Sonny Hunt cs

datum :

5 februari 2011

verkoop :

online verkoop :

tijdstip :

locatie :

theater Calypso

entree :

€ 10

ZATERDAG 5 FEBRUARI 2011 HAD BLUESinWIJK WEER EEN GEWELDIGE BLUESDAG IN  THEATER CALYPSO MET EEN GITAARWORKSHOP; EEN HEERLIJKE BOERENKOOLMAALTIJD EN EEN  FANTASTISCH BLUESCONCERT MET SONNY HUNT, THE DIRTY WHITE BOYS EN DE NEDERLANSDE JONGE GITARISTEN LEIF DE LEEUW (15 JR) EN RORY DE KIEVIT (21JR).

leifdeleeuw

Hieronder wat reacties uit media, foto’s en filmpjes.

ditiswijk you tube wijksecourant bluesmagazine logo bluesman

sonnyhuntband050211

calypso050211leif  calypso050211twoguitars  calypso050211leif2

Foto’s Anton Rekke

DRIE FANTASTISCHE GITAARTITANEN IN CALYPSO!

050211a  050211bposter 050211

Zaterdagavond 5 februari 2011 organiseert BLUESinWIJK in het Wijkse Calypsotheater weer een geweldige bluesavond die je niet mag missen. De 54 jarige Amerikaanse bluesgitarist Sonny HUNT treedt op met 2 jonge Nederlandse gitaartalenten, ondersteunt door de Nederlandse Dirty White Boys. Sonny Hunt is een muzikale duizendpoot die al jaren in de Amerikaanse blueswereld meedraait met al 12 albums op zijn naam. Hij speelde onder andere in de band van Tony Spinner en toerde met die band al vaker in Nederland. Hij groeide op in Memphis en woont momenteel in Nashville. Zijn favoriete instrument in de gitaar. Via My-space leerde hij de afgelopen jaren de 2 jonge Nederlandse gitaartalenten Rory de Kievit en Leif de Leeuw kennen. Rory is 20 jaar en Leif is 16. Beiden wonnen (Rory in 2003 en Leif in 2009) de prestigieuze SENA Dutch Guitar Awards en in oktober jl. won Rory ook nog eens de Steve Vai contestGARANTIE DUS VOOR KWALITEIT. Leif de Leeuw heeft inmiddels een eigen band, die met veel succes optreedt. Sonny, Rory en Leif toerden in de zomer van 2010 voor het eerst samen in Nederland. The Dirty White Boys zijn Han Neijenhuis op drums en Dirk Stam op bas en zang, de “vaste” Nederlandse band van Sonny voor Europese tours. De 2010 tour was een groot succes. De Nederlandse  blueswebsites Bluesmagazine en Bluesrockpagina en het Duitse Rocktimes waren lovend en Bluesmoose-radio maakte mooie opnames. De mannen van BLUESinWIJK waren tijdens Culemborg Blues 2010 in ieder geval zodanig onder de indruk van deze snarenplukkers dat ze besloten de hele band bij een nieuwe tour in 2011 naar Wijk te halen. Dat is dus gelukt, op zaterdag 5 februari staan ze vanaf 21.00 uur in Calypso. Vrienden en sponsors betalen slechts 10 euro (bestellen via info@bluesinwijk.nl). De overige kaarten zijn voor € 12,50 euro te koop bij/via muziekwinkel van Ginkel (info@vanginkel-muziek.nl), Theater Calypso (kaartverkoop@calypsotheater.nl) en het VVV. Zonder twijfel wordt ook dit weer een prachtige bluesavond en zullen we ook in Wijk van hun unieke vertolkingen van Hendrix-successen als Little Wing en Voodoo Chile en Jeff Beck’s Cause we’ve ended as lovers kunnen genieten.

sonnyhunt leifdeleeuw rorydekievit

Het optreden van Sonny Hunt & The Dirty White Boys in Wijk is onderdeel van een korte promotietour in het kader van de  nieuwe live CD “Hitting The Noot” die eind januari uitkomt.  Na maanden van experimenteren, produceren en afmixen is nu eindelijk de nieuwe CD gereed. Het is een live registratie van het concert in Muziekcafé De Noot, Hoogland op zondag 5 september 2010. Ondersteund door de solide ritmesectie The Dirty White Boys (drummer Han Neijenhuis en bassist Dick Stam) alsmede aanstormende talenten Rory de Kievit en Leif de Leeuw, heeft Hunt een huzarenstuk afgeleverd! Deze blues CD is een blauwdruk van alles waar deze band voor staat: emotie, passie, samenspel en kleurrijke, pakkende gitaarsolo´s maar bovenal muzikaal genot met maar liefst drie gitaristen op één podium. De kippenvelmomenten volgen elkaar in rap tempo op.

Sonny Hunt
In Nederland dankt Hunt zijn naamsbekendheid voornamelijk aan zijn werk bij de Tony Spinner Band. Samen met Spinner (bekend van zijn werk bij de wereldformatie TOTO) heeft Hunt vanaf 2004 op diverse Nederlandse podia gestaan. Met de Nederlandse gitaargigant Jan Akkerman schittert Hunt in augustus 2005 op het Rapenburg Festival in Leiden. Na afloop vertelt Akkerman danig onder de indruk van Hunt’s technisch en verfijnd gitaarspel te zijn. Het is vriend en zanger/basgitarist Dick Stam van The Dirty White Boys die hem in het voorjaar van 2007 uitnodigt voor een korte toer door Nederland. Aangewakkerd door de enthousiast ontvangen optredens, krijgt dit al snel een vervolg. In 2010 wordt de band versterkt door toevoeging van twee jonge Nederlandse gitaartalenten, Rory de Kievit en Leif de Leeuw.

Rory de Kievit
Op tienjarige leeftijd pakt Rory al de gitaar en speelt in korte tijd nummers van Joe Satriani en Steve Vai. In 2003 is hij, op dertienjarige leeftijd, de trotse winnaar van de Sena Guitar Awards. In 2006 brengt Rory zijn eerste album uit. Dit is een instrumentale fusion/rock plaat genaamd “Musical Journey”. Lovende kritieken verschijnen in onder andere Music Maker. In 2007 speelt Rory met zijn band (Rory MI) op het Midpoint Festival in Cincinnatti, USA. Men is lyrisch over het ongekend hoog niveau van de jongelui. In 2008 wordt de band door de redactie van Ongekendtalent.nl uitgeroepen tot meest opmerkelijk band van dat jaar. In 2009 wordt hij gitarist in de band van panfluit talent Mihai en neemt deel aan het Tv-programma Holland Got Talent. Hoogtepunt in 2010 is het winnen van de Steve Vai Naked Tracks Contest te Groningen met Steve Vai in de jury! Verder toert hij met Sonny Hunt en is ook te zien en horen als gitarist van April Darby en de band Nona.

Leif de Leeuw
Leif de Leeuw is pas 15 jaar. Maar hij wordt nu al dé nieuwste bluessensatie van Nederland genoemd. Dat zijn talent ook niet bij andere bands onopgemerkt is gebleven, blijkt wel uit het feit dat hij als gastspeler bij onder andere de Radical Roosters, Brad Snyder, Bluesmotel, de F.O.G. Blues Band en de Amerikaanse gitarist Sonny Hunt mee mocht spelen. Zijn grote voorbeeld Joe Bonamassa is zelfs, na het zien van een YouTube video van Leif, zeer onder de indruk van zijn gitaarspel. Eind 2009 nodigt hij Leif persoonlijk uit voor een backstage ontmoeting in Carré, Amsterdam. In datzelfde jaar neemt Leif deel aan de Nederlandse gitaarkampioenschappen tot en met 21 jaar, SENA Dutch Guitar Awards. Gelet op zijn speelstijl, techniek, expressie en uitstraling wordt de jonge Amersfoorter uitgeroepen tot winnaar van de finale 2009. Sinds september 2010 heeft Leif een band om zich heen geschaard. Zij spelen een mix van blues/rock covers en eigen materiaal.