Guy Verlinde Trio

datum :

10 januari 2021

verkoop :

van Ginkel muziekwinkel, Achterstraat 1, 0343-574522

online verkoop :

klik op ticket

tijdstip :

15.00 (uitverkocht) en 17:00 uur

locatie :

theater Calypso

entree :

€ 15

afgelast, corona

2021 openen we het nieuwe bluesjaar met 2 intieme luisterconcert door het Belgisch/Amerikaanse trio Guy Verlinde.

 

Het afgelopen decennium domineerde Guy Verlinde de Belgische blues scene en toerde met zijn band The Mighty Gators non-stop door Europa. Hij nam in 11 jaar 12 albums op en speelde op talloze festivals en betrad verschillende keren het podium van o.a. Blues Peer, de Ancienne Belgique, De Roma, Cognac Blues Passions, Moulin Blues Ospel, … waar hij de affiche deelde met grootheden als: B.B. King, John Fogerty, Tony Joe White, Santana, John Hiatt, Canned Heat, Jeff Beck, …

Stel je voor dat je de kracht vindt om iedereen die ooit op je ziel heeft getrapt te vergeven? Dat is het uitgangspunt van het laatste akoestisch album “All Is Forgiven” van Guy Verlinde. Met deze zeer persoonlijke intimistische plaat overstijgt hij de blues en toont dat hij ook thuis is in de Americana muziek & het singer-songwriter genre. Tijdens dit concert laat Guy zich bijstaan door twee klasse muzikanten.


Tom Beardslee op banjo, mandoline, lapsteel uit Ohio (US) is een veelzijdig muzikant en een meesterschilder met klank. Deze multi-instrumentalist stript songs tot hun pure essentie en put uit de rijkgevulde catalogus van blues, Americana, folk en klassiek. Hij is een veel gevraagd studio- en sessiemuzikant.

Oliver Vander Bauwede (harmonica & gitaar) is één van de nieuwe lichting Gentse blues muzikanten. Een veelzijdig harmonicaspeler, die veel verder gaat dan enkel de traditionele blues licks. Beïnvloedt door zijn leermeester Steven De bruyn (El Fish, The Rhythm Junks) verkent hij met zijn mondharmonica de meest verscheidene muziekstijlen en studeert hij Jazz aan het conservatorium van Brussel.

De focus tijdens dit optreden zal liggen op de (f)luisterliedjes die hij bijeen schreef voor dit album. Guy Verlinde kennen we als de energieke performer, maar deze keer laat hij zich van zijn meest ingetogen en intimistische kant zien. Het is een concert vol verhalen over liefde, verlies, hoop, wederopstanding, … maar vooral over de positieve kracht van muziek. Een niet te missen concert met dromerige fingerpicking, akoestische slide gitaar, een harmonica en verhalende luisterliedjes die naar de keel grijpen.