MET FLAVIUM HET NIEUWE JAAR IN

datum :

6 januari 2013

verkoop :

online verkoop :

tijdstip :

locatie :

theater Calypso

entree :

€ 10

Zondagmiddag 6 januari 2013

theater Calypso Wijk bij Duurstede

zaal open 15.00 uur, playtime 16.00-18.00

FLAVIUM (plays BB KING)
tickets 10,- bestel je hier

of koop je bij van Ginkel Muziek, Achterstraat 1 in Wijk bij Duurstede, telefoon 0343-574522.

Bluestopper FLAVIUM plays B.B.-KING

BLUESinWIJK start zondagmiddag 6 januari knallend het nieuwe bluesjaar met FLAVIUM, een van de meest legendarische en toonaangevende bluesbands van Nederland. In het kielzog van Cuby & the Blizzards wordt de band begin jaren ’70 één van Nederlands populairst bluesbands en actief op podia en bluesfestivals in Nederland, Duitsland, België, Engeland en Ierland. In 1975 begeleidde de band John Lee Hooker tijdens zijn Europese tournee en in 1980 braken ze internationaal door met Willie Nelsons bluesklassieker ‘Nightlife’. Flavium bracht 15 LP’s/CD’s uit, waarmee de band ongetwijfeld één van de meest consistente in Nederland is. In 2009 vierde de band haar 40-jarig bestaan en maakte met een speciale jubileumtour een geslaagde comeback. 

B.B./King 

De Flavium-mannen zijn groot fan van niemand minder dan B.B.-KING en ze stelden in 2012 een complete show samen met zijn muziek waar ze heel Nederland mee rondtoerden. Op 6 januari dus een hoog B.B.-KING gehalte in Calypso. De band swingt als geen ander en spetterende solo’s, oorstrelende blue(s) notes, zeer fanatieke treinblues …. het komt allemaal langs! Flavium doet z’n reputatie als één van Nederlands beste bluesbands nog altijd alle eer aan! 

Zaal open vanaf 15.00 uur

De band staat al jaren op het verlanglijstje van de Wijkse bluesmannn en ze zijn trots dat Flavium dan nu toch eindelijk in Wijk te zien zal zijn. Zaal open vanaf 15.00 uur, blues/DJ Marcel draait dan lekkere bluesmuziek en de band speelt vanaf 16.00 uur. Tickets 10,- hier te bestellen en te koop bij van Ginkel Muziek, telefoon 0343-564522.

Line up:
Jos VeldhuizenVOCALS / HARP
Anne Geert Bonder GITAAR
Eddy van de Bunte ORGEL / PIANO
Eric BagchusBAS
Ramon RambeauxDRUMS

Klik op het YouTubelogo

en bekijk op ons eigen filmkanaal

de filmpjes van FLAVIUM 

die Leen Wander op 6 januari maakte

Klik op het bluesmagazinelogo 

en lees een verslag van het optreden

geschreven door Tom Moerenhout.

FLAVIUM PLAYS B.B.KING
6 januari 2013
Blues in Wijk
Calypso Theater, Wijk bij Duurstede

Bluesband Flavium heeft bij BluesInWijk de serie “plays B.B. King” afgesloten met een optreden in een bijna uitverkocht Calypso theater in Wijk bij Duurstede. De Amerikaanse blueslegende B.B. King (1925) behoeft geen nadere introductie. Al sinds de jaren ’40 van de vorige eeuw heeft hij de wereld verblijd met vele prachtige bluessongs en staat hij bekend om zijn sublieme gitaarspel en prachtige stem. Flavium heeft in Nederland maar ook daarbuiten een uitstekende live-reputatie en heeft in totaal 14 LP’s/CD’s uitgebracht en vierde 2009 haar 40-jarig bestaan. Men vond het tijd om de King of the Blues te eren met een reeks optredens met hierin grotendeels songs van de meester zelf. Als laatste in een reeks was BluesInWijk aan de beurt, een sinds 2009 actieve vereniging in Wijk bij Duurstede die zich bezighoudt met het organiseren en houden van Blues concerten in theater Calypso, Blues bands in Café’s, een Blues kroegentochten in de Wijkse binnenstad, Blues cruises op de Lek en Bluesworkshops. Zo organiseert men binnenkort ondermeer op 16 februari een bustour naar Grolloo en op 16 maart een optreden van Barrelhouse. In een bijna uitverkocht Calypso theater trad Flavium afgelopen zondag voor een enthousiast publiek op, dit had snel zijn wisselwerking want de band was al gauw op dreef, de sfeer was prima en het publiek werd meegenomen op een reis door het repertoire van B.B. King maar ook die van eigen hand en  men kon natuurlijk het podium niet verlaten zonder ‘Nightlife’ gespeeld te hebben, een song van Willie Nelson die in Flavium’s uitvoering een ‘Classic’ in de Nederblues én een internationale hit te noemen is.