Bernard Allison Band in Calypso

datum :

5 maart 2021

verkoop :

online verkoop :

tijdstip :

locatie :

theater Calypso

entree :

afgelast, corona

Europese tours  2020 en 2021 geannuIeerd ivm Corona.

De grote bluesman uit Chicago, Luther Allison, leefde volgens een eenvoudige filosofie die hij graag wilde delen (“Leave your ego, play the music, love the people”). Nu, drieëntwintig jaar na het overlijden van Luther, zou de grote man zeker blij zijn om Bernard Allison’s Songs From The Road te horen, en er trots op zijn dat zijn woeste getalenteerde zoon gezworen is om dezelfde missie te volbrengen, doordrenkte, allesomvattende blues te brengen aan het publiek dat het meer dan ooit nodig heeft.

“Ik geef eigenlijk de voorkeur aan live-optredens,” zegt Bernard, “omdat je kunt communiceren en communiceren met het publiek. Ik voed me in principe met die energie, gecombineerd met het talent en de persoonlijkheden van mijn groep.”

Je kent misschien de liedjes – maar je kent deze interpretaties niet. Met Bernard als leider van de line-up op zang en een brandende leadgitaar, ondersteund door Dylan Salfer (gitaar), George Moye (bas), Mario Dawson (drums) en José James (sax/percussie), is dit een live-band waarvan de chemie hen in staat stelt om deze klassieke liedjes uit te rekken en op te schudden. “Fans die onze liedjeskeuze kennen, zullen de verandering in arrangementen die mijn huidige bandleden in de kijker zetten, opmerken”, zegt Bernard. “In tegenstelling tot het horen van de studioversies, die normaal gesproken mijn zang en gitaar bevatten. We zijn de Bernard Allison Group en we tonen onze eenheid nacht na nacht over de hele wereld. Het is ‘de Allison manier’…”

Het resultaat is een glorieuze uitwisseling van energie tussen band en publiek – en het bewijs dat Luther’s oude filosofie helderder brandt dan ooit. “Onze shows zijn niet zoals naar de film gaan en naar het grote scherm staren,” vindt Bernard. “We zijn er voor de mensen om van elkaars verhalen te genieten voor de avond.”