2012

BLUESinWIJK 3 jaar

3 jaar BLUESinWIJK.

In april 2009 presenteerde BLUESinWIJK haar bluesplannen: TOP-blues in Wijk; een podium voor lokale en regionale bluesbands; een jeugd & blues programma en de blues promoten via film, workshops, lezingen etc. De oprichters gingen al snel door het leven als de “Wijkse bluesmannen”. Anton Winkel is een van hen en hij vertelt enthousiast over hun succes.

1 mei 2012: Onze 3e verjaardagsmaand april zit er op. We kijken er met veel voldoening op terug. LIGHTNIN’GUY op 11 april, met een verrassend optreden van Richard van Bergen, de meester onder de Nederlandse bluesgitaristen; the B’EATERS op 12 april; een enorm succesvolle fotoveiling (alle foto’s verkocht!) en op 30 april BLUESMOTEL en the Pillars. We telden honderden vrolijke bluesliefhebbers bij deze gratis concerten, maakten weer aantal nieuwe vrienden, zagen tevreden bluesmuzikanten en zelf genoten we er ook enorm van. Bedankt!

1 april 2012:Het idee om meer goeie topblues naar Wijk te halen zat eigenlijk al jaren in ons hoofd. In 2008 staken Frans Hoving, Arie Verheul en ik de koppen eindelijk eens bij elkaar en was BLUESinWIJK al snel een feit. We zochten contact met JazzbyDuurstede en daaruit ontstond het plan om het succesvolle jazzfestival te verbreden met een bluespodium. Dat was een schot in de roos, de belangstelling was enorm en veel Wijkenaren meldden zich spontaan als vriend of sponsor. In 2010 herhaalden we het bluesplein met zo mogelijk nog meer succes. Wijk was rijp voor een eigen bluesclub. Vanaf 2011 organiseren we elke maand iets met blues en deze vorm slaat enorm goed aan. Als we terugkijken op 3 jaar BLUESinWIJK dan hebben we een goede naam opgebouwd, trekken we vrijwel steeds volle zalen en staat ons bluesprogramma als een huis. Ons voor maart 2012 in Cothen gepland bluesfestival was eigenlijk de enige echte tegenvaller tot nu toe. Geboortemaand april laten we dit jaar niet onopgemerkt voorbijgaan. We hebben veel gratis blues. Op 11 april hadden we een fantastisch optreden van de bluestoppers Lightnin’Guy en Richard van Bergen, de hele maand april een fototentoonstelling van Cuby-foto’s in cafe ome Ko, op 21 april de veiling van deze foto’s met liveblues d bij café ome Ko en op 30 april sluiten we Koninginnedagaf met openluchtblues op de Markt. Als toetje hebben we op zaterdag 19 mei de absolute topband van JULIAN SAS in het Calypsotheater staan. Veel leuker kunnen we april 2012 niet maken.”