FOTOVEILING & the BEATERS BAND in CAFE OME KO

datum :

21 april 2012

verkoop :

online verkoop :

tijdstip :

locatie :

cafe Ome Ko

entree :

€ 0

zaterdagavond  21 april

cafe Ome Ko
fotoveiling in het teken van Cuby
Drentse bluesband The B’EATERS’BAND
toegang gratis

Zaterdagavond 21 april stroomt cafe Ome Ko vanaf 21.00 uur langzaam maar zeker behoorlijk vol. De Drentse B’EATERS spelen er lustig op los met zeer herkenbare blues en mooie songs van Cuby. De fotoveiling is zo rond 23.00 uur en wordt geleid door “veilingmemeester” Peter Harmsen, die er samen met bluesman Anton Winkel in slaagt om alle 16 foto’s te verkopen. Een formidabele prestatie. We kunnen weer terugzien op een zeer geslaagde avond. Hieronder wat foto’s.

   

In april hangen de prachtige bluesfoto’s van Willem vd Kraats weer in Wijk, in café Ome Ko ditmaal. Ze zijn te koop, de opbrengst gaat naar BLUESinWIJK.  Op zaterdagavond 21 april worden ze geveild.  De veilingavond staat in het teken van Cuby.  Er speelt een echte Drentse band, the B’EATERS BAND met veel Cuby-muziek.  De toegang is gratis.

 

 fotowand in cafe Ome Ko met de Cuby-foto’s

 de Drentse B’EATERS band

De band speelt al 17 jaar in dezelfde bezetting, brengt stevig klinkende en vooral swingende Blues en Rock ten gehore, met af en toe een uitstapje naar de Zydeco. Vooral de combinatie van instrumenten laten de band zeer afwisselend klinken. Een scheurende slidegitaar in de blues, een piano op zijn tijd en de afwisseling met de vrolijke zydecoklanken, de combinatie van accordeon, mondharp en saxofoon. Met de komst van een aantal nieuwe nummers afgelopen jaar heeft de ook dwarsfluit zijn intrede in de band gedaan. Naast de talrijke bluesstandards en traditionals, die op eigen B ‘ Eaters wijze gespeeld worden, brengt de band ook een aantal eigen nummers. Belangrijk om te weten is dat de nummers zowel elektrisch als akoestisch gebracht worden. Kortom de band staat garant voor een optreden met swingende Blues, Bluesrock en Zydeco. Naast de talrijke bluesstandards en traditionals, die op eigen B’ Eaters wijze gespeeld worden, brengt de band ook een aantal eigen nummers, zoals Sixteen. Zelfs een aantal Rock & Roll nummers zijn opgenomen in het repertoire. De B’ Eaters Band bestaat uit: Wim Berends zang, gitaar en mondharmonica; Ger Vandewall sologitaar, slide-gitaar, zang, piano, accordeon en mondharmonica; Jans Strijker tenor- en baritonsaxofoon, dwarsfluit; Frits Meijerink basgitaar en zang en Maarten van Leuken op Slagwerk en percussie.

In oktober 2010 exposeerde Willem ook al met bluesfoto’s in het Wijkse gemeentehuis.

Hieronder een aantal foto’s van Cuby and the Blizzards die momenteel in cafe ome Ko hangen: