2011

Nieuwe koers vanaf 2011


Dinsdag 18 januari presenteerden wij onze aangepaste koers tijdens het cultuurcafé. Eind 2008 ontstond BLUESinWIJK vanuit het idee om blues naar Wijk te halen en dit bleek de afgelopen 2 jaar een enorm succes te zijn. We wonnen in het voorjaar van 2010 zelfs “de KEI van Utrecht”!

Het grote aantal vrienden en sponsors die ons steunen en de enorme aantallen positieve reacties gaven ons voldoende vertrouwen om de komende jaren door te gaan.

We gaan ons uiterste best doen om blues in Wijk nog meer en beter te promoten door TOP-blues naar Wijk te halen, lokale en regionale bluesmuzikanten een podium te geven, lezingen, workshops en films te organiseren en de jeugd warm te maken voor blues.

Hoewel we ons succes mede te danken hebben aan de steun van en de samenwerking met JazzbyDuurstede stoppen we met het bluespodium in de Muntstraat. We gaan vanaf 2011 onze bluesactiviteiten over het hele jaar uitsmeren. Elke maand een bluesactiviteit. We kunnen zo naar ons idee veel meer aandacht geven aan de bands en bezoekers en doorlopend mooie blues aanbieden. Vrienden en sponsors profiteren daar extra van door lage entreeprijzen en bovendien krijgen onze sponsors de kans zich meerdere keren per jaar te profileren. Voorbeelden van deze maandelijkse spreiding (zomermaanden uitgezonderd) zijn bluesconcerten in theater Calypso, bluesbands in café’s,een blueskroegentocht in de Wijkse binnenstad, een bluescruise op de Lek, bluesfilms, blues door en voor jeugd ism de (muziek)scholen, bluesworkshops o.l.v. een bekende bluesartiest. Ideeën genoeg dus.

Het programma tot mei is te zien op ons YouTube-kanaal.