BLUESKROEGENTOCHT

datum :

1 december 2012

verkoop :

online verkoop :

tijdstip :

locatie :

cafe 't Hoff, cafe BijDie2, cafe de Malle Molen, cafe de Vaert, cafe Ome Ko, cafe restaurant de Engel, eethuis Dorestad, theater Calypso, theater Rijnstraat, Veldpoort

entree :

€ 0

BLUESinWIJK en de Wijkse horeca organiseren ook dit jaar weer een gratis toegankelijke blueskroegentocht met  maar liefst 13  bluesacts in 10 locaties. Deelnemende horecabedrijven zijn restaurant de Engel, eten&drinken de Veldpoort, eethuys Dorestad, theater Calypso, Muziektheater en de cafe’s ’t Hoff, de Malle Molen, ome Ko, de Vaert en   1900.  Zaterdagmiddag en -avond 1 december van 15.30 tot 01.00 uur met de winnaars van de Dutch Blues Challenge 2011 JOHN F. KLAVERBAND en 2012 SUGARBOY & THE SINNERS en verder DANNY BRYANT’S REDEYEBAND (UK), JENNBBLUES,  BLUES TREAT, JIM CRUPPA BAND, JOHN HENRY ORCHESTRA (B), HAZE & HORNS, BLUE MONDAY,  HOMESICK & van DULLEMEN, LITTLE BOOGIE BOY en DELTA SWING KINGS.

1 December 2012
WIJK bij DUURSTEDE
BLUESHOOFDSTAD
van Midden Nederland.

Zaterdag 1 december 2012 kan ook weer in de boeken van BLUESinWIJK worden bijgeschreven als zeer succesvol. Naar schatting zo’n 800 bluesliefhebbers uit Wijk, regio en ook van ver daarbuiten genoten van meer dan 50 bluesmuzikanten en echt hele mooie bluesoptredens.

Danny Bryant had een meer dan succesvolle avond in theater Calypso. Het lukte hem de bomvolle zaal helemaal muisstil te krijgen en prachtige fluisterblues te laten horen. Dit lukt hem zelden, vrijwel altijd blijven mensen door praten, maar in Wijk niet. Het publiek hing aan zijn lippen en kon er geen genoeg van krijgen. Danny genoot zichtbaar van dit concert, hij had het prima naar zijn zin.

In Dorestad speelden Homesick&vanDullemen. Beide door de wol geverfde bluesmuziekikanten kennen elkaar al jaren, maar speelden nog niet eerder als duo samen. Een primeur dus, wat uitpakte als een uitstekende toetje op het diner in  het “uitverkocht” eethuys…!
In cafe de Malle Molen speelden het Belgische duo John Henry Orchestra 3 uur de longen uit hun lijf. Het bomvolle cafe stond werkelijk op zijn kop bij deze 2 muziektovenaars.
Het Muziektheater opende voor de eerste keer haar deuren voor de blues. Bluesband Blue Monday en Little Boogie Boy speelden jammergenoeg voor een zeer klein publiek. Pas na 23.00 uur begon men de loop erin te krijgen en kon de 8-mansformatie Haze&Horns daar afsluiten met een geweldige show waar uitbundig bij werd gedanst.
In de Engel stonden de winnaars van de Dutch Blues Challenge 2012, Sugarboy and the Sinners. Vanaf de eerste noot was het een en al energie wat van het kleine podium afknalde. Wat een ongelooflijk fijne band is dit toch. Ze stalen de harten van alle bezoekers en dat waren er heel wat. Volgens ons zijn ze absolute kanshebbers bij de EBC in Toulouse 2013!
De inmiddels doorgewinterde Jennbbluesband speelde in cafe Ome Ko. Het was er afgeladen vol. Wat een energie heeft deze band toch onder aanvoering van Jennifer. De mensen die haar voor het eerste zagen en hoorden waren compleet sprakeloos. 

Bij de buren in cafe de Vaert liet Jim Cruppa met zijn band horen dat hij beslist nog bij de betere bluesbands van Nederland hoorde. Heerlijke blues in alweer een overvol cafe.

De belangstelling in cafe 1900 was behoorlijk teleurstellend en dat lag beslist niet aan Blues Treat die, ondanks dat ze bij heel wat nummers feitelijk voor zichzelf stonden te spelen,  een werkelijk goed stuk blues liet horen. Ze hielden de moed erin en dat getuigt ook van een prima mentaliteit.

In muziekcafe  ’t Hoff speelden de Delta Swing Kings. Een heerlijke band die uitstekend paste in dat prachtige bruine cafe.

Little Boogie Boy bewees in de Veldpoort maar weer eens wat een geweldige rasmuzikant hij is. Het klonk weer als een klok en de bezoekers genoten met volle teugen.

De John F. Klaverband stond als opener van de kroegentocht op het podium in theater Calypso. Wat een kwaliteit heeft die band toch, ze werden niet voor niks winnaar van de Dutch Blues Challenge in 2011. Elk optreden is van een enorm hoog niveau. Ze speelden veel werk van hun vorige week uitgekomen CD ‘Wheels in Motion” en het klonk geweldig. Een prachtig concert wat door het toegestroomde publiek in  het gezellig gevuld Calypso enorm werd gewaardeerd. 

Na afloop waren de complimenten van bezoekers, bands en cafeeigenaren niet van de lucht en dat doet ons natuurlijk goed. Uiteindelijk is dat waar we het voor doen: “Wijk het beste van de blues geven!” 

Diverse fotografen,
filmers en verslaggevers
waren op pad om eea vast te leggen.
Hun resultaten staan hieronder.

Bluesharmonicagroep in eethuys Dorestad
met Richard Quartel en Homesick&vanDullemen
foto Willem vd Kraats

Kereltje Moggio maakte van elk optreden een filmpje, klik hier .

Niek Wolters deed hetzelfde, klik hier om zijn videos te zien.

  

www.ditiswijk.nl> 2 december 2012

met mooie foto’s van
John.F. Klaver, Danny Bryant en Jennbblues

Wijkse Courant 3 december 2012

 

  

 www.bluesmagazine.nl 4 december 2012

Danny Bryant. foto by Anton Rekke Delta Swing Kings. foto by Anton Rekke Homesick&vanDullemen. foto by Anton Rekke  Blue Monday. foto by Anton Rekke Haze&Horns. foto by Anton Rekke JohnHenryOrchestra. foto by Anton Rekke JohnF.Klaverband. foto by Anton Rekke LittleBoogieBoy. foto by Anton Rekke  

foto’s Anton Rekke

In 2011 organiseerden BLUESinWIJK en de horeca voor de eerste keer samen een blueskroegentocht en dat was direct een enorm succes. Niet alleen uit Wijk zelf, maar uit de hele regio kwamen ruim 1000 bluesliefhebbers naar Wijk om in theater Calypso en in de cafés en restaurants van de blues te genieten. Arie Verheul van BLUESinWIJK vertelt dat de formule die ze in 2011 kozen om het vooral samen met de horeca te organiseren en te betalen bij alle partijen goed aansloeg. De Wijkse bluesclub zoekt de bands uit, de horeca heeft een topavond en de bluesliefhebbers lekkere gratis blues. Bij de evaluatie begin dit jaar was al snel duidelijk dat alle deelnemers opnieuw in 2012 weer zo’n festival wilden.

 

Van 15.30 tot 01.00 uur: 13 bluesacts, 10 uur blues, 10 locaties:

15.30-18.00 uur: John F. Klaverband in theater Calypso

18.00-21.00 uur: Haze & Horns en Blue Monday in het muziektheater

18.00-20.00 uur: Little Boogie Boy in eten&drinken de Veldpoort

18.00-20.00 uur: Homesick & van Dullemen in eethuys Dorestad

20.00-20.30 uur: BluesinWijk Mondharmonicagroep in eethuys Dorestad

18.00-21.00 uur: Delta Swing Kings in cafe ’t Hoff

18.00-21.00 uur: the John Henry Orchestra (B) in cafe de Malle Molen

20.30-23.00 uur: Danny Bryant’s Red Eye Band (UK) in theater Calypso

ca 21.30-22.30 uur Little Boogie Boy in het muziektheater

21.00-01.00 uur: Jim Cruppa Band in cafe de Veart

21.00-01.00 uur: Jennbblues in cafe  ome Ko

21.00-01.00 uur: Blues Treat in cafe 1900

21.00-01.00 uur: SugarBoy and the Sinners in restaurant de Engel.

23.00-00.15 uur: Haze & Horns en Blue Monday in het muziektheater

JOHN F. KLAVER BAND 

van 15.30 tot 18.00 in theater Calypso, Markt 4

(winnaar Dutch Blues Challenge 2011) 

Tom van Ginkel van theater Calypso: ”Toen BLUESinWIJK mij in 2009 vroeg of ze een bluesavond in Calypso mochten organiseren had ik niet gedacht dat dit uit zou groeien tot een hele reeks bluesavonden in ons theater. Hun slogan “BLUESinWIJK geeft Wijk het beste van de blues” maken ze ook echt waar. Afgelopen jaren programmeerden ze nog 12 keer een band bij ons en ik moet zeggen dat de kwaliteit daarvan op zeer hoog niveau lag met als hoogtepunt natuurlijk het optreden van Cuby. Vanzelfsprekend doet Calypso dit jaar ook weer mee met de blueskroegentocht en ik vind het echt tof dat we de winnaars van de Dutch Blues Challenge 2011 in huis hebben. Ik denk dat het weer een heel mooi bluesfeest wordt op 1 december en wat mij betreft blijven de bluesmannen nog heel lang de beste blues naar Wijk halen.”

Redelijk jonge en nieuwe Nederlandse bluesband uit Amsterdam onder aanvoering van John.F. Klaver (volgens de Engelse gitaarvirtuoos Matt Scofield is John “the most interesting guitarist he heard out of Holland for a while”). John speelt al guitaar vanaf zijn 11e, speelde in een rockband, vertrok op z’n 17e naar de USA en leerde daar de fijne keepjes van het vak, ging daarna in Amsterdam naar het conservatorium en viel uiteindelijk voor de blues. In april 2011 verscheen de 2e CD van de band Coming Back For More en in oktober 2011 wonnen ze de Dutch Blues Challenge. Een uitstekende en veelbelovende band met John op guitaar en zang, Iris Sigtermans op bas, Martijn Klaver op drums en Bob Fridzema op Hammond. In februari 2012 vertegenwoordigden ze Nederland op de International Blues Challenge in Memphis en speelden oa in de legendarische BB-King’s Bluesclub. Met meer dan 100 andere bands in hun nek drongen door tot de kwart finales. Een geweldige prestatie. De Dutch Blues Foundation maakte in Memphis een videopname van hun optreden bij de IBC. Klik hier… Op 16 en 17 maart vertegenwoordigden ze Nederland bij de European Blues Challenge in Berlijn. In november 2012 verschijnt hun nieuwe CD. Klik hier voor video >>>

DANNY BRYANT (UK)

van 20.30 tot 23.00 uur  in theater Calypso, Markt 4  

Deze nog jonge blues gigant, afkomstig uit het Engelse graafschap Hertfordshire, begon op vijftien-jarige leeftijd gitaar te spelen. Drie jaar later was hij al professioneel als beroepsmuzikant bezig en werd hij bekroond als ‘jonge gitaar belofte’. Het afgelopen decennium bestond voor Danny en zijn band uit een eindeloze hoeveelheid aan kilometers reizen en bijna tweeduizend shows in vele landen over de hele wereld. Naast zijn vele fans krijgt hij nu ook in de blueswereld zelf de erkenning die hij verdient. Hij wordt genoemd als een van de beste van deze generatie blues artiesten! “Met zijn RedEyeBand slaagde hij er in korte tijd in om een grote naam te worden, op dezelfde hoogte als bijvoorbeeld Walter Trout, Gary Moore of Alvin Lee. De jonge Brit kijkt aan tegen een schitterende toekomst.” (Rootstime)

danny bryant trailer

Danny Bryant trailer DVD 

HAZE & HORNS en BLUE MONDAY
van 18.00 tot 21.00 uur en van 23.00 tot ca 00.15 uur
afwisselend in het Muziektheater, Rijnstraat 3

Experience the blues performed with a ferocity and passion that will floor you! Soul singer Grad, blues stringer Sjarly K. and Hammond player Peerputs on a different show with their trademark intensity and a soul blues solid band, that includes musicians as Super blues/rock drummer Leon and local legend Johnny J. provides infectious bass grooves. The Horns (Gert-Jan, Barilex and HanSsax) inspire and create new and creative concepts in the soul blues music field, bringing listeners to their feet and delivering their music with a fashionable poise that can only be carried off by artists of their stature. If you want to experience soul blues in its purest form, this band will deliver. An excellent festival band that combine an exciting full-on live show. In one blistering set they blew the tapestries from the wall. klik hier voor video Haze & Horns >>>> en website Haze & Horns 

With the intention of doing a one-time gig with a bluesband at a local jam session BlueMonday was formed. The audience, as well as the bluesband members themselves were enthusiastic. So, we decided to continue this bluesband; and we did. After a few months of rehearsal on songs by Guy Forsyth, Tommy Castro, ZZ TOP, Mark Ford and many other bluesbands, Blue Monday managed to come up with a varied program. In the past couple of years, Blue Monday has done several gigs in the Dutch blues-scene like, Nixx Bluesclub Enschede, Down Town Gemert, the opening act for Barrelhouse in “de Pul” in Uden, Bluestour in Cuijk, “Drijf in” Bluesfestival in Giethoorn, BLAST Blues in Asten, and many, many more…… In 2004 some of the Blue Monday musicians did a “minitour” with the “modern day Blues Queen” Miss Dede Priest from Austin Texas. The most important thing for the Blue Monday bluesband is to have a lot of fun “Playing the Blues” while entertaining the audience with an evening of “Rocking Rhythm & Blues”!!!  klik hier voor video Blue Monday >>>> en website BLUEMONDAY

 HOMESICK & van DULLEMEN

van 18.00 tot 20.00 uur in eethuys Dorestad, Volderstraat 2

Steven Radstok van Eethuys Dorestad: “Wij zijn geen echte muziekzaak, maar doen net als vorig jaar graag mee met dit leuke initiatief van BLUESinWIJK. In 2011 hadden we ’s avonds na afloop van de diners een complete band. Dit jaar kozen we voor een bluesact tijdens het eten. We serveren dan een speciaal bluesmenu met live-blues door het duo de Vries & van Dullemen. We vinden het leuk om dit aan onze gasten aan te kunnen bieden. Ook andere restaurants hebben die dag bluesmenu’s.”

Hans de Vries, die onder de naam Homesick al minstens 20 jaar geleden regelmatig in Wijk bij Duurstede speelde en er momenteel niet weg te slaan is vanwege al zijn harmonica leerlingen, heeft voor deze avond een spannende combinatie gemaakt met ‘guitarslinger’ Willem van Dullemen. Willem was frontman van de Rotterdamse bands Groovetones en Tip-on-In en wordt door collegas en liefhebbers geroemd om zijn lyrische, uitbundige manier van soleren. Fingerpicking blues is daarnaast ook een van zijn sterke kanten. Homesick en Van Dullemen spelen regelmatig samen in allerlei bands en hebben een gezamelijke passie voor de blues van Jimmy Reed, Tampa Red en andere 50er jaren bluespioniers. Ongetwijfeld zullen bij dit optreden diverse harmonicaleerlingen ook hun steentje bijdragen en een en ander laten horen ! Willem van Dullemen: zang en gitaar en Hans ‘Homesick’de Vries: zang, bluesharmonica en gitaar.

Hans de Vries

Willem van Dullemen

BluesinWijk Mondharmonicagroep

van 20.00 tot 20.30 uur in eethuys Dorestad, Volderstraat 2 

Na een zeer succelvolle workshop mondharmonica in 2011 ontstond een hechte groep Wijkse mondharmonicaliefhebbers die maandelijks aan de slag  gingen olv Hans de Vries. Inmiddels zijn ze zover dat ze samen enkele nummers kunnen spelen en dat willen ze graag laten horen. Homesick en van Dullemen begeleiden hen daarbij.

JOHN HENRY ORCHESTRA(B)

van 18.00 tot 22.00 uur in cafe de Malle Molen, Malleborduurstraat 6

 Belgisch bluesduo in café de Malle Molen

Gert Jan van Rooijen van café de Malle Molen: “Ik probeer zoveel mogelijk activiteiten in de Malle Molen te organiseren, waaronder zo nu en dan live muziek. Vorig jaar ging ik dan ook graag in op het aanbod van BLUESinWIJK om mee te doen met een blueskroegentocht. In overleg hadden we hier toen de Engelse singer-songwriter Ian Parker staan, die ons echt betoverde met prachtige bluesmuziek. Het was een groot succes. Dit jaar komen er twee Belgische bluesmannen, de John Henry Orchestra,  die naar eigen zeggen  er voor gaan zorgen dat na hun optreden de Malle Molen nooit meer zo zal zijn als voorheen. Ze spelen vanaf 18.00 uur. Ik ben reuze benieuwd, maar verheug me nu al op een geweldige bluesshow”.

een orkest dat uit slechts twee muzikanten bestaat:

Jan Jaspers (gitaar en zang) en Henk van der Sypt (bas en zang). 

Two souls, two voices, four arms and four legs but only one mission: get down and boogie! Never before has been accomplished so much by so few…….   Rolling Stone magazine about the JHO: “Are you ready for a new concept? To hear a full band but to see only two people on stage? Then it’s time to meet “The John Henry Orchestra”. No hocus pocus or computer/samplers here, but the real thing. Two musicians who use all the assets they possess: two voices, two souls, four arms, four legs and 20 fingers in combination with a large variety of instruments AKA “The Orchestra”. Together they create a full-band-sound with a rather new approach to the music of John Lee Hooker, Jimmy Reed, Hound Dog Taylor etc. but also CCR (Creedance), Stones, Cream, Beatles, Canned Heat, U2 and yes, even AC/DC! Everything covered in a hot steamy boogie sauce…. Let there be no mistake about it: wherever “The Orchestra” performs, people get up, dance and have a good time! (the only two people sitting down will be “the Orchestra” itself…)

DELTA SWING KINGS

van 17.00 tot 21.00 uur in cafe ’t Hoff, Markt 15A

The Delta Swing Kings is een band waarvan het repertoire bestaat uit stevig shuffle werk, knallend bounces, veel swing, afgewisseld met hartverscheurende slowblues. Ze laten je niet stil zitten en staan garant voor een onverswingende avond! Survival swing advice: put on your dancing Shoes! The musicians: Jaap ” Jacob Harper”  van Waardenberg- leadvocals en bluesharp; Aram ” Guitar Stoop” – guitars; “The Rog brothers”: Joost- piano – organ  en Sjoerd – drums; “Doghouse” Leo van der Helm – double bass en special guest; Tommy M. Moerenhout – tenor saxophone.

SUGARBOY and the SINNERS

van 21.00 tot 01.00 uur in restaurant de Engel, Markt 26

(winnaar Dutch Blues Challenge 2012).

Joost Vernooij van restaurant de Engel: “Als er feest is in Wijk probeer ik daar altijd aan mee te doen met live-muziek en natuurlijk doet de Engel mee met de Blueskroegentocht. Ik ben enorm vereerd dat BLUESinWIJK ons de winnaars van de Dutch Blues Challenge 2012 heeft toegewezen. Het zijn 4 heel jonge en frisse gasten uit Leiden, Sugarboy and the Sinners, die met enorm veel energie zeer aantrekkelijke en dansbare blues spelen. Ze spelen vanaf 21.00 uur, dus komt dat zien, horen en beleven. Voor de hongerige bluesliefhebbers serveren we vooraf een speciaal bluesmenu. Vorig jaar was het de hele avond stampvol, dat zal dit keer wel niet anders zijn. Mijn mensen en ik hebben er zin in!”

 

Dat de Waikse bluesmannen oog voor bluestalent hebben bleek maar weer eens bij de Duch Blues Challenge op 23 september. Sugarboys and the Sinners bleken daar de beste bluesband van 2012 te zijn! Hun optreden bij de blueskroegentocht op 1 december in cafe de Engel wordt dus extra de moeite waard. Niet zomaar een bandje dus, maar een band van nationale allure!!

 Sugar Boy and the Sinners vertegenwoordigt de jongste generatie bluesbands uit Nederland. Een live show van Sugar Boy and the Sinners is binnen Europa één van de weinige kansen een bluesband aan het werkt te zien die de muziek speelt zoals zij bedoeld is: zwart, laidback en dansbaar. Hun debuutalbum zal ook de jongste generatie muziekliefhebbers kennis laten maken met deze moderne vorm van de blues. Tot die tijd zijn de live gigs de uitgelezen kans om als bezoeker toe te treden tot de gestaag groeiende schare van nieuwe blueszondaren. Sugar Boy Vielvoye – Vox & Harp; Ronnie Guerin – Guitar; Vinnie Guerin – Double Bass; Frankie Duindam – Drums

JENNBBLUES

21.00 tot 01.00 uur in cafe Ome Ko, Malleborduurstraat 11

jennbblues

Onder aanvoering van Jennifer Bomert worden alle clichés over een bluesband overboord gegooid. De jonge zangeres klinkt als de ultieme kruising tussen Koko Taylor, Janis Joplin en Sass Jordan. Blues is niet alleen voor de oude garde, dankzij deze band kan iedereen er van genieten. Deze bluesband uit Twente is geformeerd rondom zangeres Jennifer, bekend om haar rauwe, luide stem waar je kippenvel van krijgt en die in je geheugen gegrift blijft staan. Ze staat al vermeld in het lijstje van beste blueszangeressen. Zo’n stem vergeet je niet! De band wordt versterkt door een geweldig gitaarduo. Gitarist Rob Wielens, ook wel bekend van The Marshalls, zorgt voor de stevige bluesrock, terwijl gitarist Egbert Knol weer de gevoelige bluessnaar laat horen. Bassist Erik Leuverink en drummer Bren Geerlings zorgen voor de strakke basis binnen de band. Vijf mensen die los van elkaar hun sporen al hebben achtergelaten in de scène van de blues en de rock. En al mogen de leeftijden misschien nogal uiteenlopen, ze hebben allemaal dezelfde passie, de blues! Ze staan bekend om hun opzwepende live-optredens en de ongekende muzikale talenten. De verwachtingen zijn daarom ook altijd zeer groot, maar daar weten ze elke keer weer aan te voldoen. “Er is niks mooiers dan op podium staan en een goed optreden weg te geven”. Oude bluesnummers geven ze een eigen draai, waardoor ze alle leeftijden over de drempel trekken naar de wereld van de blues. Klik hier voor video >>>

JIM CRUPPA band

van 21.00 tot 01.00 uur in cafe de Vaert, Malleborduurstraat 11.

160 jaar blueservaring, gedreven frontman met en vette knipoog naar Rock & Roll en veel herkenbare covers vormen samen een energiek concept waarbij je lekker uit je dak kunt gaan. Jim Cruppa is een Rock’n Rhythm and Blues formatie rond zanger, gitarist en songwriter Jim Cruppa. De band komt uit regio Groningen en bestaat naast Jim uit drie doorgewinterde muzikanten die hun sporen in de muziekwereld al dik hebben verdiend. Jim heeft z’n jonge jaren in Vancouver (Canada) doorgebracht en daar zijn muzikale inspiratie opgedaan. Vaak ging hij even over de grens naar het kleine… plaatsje Blain waar veel goede muzikanten kwamen. Daar maakte hij voor het eerst kenns met de Blues uit de de Mississippi Delta. Van een indrukwekkende donkere muzikant hoorde hij de legendarische woorden die de drijvende kracht achter Jim’s muzikale carrière zijn gebleven: “it’s all about the feelin, if you ain’t got the feeling boy you can’t play”! Soms zo hard als een spijker en dan weer zo zacht als een Schotse single malt. Dát is Jim Cruppa’s interpretatie van de Rock’n Rhythm & Blues. Zijn rauwe maar ook gloedvolle stem, samen met de dampende ritmesectie, de bluesharp en het soulvolle gitaarwerk van de leden van de band, staan hier garant voor. Een vette knipoog naar de Rock’n Roll mist daarbij niet. Met dit gepassioneerde geluid worden tijdens optredens eigen nummers, afgewisseld met herkenbare covers. Jim’s gedrevenheid en energieke show daarbij, zorgen voor een concept waarbij het publiek uit z’n dak gaat. Eind vorig jaar hebben de mannen de album” KEEP GOIN” opgenomen (deze is tijdelijk te beluisteren op www.cruppa.com en www.youtube.com/JimCruppaOfficial ) verwacht wordt dat het album medio mei 2012 uitgebracht wordt. Er wordt erg positief gereageerd op de cd door onder andere RTV Raalte-bluestown-raalte, Netwerkradio, RTV Zoo-Groove time, Bluezy te Ridderkerk en Toss Radio-Blues4you. De band bestaat uit: · Jim Cruppa– vocals/guitar/blues harp· Jasper Oosthoek– lead guitar· Bert Katouw– bass guitar· Wessel Batista– drums 

BLUES TREAT

van 21.00 tot 01.00 uur in cafe 1900, Veldpoortstraat 14

Blues Treat is afkomstig uit midden-Nederland en heeft de afgelopen jaren een gedegen live-reputatie opgebouwd. Naast optredens in cafe’s en zalen is de band ook een gewilde act voor blues- en jazzfestivals. Dit succes dankt de band aan haar veelzijdig en swingend repertoire en de ruime aandacht voor het showelement. Zoals ze zelf zeggen: “It’s party time”! Swing, blues, bop, boogie, swamp-rock, alles wat onder de bluesparaplu past wordt door deze geroutineerde muzikanten al vele jaren met grote vakkundigheid en een oneindig enthousiasme ten gehore gebracht. Spil van de band is zangeres Mo(nica) met haar warme, karakteristieke stemgeluid en innemende persoonlijkheid. Mo wordt begeleid door een stevig swingend ritme-tandem bestaande uit Folkert Hildama (drums) en Roel Reinders (bass) en deelt als frontlady verder het podium met neef Carlo Boelen (Hammond, piano), Wim van Brakel (leadgitaar) en Paul van Alphen (mondharmonica, zang en gitaar). Het repertoire bestaat, naast eigen werk, uit werk van o.a. Susan Tedeschi, Shemekia Copeland, Etta James, The Fabulous Thunderbirds, Rod Piazza en The Red Devils. De band heeft 3 CD’s op haar naam staan: “Hidden Dips & Rumblestrips” (2005); “From The Bunker” (2002) en “Let’s Party

 LITTLE BOOGIE BOY

(Hein Meijer)

van 18.00 tot 20.00 uur in eten&drinken de Veldpoort, Veldpoortstraat 19

ca.21.30-22.30 uur in het muziektheater, Rijnstraat 3

 

 Hein was al op vroege leeftijd erg in de ban van de muziek, en ging ook al snel naar het Jazz café in Laren toen om zijn Blueshelden te kunnen aanschouwen en raakte daardoor volledig in de ban. In 1990 start hij zijn eerste band, met ondermeer zijn vader, zijn broer Harry ging later ook mee doen, want die wilde drummer worden en die later ook zo een beetje dezelfde weg heeft afgelegd als Hein. In 1992 gaat Hein naar de States om de blues daar vooral te beleven, met 2 paspoorten, een geleende en eentje van hem zelf. Daar aan gekomen gaat hij overal kijken en speelt ook nog eens met een aantal grootheden als JW. Williams, Magic Slim en ook John Primer die hem het podium laat betreden om samen te spelen. Hier laat Hein zien wat hij waard is en van John Primer krijgt hij dan zijn Nick name en handelsmerk The Little Boogie Boy, omdat hij een blonde god was die Blues speelde en ook nog eens heerlijk kon rocken en zingen. De naam heeft Hein dankbaar gekoppeld aan zijn eigen band The Little Boogie Boy Blues band, die al heel wat jaartjes mee draait. Hein speelt de laatste jaren ook regelmatig solo optredens en laat menige Amerikaanse Chicago grootheid naar ons land komen, en mag dan met zijn band als gastheer dienen voor deze mensen. Nick Holt, John Primer, Mojo Bruford zijn slechts enkele namen van de mensen die al hier vele malen zijn geweest. Dit jaar werd The Little Boogie Boy genomineerd bij de Blues Awards in ons land. Terecht want een 2e personage en muzikant van dit kaliber vindt je niet in Nederland. Hein werd in 2011 genomineerd voor de Dutch Blues Awards en stond in 2012 in de finale van de Dutch Blues Challenge. Wil je hem alvast zien en horen?… klik dan op deze videolink.