Bluespodium KleurrijkuitinWijk

datum :

4 september 2021

verkoop :

online verkoop :

tijdstip :

14.00 - 18.00 uur

locatie :

entree :

€ Gratis toegang

onder voorbehoud

Al vanaf 2011 is BluesinWijk op de 1e zaterdag van september één van de deelnemers van het  festival KleurrijkuitinWijk. Hopelijk ook weer in 2021. Aanvankelijk met een podium op de Markt, maar  de laatste jaren bij de Veldpoortbrug. De Wijkse binnenstad staat dan helemaal op z’n kop en wordt bezocht door duizenden bezoekers. In 2020 werd het helaas gecanceld vanwege Corona, maar op zaterdag 4 september 2021 hopen we er van 14.00 tot 18.00 uur weer te staan met een bluespodium. Dit keer met twee bands en twee muziekstijlen. Voor de Countryliefhebbers KENTUCKY SNAKE OIL en voor de bluesliefhebbers SUGARBOY and the SINNERS.   Gratis toegang.

 

KENTUCKY SNAKE OIL.  Swingende fiddle, spetterende banjo, meerstemmige zang en een ritme waarbij je niet kunt blijven stil zitten (maar u moet wel blijven zitten): Kentucky Snake Oil brengt een energieke mix van Bluegrass, Country en Amerikaanse folkmuziek. De band speelt een gevarieerd repertoire met onder andere nummers die ondermeer bekend zijn van Johnny Cash, Bruce Springsteen, Hank Williams en Mumford & Sons.

 

 

SUGARBOY and the SINNERS.  De energieke liveshows van de band hebben hen een stevige reputatie opgeleverd bij zowel langjarige bluesfans als jong festivalpubliek. Hun stijl is een moderne mix van klassieke blues met soul, funk en rock ’n roll. Deze gevarieerde sound heeft de band festivalplekken opgeleverd samen met acts als Robert Cray, The Fabulous Thunderbirds, Gov’t Mule, Status Quo en Walter Trout. Hoewel de band pas sinds 2011 professioneel toert, stonden Sugar Boy and the Sinners al op festivals en in zalen in België, Duitsland, Frankrijk, Italië en de Verenigde Staten. Het langverwachte debuutalbum verscheen in januari 2014 met een releaseparty in de wereldberoemde zaal Paradiso in Amsterdam.