Kai Strauss & the Electric Blues All-stars

datum :

13 januari 2024

verkoop :

www.calypsotheater.nl

online verkoop :

klik op ticket

tijdstip :

20.30 uur (zaal open 20.00 uur)

locatie :

theater Calypso

entree :

€ 17,50

Zaterdagavond  13 januari 2024 openen we het nieuwe bluesjaar met KAI STRAUSS & THE ELECTRIC BLUES ALL-STARS.  Een Duitse bluesband uit de Europese ‘eredivisie’. Theater Calypso, Markt 4, Wijk bij Duurstede. Doors open 20.00 uur. Show 20.30 uur. Entree €17,50. Tickets bestel je hier.

Al jaren slaagt BluesinWijk er in het nieuwe jaar af te trappen met een band van formaat. Na openers als Detonics, Ragtime Rumours, Bluesbones, Harlem Lake, Black Cat Biscuits en Bernard Allison is het 13 januari de beurt aan de Duitse topband van Kai Strauss. Hét gezicht van de Europese blues als het gaat om swingende elektrische Chicago-blues uit de jaren 60 op een hedendaagse manier uit te voeren en te vertolken. Denk aan Albert King in een modern jasje, lekker strak en swingend.

De band bestaat uit Kai Strauss – guitar, vocals, Paul Jobson (GB) – keyboards, vocals, Kevin Duvernay (USA) – bass en Henri Jerratsch – drums.

  • “European blues guitar star Kai Strauss shows that he’s got what it takes to blow up worldwide on his latest album Night Shift.” com. Mike O’Cull (USA)
  • “Blues Champions League.“ Bluesnews (GER)
  • “Kai Strauss is a subtle and sophisticated bluesman who has it all.“ Bruce Iglauer, Alligator Records (Chicago/IL)
  • This is high energy top quality electric blues as it should be, from the heart and with punches of feelings and emotions. Hard to believe this man is a bluesplayer from Germany and not from Chicago or Memphis.” BluesMatters! (UK)

 15 jaar BluesinWijk. Het nieuwjaarsconcert in theater Calypso is niet alleen een muzikaal hoogtepunt, maar ook heel speciaal voor de Wijkse Bluesclub. Ze bestaan dit jaar alweer vijftien jaar! Wat in 2009 begon met een daverend succes op een eigen bluesplein bij Jazz by Duurstede is uitgegroeid tot een heuse bluesclub op lokaal en regionaal niveau. Jaarlijks organiseren ze zo’n 10 bluesevents, wordt hun programma steeds breder en internationaler, komen bands graag weer terug vanwege de bijzondere Waikse sfeer, hanteren ze betaalbare toegangsprijzen en staat ‘uitverkocht’ regelmatig op hun affiches.    Inkomsten voor de evenementen komt uit de entree, van sponsors en niet te vergeten van een grote vriendenclub. Dat alles bij elkaar zorgt ervoor de club al vijftien jaar springlevend is en hogelijk wordt gewaardeerd door een trouwe achterban aangevuld met bluesliefhebbers uit het hele land. Een club waar Wijk bij Duurstede trots op mag zijn!

De tijden dat Europese artiesten eenvoudigweg Noord-Amerikaanse producties imiteerden zijn al lang voorbij. Of men het nu betreurt of niet, de blues is mondiaal geworden en wordt verdedigd door muzikanten die de herinnering aan de blues levend houden en er – met de besten onder hen – hun individuele ziel aan geven die de blues bijzonder maakt. Zanger en gitarist Kai Strauss behoort tot deze kleine kring. “Al als tiener werd ik besmet door de magie van een Buddy Guy, Albert King of de Vaughan Brothers”, zegt de muzikant die muzikaal opgroeide in het Duitse bluesbolwerk Osnabrück en die volgens het vakblad Bluesnews wordt beschouwd als een van de grote namen in de Europese scene.

Vanaf zijn professionele start, toen hij in 1995 een team vormde met de in Texas, USA geboren zanger Memo Gonzalez, tot zijn succesvolle carrière als soloartiest, heeft Kai Strauss bewezen een gitarist en zanger te zijn met kracht en originaliteit. Verschillende Duitse Blues Awards bevestigen zijn relevantie als bandleider, maar hij is ook een veelgevraagd sideman en heeft de afgelopen jaren opgetreden met Amerikaanse grootheden als Jimmy Johnson, Mike Wheeler en de voor een Grammy genomineerde Lurrie Bell.