Digitaal bluesconcert van HARLEM LAKE (v/h Dave Warmerdam Band)

datum :

27 februari 2021

verkoop :

online verkoop :

klik op ticket

tijdstip :

20.30 - 22.30 uur

locatie :

Digitaal, Thuis

entree :

€ 15

BLUESinWIJK brengt de blues bij je thuis.

De Dave Warmerdam Band wijzigt van naam. Op 27 februari kun je hun debuut concert  gewoon lekker thuis bijwonen  via een livestream. Voor  dit concert is de band uitgebreid met blazers, percussie, gitaar én achtergrondzangeressen. Een avond (aanvang 20.30 uur) heerlijke blues  thuis voor slechts €15,-.  Klik voor tickets op het ticketlogo  hiernaast.  Je toegangsbewijs is 48 uur geldig.  Veel plezier met deze veelbelovende jonge band.

 

Een band voor de liefhebbers van: Joe Bonamassa, Tedeschi Trucks Band, Beth Hart, Teskey Brothers, DeWolff, Waylon, Joss Stone, Jefferson Airplane, Fleetwood Mac en Marcus King.

Harlem Lake  is  hun  nieuwe bandnaam en  bestaat uit 5 jonge muzikanten, maar voor deze speciale gelegenheid uitgebreid met zangeressen, een driekoppige blazerssectie, percussie en tweede gitarist. Het afgelopen jaar hebben zij hard gewerkt aan het nieuwe materiaal en nu is dan eindelijk het moment daar om dit te laten zien aan het publiek!

Verwacht een krachtige set met een energie die je normaal enkel op de hoofdpodia van grote festivals tegenkomt. Zangeres Janne Timmer blaast een ieder weg met haar soulvolle stem vol power terwijl Sonny Ray haar zonder twijfel aanvult op de gitaar. Dave Warmerdam op toetsen is het brein achter de arrangementen en vormt een muzikale steunpilaar op het podium. De muziek die zij maken is oprecht, gelaagd en diepgaand, maar ook heerlijk om helemaal los op te gaan.

De roots van de band liggen in de bluesmuziek maar door de invloeden van Joe Bonamassa en Tedeschi Trucks Band is hun geluid verbreed tot een stevige bluesrock sound met een vleugje soul. In 2019 wonnen zij de Dutch Blues Challenge en begin vorig jaar stonden zij in de halve finale van de International Blues Challenge in Memphis, TN. Ze werden gespot door de Amerikaanse bluesgitarist Walter Trout en staan in september in zijn voorprogramma in onder andere Paradiso en 013.

Maar voordat de wereld weer losbreekt uit de greep van het virus presenteert de band zichzelf in dit livestream concert. Vier met hen de nieuwe bandnaam en proost samen op een muzikale toekomst!