BLUES NIGHT met RICHVILLE, KEVIN BURT (winner IBC 2018) and BLIND B’ & the VISIONAIRS

datum :

19 oktober 2019

verkoop :

online verkoop :

tijdstip :

locatie :

theater Calypso

entree :

INDIEN UITVERKOCHT KUNT U ZICH OP DE WACHTLIJST PLAATSEN.
Vorig jaar maakten de Wijkse bluesliefhebbers Ruud en Etske Muis tijdens een bluescruise kennis met de Amerikaanse bluesmuzikant KEVIN BURT. Kevin won eerder dat jaar de prestigieuze  International Blues Challenge in Memphis. “Die zouden we dolgraag een keer in theater Calypso willen zien” droomde het echtpaar hardop en terug van de cruise volgde een eerste gesprek met de mannen van Blues in Wijk, die daar ook wel brood in zagen. Met behulp van Bluesther Music Agency is het in oktober 2019 eindelijk zover. Kevin en zijn echtgenote komen naar Europa voor een eerste overzeese toer, met op zaterdag 19 oktober een stop in ons prachtige Wijkse Calypso theater. Kevin wordt begeleid door BLIND B’ & the VISIONAIRS,  het crème de la crème van de Nederlande blues. Ook de nieuwe Nederlandse bluessensatie RICHVILLE is er om hun dan splinternieuwe CD te promoten. Tickets €10,-


Richville is een nieuw project van zanger/gitarist Richard van Bergen en drummer J J Goossens. De muziek van het duo kan omschreven worden als ongepolijst en stripped-down. Geïnspireerd door de periode waarin de Blues overging van akoestisch naar elektrisch. Richville is een mix van trance-achtige Delta Blues en funky New Orleans second-line ritmes. Blues was oorspronkelijk vooral dansmuziek. Spelend als two-man band legt Richville de focus dan ook op de essentie van deze krachtige en tijdloze muziek: de groove! In de Tub Thumper studio van Bird Stevens nam Richville hun debuut CD op. Deze zal in september 2019 uitkomen op Tub Thumper Records.

Kevin Burt was de grote man van de avond tijdens de International Blues Challenge in Memphis in januari 2018, toen hij de drie awards won waarvoor hij in aanmerking kwam: Solo / Duo, Best Solo / Duo-gitarist en de Lee Oskar Award voor Best Harmonicaspeler. Kevin is een muzikant (zang, mondharmonica en gitaar), wiens zachte, warme vocale presentatie een gemoedstoestand van ontspannen opwinding creëert, met een welkome mix van serieuze muziek en aanstekelijke humor van alle leeftijden. Twee van Kevin’s voornaamste invloeden zijn Bill Withers en Aaron Neville en hij heeft het vermogen om een ​​geweldige band op te bouwen met het publiek met zijn op de ziel geïnspireerde presentatie en natuurlijke podiumpresentie.