Cultuur Festival

datum :

2 september 2023

verkoop :

online verkoop :

tijdstip :

14.00-18.00 uur

locatie :

Plein t/o HEMA

entree :

€ gratis toegang

CULTUUR FESTIVAL is de nieuwe naam voor het vertrouwde Kleurrijk uit in Wijk. Zaterdag 2 september 2023 is het weer zover. Dans, kunst, film, theater, workshops en natuurlijk veel muziek. Een jaarlijks gratis evenement in de Wijkse binnenstad,  die  dan helemaal op z’n kop staat en wordt bezocht door duizenden bezoekers.  Traditiegetrouw is BluesinWijk erbij met een bluespodium  en drie bands: LITTLE HAT en BARN&BELLE, de  winnaars  van de Dutch Blues Challenge 2022  en FIVE DOLLAR SHAKE, een leuke frisse band uit Utrecht. Net als vorig jaar staan we van 14.00 tot 18.00 uur in de Klooster Leuterstraat, op het plein tegenover de HEMA en koffiehuis THUYS. De toegang is gratis. 

 

Little Hat
LITTLE HAT. Rockin’, sleazy & electrified… Little Hat mixt het allemaal door elkaar in een meedogenloze groove die flowt alsof ‘ie van een one-man band komt. Hun strakke, rauwe, primitieve sound brengt je terug naar een tijd toen rocken betekende dat er ook gerold werd. De zware dans ritmes doen je bijna vergeten dat de lage tonen niet worden ingevuld door een bassist, maar door de rechtervoet van de drummer. Elke show is een unieke ervaring doordat deze ervaren muzikanten constant op elkaar inspelen en iets unieks creëren op het podium. Frontman Machiel Meijers’ (Stackhouse) rauwe en gepassioneerde vocalen en harmonicawerk worden mooi gecomplimenteerd door legendarische Dutch Blues Hall of Fameinductee Willem Van Dullemen’s (Groovetones) gruizige old-school gitaarspel. Dit ijzersterke duo wordt gecompleteerd door de stuwende ritmes van uitblinker Paolo de Stigter (Thomas Toussaint) op drums: een alternatief power-trio dat je elke dag van de week van je sokken kan blazen. De band is reeds een graag geziene gast op vele festivals. Daarbij heeft de release van hun internationaal uitstekend ontvangen debuut-album “Wine Whiskey & Wimmen”deze winnaars van de Dutch Blues Challengehen geen windeieren gelegd. Verwacht wilde grooves en toffe licks als je naar een Little hat show komt… Maar bovenal: vergeet niet je dansschoenen aan te trekken want het is onmogelijk om stil te staan als deze mannen aan de slag gaan !!! 
BARN & BELLE Barn & Belle is een Americana & Roots duo uit het zuiden van Nederland. Close-harmony begeleid op een arsenaal aan Country & Folk instrumenten. Wasbord, Banjo, Dobro, Melodica en hun “Travellers Drummachine” komen allemaal voorbij! Barn & Belle spelen een mix van Americana & Roots muziek, waarbij de chemie tussen de twee multi-instrumentalisten van groot belang is. Na elkaar ontmoet te hebben op het Conservatorium van Maastricht, vonden ze elkaar in hun liefde voor Americana, Ragtime en Swing. Na vele concerten en jamsessies besloten ze, begin 2018, samen muziek te gaan maken. Hun eerste optreden vond plaats in maart 2018, tijdens de voorronde van “Podiumvrees Bandcontest”. Dat jaar wonnen zij meteen de finale, waardoor ze het Mama’s Pride Festival in Geleen mogen openen.
Later die maand mochten ze ook de nederlandse support voor “Pokey LaFarge” verzorgen. In November datzelfde jaar wonnen zij de B.R.U.L-contest (Blues & Roots Uit Limburg) waardoor ze de 23e editie van  Southern Bluesnight mogen openen. Op 2 oktober 2022 won het duo tijdens de finale van de Dutch Blues Challenge waarna ze Nederland mochten vertegenwoordigen tijdens The International Blues Challenge 2023 in Memphis, Tennesseetussen 200 andere internationale acts . Hier stroomden ze na 2 succesvolle kwartfinale shows door naar de Halve finale. In maart 2023 kwam  hun nieuwe EP uit genaamd ‘The Dead Don’t
Dance’.

 

Five Dollar Shake
FIVE DOLLAR SHAKE.Geleid door de soulvolle stem van Lucinda Legaspi brengt Five Dollar Shake een krachtige mix van rock, soul en blues. Hun opzwepende liveshows staan garant voor bakken vol energie en empowerment. In de gitaarriffs van Anne Kruiter en extravagante toetsensolo’s van Bas van der Starre voel je de liefde voor vintage sounds. Jelmer de Haas (drums) en Marja Silvertant (bas) zorgen met hun laidback grooves voor orde in alle consternatie. Het viertal begeleidt de *cherry on top*: vocalist Lucinda Legaspi. Met teksten zo goed als haar stem laat Legaspi je binnen en voel je wat hedendaagse blues kan zijn. Rauw, eerlijk en swingend in je smoel.