2020

31 maart t/m 5 april 2020 WIJKSE BLUES WEEK (AFGELAST)

Wat betekent het Coronavirus voort de Wijkse Blues Week?

Dat het openbare leven in Nederland nagenoeg tot stilstand zou komen ivm een gezondheidscrisis hadden enige weken geleden weinigen voorzien. Thuiswerken, grote concentraties van mensen vermijden en een verbod op bijeenkomsten van 100 of meer personen is het devies. Bovendien verwachten experts komende dagen/weken een stevige uitbreiding van het aantal Corona-patiënten en naar verwachting zullen de maatregelen nog strenger worden dan nu al afgekondigde beperkingen tot 31 maart.

Voor de Wijkse Blues Week in de eerste week van april met zes events van 100 tot 250 bezoekers per keer in relatief kleine locaties zal dit naar verwachting betekenen dat doorgang geen optie zal zijn.

Dat gaat naar onze mening een te groot gezondheidsrisico opleveren, terwijl ook het aantal bezoekers zo laag zal zijn, dat het ook nog eens een stevig financieel fiasco dreigt te worden.

Komende dagen bespreken we eea met de medeorganisatoren (scholen, theater, filmhuis en horeca) en dinsdagavond 17 maart nemen we een definitief besluit en dat communiceren we.

Van dinsdag 31 maart t/m zondag 5 april organiseren wij  samen met enkele basisscholen, het Filmhuis, de horeca, theater Calypso en Wijkse prominenten een nieuw, uniek bluesproject in Wijk bij Duurstede. Zes dagen blues met een bijzonder programma, voor jong en oud, voor elk wat wils.

Waar is het en wat kost het?
We beginnen op dinsdag met (besloten) schoolconcerten, woensdag en donderdag zijn we in Calypso met een bluesshow en een film & liveblues, vrijdag een blueswandeling in de binnenstad & afterparty bij café Ome Ko, zaterdag een bluesnight in café de Veldpoort en zondag een Lazy Sunday Blues in  Calypso. De Lazy Sunday is gratis toegankelijk, de overige events entree €12,50.

E-tickets (excl.servicekosten €1,80) bestel je via de ticketknop bovenaan deze pagina en tickets zonder servicekosten zijn te koop bij:
  • Voor de bluesshow (31 mrt) en film (2 apr): bij van Ginkel Muziek
  • Voor de blueswandeling (3 apr): bij café Ome Ko
  • Voor de bluesnight (4 apr):  bij café de Veldpoort

KORTINGSREGELING.

Tijdens de Wijkse Blues Week zijn er 4 betaalde (€12,50) voorstellingen:

* Preaching the Blues op 31 maart

* Movie & Blues op 2 april

* Blueswandeling & afterparty op 3 april

* Bluesnight op 4 april

Wil je ze alle vier bezoeken, dan hebben we een aantrekkelijke aanbieding: 4 halen 3 betalen voor slechts €37,50 (incl. servicekosten).

Klik op de ticketknop bovenaan deze pagina, betaal en daarna ontvang je de 4 tickets via de mail.

SCHOOLCONCERTEN.

Op 31 maart en 1 april  schoolconcerten in basisscholen de Wegwijzer (locatie de Zonnewijzer) en de Horn (lokatie Kompas). Ca. 250 leerlingen uit de groepen 6,7 en 8 kunnen genieten van Blues4Kids, een schoolconcert voor kinderen ontwikkeld door Big Bo Brocken en Vera van Faassen. Zij zijn erin geslaagd om op begrijpelijke en boeiende wijze het ontstaan van de blues, het mekka van de muziek, op kinderen over te brengen. Eerdere voorstellingen in het land zijn zo enthousiast ontvangen dat we dit onze Wijkse scholieren niet wilden onthouden. De concerten zijn uitsluitend toegankelijk voor de schoolkinderen en hun leerkrachten.