VOODOO ROOM

datum :

9 maart 2024

verkoop :

www.calypsotheater.nl

online verkoop :

tijdstip :

20.30 - 23.00 uur

locatie :

theater Calypso

entree :

€ 17,50 (staanplaatsen)

uitverkocht

EEN AVOND HENDRIX,  CLAPTON & CREAM is UITVERKOCHT!

Wil je op de wachtlijst? Bel of mail dan naar theater Calypso. 0343-591030    info@calypsotheater.nl

Tributebands zijn erg in trek. BluesinWijk vond er één in Engeland, die maar liefst drie legendarische bluesbands uit de jaren 60 in één show een eerbetoon weet te brengen. Powertrio VOODOO ROOM trekt avond aan avond volle zalen in de UK. Zo nu en dan steken ze het Kanaal over voor een weekeindje op het Europese vasteland.

Zaterdagavond 9 maart staat theater Calypso in Wijk bij Duurstede op hun programma. Frontman van de band is Peter Orr,  een zeer ervaren muzikant, die met zijn virtuoos gitaarspel en verbluffende solo’s niet onderdoet voor zijn muzikale helden. Hij wordt begeleid door de verbluffende ritmesectie van Jevon Beaumont (bas) en John Tonks (drum). De mannen verzorgen een avondvullende live-show met de fantastische muziek van Jimi Hendrix, Eric Clapton & Cream. Een avond van herkenning met wereldhits als All Along the Watchtower, Cocaine, Hey Joe, Sunshine Of Your Love, Purple Haze, Layla etc. Het machtige, retro rockende Voodoo Room brengt de meesterwerken met energie en vol passie. Stilstaan is geen optie en staande ovaties vallen hen steevast ten deel.  www.voodoo-room.com

Bestel tijdig je ticket(s). Mis deze buitenkans op een avondje onvervalste en nostalgische topblues uit je jeugd niet.  Theater Calypso, Markt 4 Wijk bij Duurstede. Deur open 20.00 uur. Show 20.30 tot ca. 22.30 uur. De zaal kan heel wat bezoekers hebben, de belangstelling is groot, dus zorg dat op tijd je ticket in huis hebt.  Staanplaatsen. Tickets €17,50 bestel je via www.calypsotheater.nl.

Rond 20.00 uur liep het theater vol met de gelukkigen die een ticket hadden bemachtigd. De telefoon bij Calypso stond tot eind van de middag niet stil met Hendrix-liefhebbers die op de valreep nog een ticket wilden kopen. Tot aan België aan toe kwamen de aanvragen. Exact 20.30 uur ging de band van de kant en tot 22.30 uur werd het één groot feest van herkenning. Drie topmuzikanten die een fantastische show neerzetten. Het publiek genoot van de eerste tot de laatste noot.

Leen Wander, onze ‘cineast’ van dienst omschreef het als volgt:”Het was weer een lekkere muziekavond in theater Calypso. De muziek kennen we allemaal maar de muzikanten zijn nieuw in Nederland. Volgens eigen zeggen is dit pas hun vierde optreden in ons kikkerlandje. Je kan er van vinden wat je wilt maar coverbands zijn erg in trek anno 2024. En als je dan zo goed voor de dag komt als dit Voodoo Room trio dan kan je er donder op zeggen dat we deze drie mannen vaker gaan zien, ook op de festivals. Over het repertoire bestaat geen misverstand. Het staat met chocoladeletters op de posters: Hendrix, Clapton en Cream! Dat is dan ook gelijk de reden voor het uitverkochte huis. 17,5 eurootjes voor een hele avond muziek die er toe doet, dat laten we niet voorbij gaan. Dan maar geen Linda de Mol, wie is de Mol of andere gemol… Vette muziek! Daar komen we voor! Op het podium staan drie ras muzikanten die stuk voor stuk met veel grote namen hebben samengespeeld. En dat is te zien en te horen ook. De band heeft weliswaar een frontman zanger/gitarist maar in feite zijn ze alle drie frontman. Inclusief de drummer die vaak meezingt en tussen de nummers door de praatjes maakt. De heren zijn erg goed op elkaar ingespeeld. Nergens een setlist te bekennen, ze kijken elkaar aan en ze weten het. Over hun muzikale prestaties kunnen we kort zijn, dat is dik in orde, heel dik in orde. Een goede zanger en fantastische gitarist, een hele strakke drummer die al na e e n nummer het zweet op zijn hoofd had staan en een zeer gedreven bassist die speelde als een zeventien jarige die net de avond daarvoor een hagelnieuwe bas voor zijn verjaardag had gekregen. Er waren momenten dat je met je ogen dicht de late great Jack Bruce voor je zag. Heerlijk om dit allemaal te aanschouwen. Het publiek was trouwens sowieso erg enthousiast. Zelfs het onvermijdelijke geklep viel reuze mee. Misschien kan er wel wat minder Hendrix in. Het is vloeken in de kerk maar laten we welzijn, de goede man wordt werkelijk altijd en overal gespeeld. Alle respect voor de beste gitarist ooit maar op een keer ben je het toch een beetje zat. Maar ja, uitverkocht he…..never change a winning team zeggen ze dan. Na afloop bij de t-shirts verkoop veel gezelligheid. Niks sterallures, gewoon een stel Britse kerels met in de hand een kouwe klets, cheers VooDoo Room, tot de volgende keer”.