassist Karl Zosel en Benoit Maddens – drums & percussion. Als vijfde bandlid is Tom Eylenbosch – piano & banjo toegevoegd. Bijzonder ook omdat ze heel andere muziek maken dan met de Gators.

Het concert begon met een prachtig harmonisch aangehouden akkoord dat aanzwelt in een prachtige muur van heerlijk geluid. Dit bleek de aanzet voor een avond muziek zoals het publiek nog nooit gehoord heeft, met prachtige aangehouden klankbeelden en dan weer speels en vol ritme. Kortom een heerlijke avond waarbij Guy vaak van tevoren even uitlegde waarom hij dat specifieke nummer geschreven had. Guy kwam zelf ook terug op de fijne relatie en speciale band die hij heeft met ons prachtige theater Calypso en alle vrijwilligers van BluesinWijk die elk optreden hier tot een feest maken en in het bijzonder voorzitter Arie Verheul die hem meer dan 11 jaar geleden voor het eerst naar Wijk bij Duurstede haalde.

Binnenkort is op de website van BluesinWijk in het archief dit concert, net als alle andere concerten, terug te kijken. Ik verheug me daar nu al op.

Tekst: Anton Rekké  Fotoverslag Rob Neleman.