Sem Jansen & Leif de Leeuw Band

datum :

19 maart 2023

verkoop :

Via theater Calypso

online verkoop :

klik op ticket

tijdstip :

15.30 uur (zaal open 15.00 uur)

locatie :

theater Calypso

entree :

€ 15,00

uitverkocht

Uitverkocht! 

Kijk de voorstelling terug via onze fotopagina en filmkanaal

Op zondagmiddag 19 maart 2023 organiseert BluesinWijk in theater Calypso de unieke voorstelling “Who the f*ck is Britt”? met Sem Jansen en de Leif de Leeuw Band. Een show van 1,5 uur waarin het publiek op indringende wijze wordt meegenomen in het proces van Sem’s transitie van vrouw naar man.

Leif de Leeuw Band. Al vanaf 2011 zijn Leif en zijn band graag geziene gasten in Wijk bij Duurstede. In 2014 wonnen ze de Dutch Blues Challenge en in 2015 werd de band uitgeroepen tot ‘Best Band 2015’ tijdens de European Blues Awards. In 2020 wist Sem met zijn muziek en verhaal de jury van de SBS6 zangshow Hit the Road te raken en behaalde daarmee de eerste prijs. Mede daardoor werd hij in 2021 gevraagd deel te nemen aan We Want More en behaalde daar een finaleplek. In 2022 waren Sem en Leif één van de muzikale parels in de slotshow van Matthijs Gaat Door. Dit jaar waren Sem en Leif genomineerd in de poll van gitaarblad de Gitarist. Leif haalde de meeste stemmen en werd door de lezers verkozen tot Beste gitarist van het jaar! Inmiddels toeren ze door binnen- en buitenland met onder andere shows in Duitsland, Luxemburg, Zwitserland, Tsjechië, Spanje, Hongarije, Polen, Oostenrijk, Slowakije, België, Frankrijk, China en de USA.

Sem Jansen. Aanvankelijk was Britt de leadzangeres. Vijf jaar geleden besloot zij de transitie van vrouw naar man in te zetten. Britt werd Sem en ontpopte zich tot een charismatische en talentvolle zanger/gitarist. Hij neemt het publiek mee in zijn proces met songs, aangevuld met videobeelden en verhalen. Heel bijzonder is dat hij in duet gaat met zijn vroegere zelf, die op het videoscherm aanwezig zal zijn. Wat hij in die periode meemaakte, bezingt hij op het onlangs verschenen nieuwe album Uncle Sem. In de show wordt dit alles live begeleid door de muzikanten van de Leif de Leeuw Band.

Lees hier alle info over de show. 

Theater Calypso, Markt 4, Wijk bij Duurstede. Zaal open 15.00 uur. Showtime 15.30 uur. Entree €15,-. Tickets via theater Calypso.

Sem Jansen & band: Sem Jansen – zang, gitaar; Leif de Leeuw – gitaar, mandoline, pedalsteel; Tim Koning – drums; Boris Oud – contrabas, basgitaar; Joram Bemelmans – percussie; Willem ’t Hart – orgel, rhodes

Voor de voorstelling “Who the f*ck is Britt?!” maakten Marijn en Ingrid van companyoferrors een prachtige krant vol met informatie over de voorstelling, interviews met de bandleden en de filmmakers en veel informatie die iedereen die meer wil weten over het transgender onderwerp! Hij is bij alle voorstellingen gratis af te halen en hij wordt bij iedere bestelling in de webshop meegestuurd.

Klik op de krant om die nu alvast online te lezen.

Uitgebreid  artikel over Sem en de show in dé Blueskrant.

Klik op de afbeeldingen en lees de complete pagina’s.

Foto’s première Cacaofabriek Helmond 13 januari 2023.

Foto’s Corinne Jansen-Velders.