VRIENDEN & SPONSOR AVOND

datum :

6 oktober 2012

verkoop :

online verkoop :

tijdstip :

locatie :

theater Calypso

entree :


zaterdag 6 oktober

ROBBERT FOSSEN & PETER STRUIJK .. REAL DEAL CHICAGO BLUESBAND

WINNAARS DUTCH BLUES CHALLENGE 2012

theater Calypso

toegang uitsluitend voor vrienden, sponsors, relaties en genodigden.

Zaterdagavond 6 oktober liep Calyspo vanaf een uur of half 9 lekker vol met vrienden, sponsors en andere genodigden. Allen zeer benieuwd naar  de band van Robbert Fossen & Peter Struijk. Beide bluesmannen wonnen in september de Dutch Blues Challenge in de categorie solo/duo en ze trapten dan ook samen af met een half uurtje onvervalste Chicagonummers. Ons videoteam maakte er een mooi opname van. Daarna voegden drummer Eduard Nijenhuis en bassist Jan Markus zich erbij en werd voor iedereen al snel duidelijk dat we hier te maken hadden met een bluesband van de bovencategorie. Heerlijke en zeer herkenbare Chicagoblues spetterde tot ruim half-12 over de zaal heen. Ook hiervan maakte ons videoteam weer een opname. Ondanks wat geluidproblemen hadden de mannen er zichtbaar plezier in en de zaal ging met name het laatste half uur compleet uit zijn dak bij nummers als “Sweet home Chicago”. De complimenten waren na afloop dan ook niet van de lucht. We kunnen deze geweldige bluesavond dan ook weer bijschrijven in ons succesboekje. Onze huisfotografen Willem vd Kraats (zwart/wit) en Anton Rekke (kleur) schoten nog wat heel mooie foto’s van deze geweldige avond.

   

  

Dat de Waikse bluesmannen oog voor bluestalent hebben bleek maar weer eens bij de Duch Blues Challenge op 23 september. Het duo Robbert Fossen & Peter Struijk bleek daar het beste van 2012 te zijn. Hun optreden op 6 oktober in het Calypsotheater is het eerste concert na deze prachtige en welverdiende waardering. Niet zomaar een bandje dus bij onze vriendenavond, maar een band van nationale allure!! 

Zaterdag 6 oktober is onze jaarlijkse vriendenavond (gratis toegang voor vrienden, sponsors, relaties en genodigden) in Calypso met Robbert Fossen & Peter Struijk en hun  Real Deal Chicago Blues band.  Afwisselend solo, duo, akoestisch en fullband met uitsluitend Chicago-blues. De hele band bestaat uit werkelijk fantastische muzikanten. Dat wordt vast ook weer een mooie bluesavond!! Kijk hier op hun website.

Een band van hoog niveau, in 2011 en 2012 genomineerd voor de Dutch Blues Challenge. Naast Robbert Fossen op zang, gitaar en mondharmonica, bestaat de band uit Peter Struijk op gitaar, Jan Markus op bas en Eduard Nijenhuis op drums. Een stel werkelijk fantastische muzikanten. Hun Chiacagoblues is echt om van te smullen. Afwisselend spelen ze solo, duo, akoestisch en fullband. Het viertal speelt vanaf begin dit jaar steeds vaker samen en maakte onlangs bij Culemborg Blues opnieuw een onuitwisbare indruk. Volgens velen één van de hoogtepunten van het festival met heerlijke recht uit het hart Chicagoblues. Vooral de prachtstem van Robbert Fossen valt op, alsof je in een bluesclub in Chicago staat met een zwarte doorleefde bluesman op het podium. Kortom … topblues van een heel hoog gehalte waarvan je echt kunt genieten. Hieronder 2 video’s (gemaakt door Marjoline Delaheye) van hun optreden in Culemborg. Klik op de foto’s en geniet alvast. 

  

De toegang voor vrienden, sponsors, relaties en genodigden is gratis. Neem gerust je oom of tante mee, je buurvrouw mag ook, of je neef, je zus, je ouders. Maakt niet uit, zolang ze blues maar leuk vinden. Wie weet kun je ze op 6 oktober dan ook nog eens vriend maken!!

 

Robbert Fossen is geboren in 1969 en begon blues te spelen in de jaren ’80. Weer later begon hij gitaar en harmonica te spelen. Robbert heeft veel optredens gedaan met onder andere A Crossroads Deal en The Robbert Fossen Blues Band. Tijdens zijn carrière heeft hij mogen spelen met bluesmuzikanten als John Primer, Tail Dragger, Chick Rodgers, Nick Holt, Charles Hayes, T Model Ford and Willie Kent. Robbert speelt Chicago Blues. Hij is beinlvoed door Muddy Waters, Magic Slim, John Primer, Buddy Guy, Luther Johnson Jr. and Jerry Portnoy. 

Peter Struijk is geboren in Gouda en groeide op in Den Haag en omstreken. Als kind bezocht hij met zijn ouders de lokale jazzclubs, waar hij aanvankelijk een hekel aan, maar hij later leerde waarderen. Al jong begon Peter met piano spelen, maar toen zijn oudere broer hem een gitaar gaf, was een nieuwe liefde geboren. Nadat Peter in enkele lokale bluesbandjes speelde, is hij als zelfstandig muzikant, leraar en producer gaan werken. Zijn debuutalbum “Human Ways” heeft hij opgenomen met grootheden uit de Nederlandse blueswereld zoals Robbert Fossen, Little Boogie boy, Hammie van Hall, Peter van Zon en de legendarische Chicago Blues zanger Tail Dagger met wie hij ook vele malen het podium deelde in clubs in Chicago. www.chicagoblues.nl