Bluespodium KleurrijkuitinWijk

datum :

4 september 2021

verkoop :

online verkoop :

tijdstip :

14.00 - 18.00 uur

locatie :

Veldpoort

entree :

€ Gratis toegang

afgelast, corona

AFGELAST IVM CORONA!

Al vanaf 2011 is BluesinWijk op de 1e zaterdag van september één van de deelnemers van het  festival KleurrrijkuitinWijk.  Aanvankelijk met een podium op de Markt, maar  de laatste jaren bij de Veldpoortbrug. De Wijkse binnenstad staat dan helemaal op z’n kop en wordt bezocht door duizenden bezoekers. Net als in 2020 gooide Corona ook dit jaar weer roet in het eten en hebben we de editie van zaterdag 4 september 2021 opnieuw moeten cancelen.  Twee bands en twee muziekstijlen stonden op het programma, voor de Countryliefhebbers KENTUCKY SNAKE OIL en voor de bluesliefhebbers SUGARBOY and the SINNERS.   In 2022 proberen we het weer.

 

KENTUCKY SNAKE OIL.  Swingende fiddle, spetterende banjo, meerstemmige zang en een ritme waarbij je niet kunt blijven stil zitten (maar u moet wel blijven zitten): Kentucky Snake Oil brengt een energieke mix van Bluegrass, Country en Amerikaanse folkmuziek. De band speelt een gevarieerd repertoire met onder andere nummers die ondermeer bekend zijn van Johnny Cash, Bruce Springsteen, Hank Williams en Mumford & Sons.

 

 

SUGARBOY and the SINNERS.  De energieke liveshows van de band hebben hen een stevige reputatie opgeleverd bij zowel langjarige bluesfans als jong festivalpubliek. Hun stijl is een moderne mix van klassieke blues met soul, funk en rock ’n roll. Deze gevarieerde sound heeft de band festivalplekken opgeleverd samen met acts als Robert Cray, The Fabulous Thunderbirds, Gov’t Mule, Status Quo en Walter Trout. Hoewel de band pas sinds 2011 professioneel toert, stonden Sugar Boy and the Sinners al op festivals en in zalen in België, Duitsland, Frankrijk, Italië en de Verenigde Staten. Het langverwachte debuutalbum verscheen in januari 2014 met een releaseparty in de wereldberoemde zaal Paradiso in Amsterdam.