Kai Strauss & the Electric Blues All-stars

datum :

13 januari 2024

verkoop :

www.calypsotheater.nl

online verkoop :

klik op ticket

tijdstip :

20.30 uur (zaal open 20.00 uur)

locatie :

theater Calypso

entree :

€ 17,50

Zaterdagavond  13 januari 2024 openen we het nieuwe bluesjaar met KAI STRAUSS & THE ELECTRIC BLUES ALL-STARS.  Een Duitse bluesband uit de Europese ‘eredivisie’.

De tijden dat Europese artiesten eenvoudigweg Noord-Amerikaanse producties imiteerden zijn al lang voorbij. Of men het nu betreurt of niet, de blues is mondiaal geworden en wordt verdedigd door muzikanten die de herinnering aan de blues levend houden en er – met de besten onder hen – hun individuele ziel aan geven die de blues bijzonder maakt. Zanger en gitarist Kai Strauss behoort tot deze kleine kring. “Al als tiener werd ik besmet door de magie van een Buddy Guy, Albert King of de Vaughan Brothers”, zegt de muzikant die muzikaal opgroeide in het Duitse bluesbolwerk Osnabrück en die volgens het vakblad Bluesnews wordt beschouwd als een van de grote namen in de Europese scene.

Vanaf zijn professionele start, toen hij in 1995 een team vormde met de in Texas, USA geboren zanger Memo Gonzalez, tot zijn succesvolle carrière als soloartiest, heeft Kai Strauss bewezen een gitarist en zanger te zijn met kracht en originaliteit. Verschillende Duitse Blues Awards bevestigen zijn relevantie als bandleider, maar hij is ook een veelgevraagd sideman en heeft de afgelopen jaren opgetreden met Amerikaanse grootheden als Jimmy Johnson, Mike Wheeler en de voor een Grammy genomineerde Lurrie Bell.