Bluespodium Kleurrijk uit in Wijk

datum :

3 september 2022

verkoop :

online verkoop :

tijdstip :

14.00-18.00 uur

locatie :

Plein t/o HEMA

entree :

€ Gratis toegang

Kleurrijk uit in Wijk is een jaarlijks gratis evenement in de binnenstad van Wijk bij Duurstede, die met duizenden bezoekers helemaal op zijn kop staat. Door Corona zijn de edities 2020 en 2021 niet doorgegaan, maar gelukkig is het festival in 2022 weer helemaal terug.  Al vanaf de eerste editie in 2011 verzorgt BluesinWijk het bluespodium. Dit jaar op het pleintje Klooster Leuterstraat tegenover de Hema met FIREHOUSE MAMA en een uitstapje naar de country met KENTUCKY SNAKE OIL.

KENTUCKY SNAKE OIL

(country) 

14.00 en 16.00 uur

Ze brengen een energieke mix van Bluegrass, Country en Amerikaanse folkmuziek. Swingende fiddle, spetterende banjo, meerstemmige zang en een ritme waarbij je niet stil kunt blijven staan. De band speelt een gevarieerd repertoire met onder andere nummers die ondermeer bekend zijn van Johnny Cash, Bruce Springsteen, Hank Williams en Mumford & Sons.

Sebastian Meijer – fiddle-zang, Douwe Dijkstra – contrabas-zang; Wander van Duijn – banjo-dobro-zang.

FIREHOUSE MAMA

(blues)

15.00 en 17.00 uur 

De band bestaat uit doorgewinterde muzikanten, die al in 2014 een vliegende start maakten  in de Nederlandse bluesscene. Bij optredens in cafés, zalen en festivals wordt zeer enthousiast gereageerd en meegeswingd.  Een lekkere, stevige, vette bluesrockband met als basis het repertoire van o.a.  Walter Trout, Joe Bonamassa, Rory Gallagher, Harry Muskee, Jo Harman, Koko Taylor, Beth Hart en Susan Tedeschi.

Jelena Olijslager – zang, Mischa Preuter –  gitaar,  Aldy Mulder – Hammond/keyboards, Joost Drost – bas en Dwain van Dijk – drums.

 

 

 

Wijks Nieuws 7 sept 2022