Eric Steckel & Bas Paardekooper

datum :

19 december 2009

verkoop :

online verkoop :

tijdstip :

locatie :

theater Calypso

entree :

Overzicht 2009

blew crue 191209

 

BLUESin WIJKs CALYPSO-THEATER

 

zaterdagavond 19 DECEMBER 2009

 

BLUESROCK OP Z’N BEST

 

flyer 191209 2  erick en bas flyer 191209 1

 

www.kingbeemusic.nl   www.baspaardekooper.com      www.ericsteckel.com   

 

GUITAR HEROES TRIBUTE TOUR DECEMBER 2009

 

logo bluesman

 

bluesmanbertlekBert Lek schreef in The BLUESMAN.NL: “Vooraf zijn er nogal bedenkingen geweest over het bluesproject Steckel (19) en Paardooper (28). Twee gitaristen met dezelfde stijl en beide frontmannen. Kunnen ze een stapje terug doen als de ander aan het soleren is? Maar zaterdagavond is daar allemaal niets van te merken. Het enthousiasme spettert van het optreden af en ze hebben respect voor elkaar, zonder onderdanig te zijn. Bas Paardekooper op gitaar opent gelijk al stevig met “Gypsy Man”, gesteund door drummer Roel van Leeuwen en bassist René Mijnten, die af en toe de achtergrond vocalen voor zijn rekening neemt. Hij valt direct op. Mijnten is twee keer zo oud als de rest en ziet alles rustig en af en toe glimlachend aan. Tijdens deze acht daagse tournee door Nederland, België en Duitsland heeft Mijnten een vaderrol op zich genomen om de jonkies in het gareel te houden als dat nodig zou zijn. Na “Between de Lines” is het pad geëffend voor de jongste van het stel Eric Steckel. Om alles nog geluidstechnisch af te regelen begint men met Freddie King’s “Hide Away” Daarna volgen in hoog tempo “The Thrill Is Gone”, met afwisselende solo’s van Bas en Eric, waardoor het nummer opgerekt wordt tot bijna 15 weergaloze minuten en “Come into My Kitchen” Maar ook gevoelige nummers passeren voor de lange pauze. “Empty Promises” van Michael Burke’s (cd Iron Man) leent zich daar perfect voor. Eric zet dat geweldig neer en leeft zich helemaal uit. Na de wijn, bier en heel veel fris, (Geen Bacardi of whisky, daar heeft men helaas geen vergunning voor), krijgt de “Guitar Heros Tribute Tour” gestalte. Het geluidsniveau gaat omhoog, wat helaas tot gevolg heeft dat aan het einde van het concert het gitaargeluid van Bas een brei wordt. Eric opent met “Feels Like Home” van de gelijknamige  cd, gevolgd door Jimi Hendrix’s eerst hit “Hey Joe”. Hiermee gaat de zaal helemaal uit zijn dak en geeft iedereen zich definitief gewonnen. In dit nummer haalt Bas alles uit de kast om Eric te overtreffen. Daarna “Bridge To Better Days” van Joe Bonamasa. Weer een Hendrix nummer “Red House” in een bloedstollende uitvoering, waarin Eric op subtiele wijze Bas terugpakt en voor de toegift “You Need A Helping Hand “ van Walter Trout, waar Bas helemaal gek van is. Ook “the Ghetto” klinkt als een klok. Maar we vergeten bijna “Little Wing” dat zo wonderschoon wordt gebracht. Als toegift “Goin’ Down” van Don Nix. Hiermee nemen de beide youngsters om en om afscheid van het enthousiaste publiek. Het is het eerste indoor concert, dat Frans Hoving, Anton Winkel en Arie Verheul, de mannen van “Blues In Wijk”, organiseren, is meer dan geslaagd. Een paar honderd mensen, die gelukkig de kerstdagen ingaan.”   

 

bluesman4  bluesman1  bluesman3  bluesman2  

 

ditiswijk

 

Steckel speelt sterren van de hemel

 

zondag, 20 december 2009 21:42 Nynke

 

ditiswijksteckelWIJK BIJ DUURSTEDE – Het ontbreekt Wijk bij Duurstede niet aan liefhebbers van bluesmuziek. De heren van ‘Blues by Duurstede’ hebben het afgelopen jaar al heel wat van de grond gekregen. Zo was er een blues podium tijdens het festival Jazz bij Duurstede en richtten zij een grote vriendengroep op. Ook organiseerden zij muziekoptredens, waarvan er gisterenavond ook een plaatsvond. In een goed gevuld theater Calypso speelde de 17 jarige Eric Steckel de sterren van de hemel. Morgen vliegt de jonge muzikant weer terug naar de Verenigde Staten, waar hij weer gewoon in de schoolbanken plaatsneemt. Steckel speelde samen met de Nederlandse bluesformatie van Bas Paardekooper en zijn Blew Crue. Het werk van Paardekooper en Steckel is onder andere geïnspireerd op Jimi Hendrix, Stevie Ray Vaughan en Freddie King en laat zich het beste omschrijven als stevige Amerikaanse Bluesrock. Ook tijdens Jazz by Duurstede 2010 is er weer een bluespodium op het museumplein. “Op het podium spelen dit jaar uitsluitend Nederlandse bands”, vertelt Arie Verheul van Blues by Duurstede. “Er komen zo’n acht of negen bands uit eigen land. Nederland kent nu eenmaal goede bluesbands, dus het is niet altijd nodig om over de grens te kijken.” Kijk voor meer foto’s van het spetterende optreden in het fotoalbum

 

 

bluesmagazine

 

Gerrit Harmsen schreef in BLUESMAGZINE: “Op uitnodiging van de Wijkse BLUESmannen richting Wijk bij Duurstede getogen. Aangekomen kregen we een erg prettig en vooral warm welkom. We werden netjes langs de kassa geleid en ook onze jassen en dergelijke kregen een apart plaatsje. Onze complimenten voor deze geweldige ontvangst. Na wat te hebben bij gekletst was het dan wachten op de start van Bas Paardekooper met zijn Blew Crue & speciale gast Eric Steckel. In een uitverkocht Calypso theater beet Bas met de eerste 2 nummers de spits af om vervolgens de kline man Eric Steckel aan zijn zijde te vragen. In het kader van deze “Guitar Heroes Tribute” tour werden onze oren verwend met aan aantal grote klassiekers van aantal zeer grote gitaristen. Enkele die er voorbij kwamen: Stevie Ray Vaughan, Jimmy Hendrix, Robert Johnson, Walter Trout, Joe Bonamassa en als verrassing Michael Burks. De grootste helden deze avond waren echter Bas en Eric zelf! Met heerlijke solo’s en gitaarduels lieten deze talenten zien het instrument aardig te beheersen. Neem daarbij de prima wisselwerking tussen gast Eric Steckel en drummer Roel van Leeuwen en de stuwende bas van Rene van Mijnten en we kunnen niet anders dan over een succesvolle samenwerking spreken. Indien deze samenwerking gaat leiden tot meerdere optredens in de toekomst zorg dan dat je het niet gaat missen (waarschijnlijk mei 2010!). Na deze geweldige avond toch nog enkele kanttekeningen: Het geluid kan beter en de pauze korter. Voor BluesInWijk rest weinig meer dan de conclusie te trekken dat het nemen van dit initiatief op een geweldige manier is beloond. Echter ook dat een avond als deze dus een vervolg dient te krijgen. Adel verplicht! “  Kijk, luister en geniet van Bas en Eric met “Red House” .  

 

  bm3 bm4 bm5 bm6 bm7 bm8 bm9 bm10 bm2

 

  nog meer foto’s zien? ……… “Guitar Heroes Tribute Tour” FOTO ALBUM  en FOTOALBUM BLUESINWIJK

 

bluesmagazine

 

Video Bas Pardekooper : “Say goodbye to the blues”

ERIC7

John C. Bel schreef een voorbeschouwing in BLUESMAGAZINE: “Gerekend vanaf juni 2005 en destijds pas 14 jaar oud (!) wordt de aanstaande tour in december 2009 alweer Eric Steckel’s 6e Europese tour, die grotendeels op Nederlandse podia zal plaatsvinden. Voor fans van het eerste uur en early believers behoeft snarenwonder Eric Steckel inmiddels geen nadere introductie meer. Zijn muzikale kwaliteiten, onnavolgbare virtuositeit en vakmanschap staan voor hen buiten kijf. Voor diegenen echter die zijn naam wel eens gehoord hebben, dan wel nog volslagen onbekend zijn met dit authentieke natuurtalent, en van echt goede, stevige bluesgeoriënteerde gitaarmuziek houden, past maar één welgemeend advies: GA HEM ZIEN!!! Je zult niet de eerste zijn waarbij aanvankelijke scepsis – een jongen met een gitaar – plaats maakt voor stijgende verbazing en diepe bewondering. Even leek het erop dat er dit jaar geen tour zoukomen. Door Eric’s muzikale bezigheden in combinatie met een volle agenda als collegestudent in St. Augustine, Florida, blijft er momenteel alleen in de zomer en kerstperiode nog voldoende tijd over om een Europese tour te kunnen organiseren. Gelukkig is Rob Koning van King Bee Music Agency er in geslaagd een bijzonder creatieve oplossing te vinden door Eric Steckel een welverdiende “vakantie” aan te bieden, en hem te koppelen aan aanstormend Hollands gitaartalent Bas Paardekooper en zijn band. Hij zou zich eens gaan vervelen … De komende tour staat geheel in het teken van “zijn helden”, de gitaristen die Eric Steckel in sterke mate beïnvloed en gevormd hebben tot wellicht de meest originele en talentvolle gitarist van zijn generatie. Eigenlijk is het beter te spreken van “hun gitaarhelden”, want Bas Paardekooper blijkt grotendeels dezelfde invloeden en muzikale voorkeuren te hebben. Denk daarbij met name aan: Robert Johnson, Elmore James, de drie Kings, Hendrix, Clapton en natuurlijk Stevie Ray Vaughan. Welk muzikaal menu wordt ons van vrijdag 11 t/m zondag 20 december 2009 geserveerd? Het illustere gitaarduo zal ons zonder enige twijfel trakteren op spetterende avondjes blues(rock), waarbij sfeervolle, dubbele gitaarharmonieën worden afgemaakt met een flinke scheut pittige gitaarduels. Kortom, voor iedere rechtgeaarde gitaarliefhebber een niet te missen kans te ervaren hoe ook zijn helden op een superieure wijze geëerd behoren te worden. Wie riep daar “Little Wing” …?!   

block         

 

“Aanstormend Nederlands talent Bas Paardekooper met zijn band The Blew Crue speelt bluesrock, doet dat vol overgave, steekt veel energie in zijn spel en presentatie en weet een overtuigende set neer te zetten.Naast Bas (guitaar en zang) bestaat de band uit Wouter Hoek (toetsen), Roel van Leeuwen (drums) en Rene Mijnten (basguitaar). Dit clubje jonge honden blijkt goed op elkaar te zijn ingespeeld. Het plezier straalt er vanaf.”

 

logo bluesrockpagina

Liveclub Woetsjtok had op zondagavond 13 december niet een maar twee talenten op het podium staan, het Amerikaanse supertalent Eric Steckel en de topper uit de Nederlandse bluesscene Bas Paardekooper. Voor de fans van het eerste uur, waaronder wij onszelf rekenen behoeft zowel Eric Steckel als Bas Paardekooper eigenlijk geen introductie meer. Onze eerste kennismaking met Eric Steckel was in juni 2005 in de Bosuil te Weert. De toen 14 jarige Steckel liet ons indertijd versteld staan en gaf een indrukwekkend optreden waarbij de toeschouwers met open mond van verbazing en vol ongeloof naar stonden te kijken. Met zijn Amerikaanse begeleidingsband ontsteeg de amper vier turven hoge Steckel met zijn Fender Stratocaster zijn lengte in de Bosuil. Vanaf die tijd zijn we hem nauwlettend gaan volgen. Ook Bas Paardekooper & The Blew Crue volgen we nu al ruim anderhalf jaar en we hebben ondertussen al heel wat optredens van deze band gezien. De Voorburgse gitarist verbaast ons keer op keer met zijn no-nonsense en swingende powerblues. We waren dan ook aangenaam verrast dat Rob Koning, van http://www.kingbeemusic.nl/” target=”_blank”>King Bee Music Agency zijn beide pupillen had weten te strikken voor de “Guitar Heroes Tribute Tour”, die naast twee optredens in Belgie en Duitsland voor het grootste gedeelte op de Nederlandse podia gaat plaatsvinden. Natuurlijk mag je als bluesliefhebber zo’n optreden niet missen. Als we even voor zevenen Woetsjtok binnen stappen is het er behoorlijk druk en begeven we ons richting podium om maar vooral niets van deze twee gitaartalenten te hoeven missen. Maar voordat Eric Steckel het podium in Woetsjtok betreedt mogen Bas Paardekooper & The Blew Crue het publiek alvast een beetje opwarmen. Ze doen dat met twee zelf geschreven nummers “Confusion” en “Between The Lines”. Halverwege het derde nummer, de Freddie King cover “Hideway” voegt Eric Steckel zich bij de band en kan het feest in Brunssum echt beginnen. Gedurende twee sets die tesamen twee uur duurden komen er naast enkele eigen nummers van Eric, waaronder “Just Walk Away” en “Feels Like Home” voornamelijk werkstukjes van hun grote helden voorbij. Zowel Steckel als Paardekooper halen hun inspiratie voornamelijk bij Stevie Ray Vaughan en Jimi Hendrix vandaan. We hoorden o.a. uitstekende gespeelde covers van BB King “The Thrill Is Gone”, Robert Johnson “C’mon In My Kitchen”, Elmore James “Dust My Broom”, Stevie Ray Vaughan “Pride & Joy” en Joe Bonamassa’s “Bridge To Better Days” voorbij komen. Ook Jimi Hendrix wordt door beide gitaristen geëerd middels het schitterende “Little Wing”, “Purple Haze”, “Hey Joe” en “Red House”. Tijdens “Hey Joe” kwam Patrick, de eigenaar van Woetsjtok de gelederen vocaal versterken en deed dat met verve. Wat gedurende het gehele optreden opvalt is het goede samenspel van beide gitaristen. Ze geven elkaar ruimschoots de tijd om te soleren en vullen en voelen elkaar feilloos aan. Muzikaal zit het allemaal perfekt in elkaar. Ook nemen beide heren ieder een gedeelte van de zang voor hun rekening. Na de reguliere speeltijd halen Eric en Bas in de toegift nog eenmaal alles uit de kast middels de Don Nix cover “Goin’ Down”, en doen dat zeer overtuigend. Zowel de muzikanten op het podium, het publiek, en uw verslaggever hebben met volle teugen genoten!

ERIC STECKEL ERIC BRUNSSUM 131209   BAS BRUNSSUM 131209 BAS PAARDEKOOPER

 

Bluesmagazine: BLUESinWIJK en theater Calypso organiseren op 19 december 2009 een spectaculaire bluesavond met ERIC STECKEL en BAS PAARDEKOOPER

 

Ditiswijk: Blues in Theater Calypso

 

wijksnieuws1   wijks nieuws 161209     wijkse courant 9 dec 09  AD-UN bluesinbloed    

 

de BLUESMANNEN koken voor  Steckel & Paardekooper

 

koken  koken3  koken arie

 

ZOETERMEER 16 DECEMBER 2009

 

 ERUIC EN BAS ZOETERMEER          ERIC EN BAS ZOETERMEER1

 

BLUESINWIJK 19 december 2009 

 

 191209 kraats1     191209kraats2

 

  arie 191209

 

DANK!!!