Blueskroegentocht 11e editie

datum :

25 november 2023

verkoop :

online verkoop :

tijdstip :

14.00-01.00 uur

locatie :

Altijd Gezellig, cafe 't Hoff, cafe Ome Ko, cafe restaurant de Engel, De Jonge Graaf, E&E Gasthuis, stadsbrasserie Dorestad, taverne Mazi Mas, theater Calypso, Veldpoort

entree :

€ gratis toegang


10 locaties, 14 bluesacts, 45 muzikanten, één groot Bluesfeest!
Zaterdag 25 november 2023 staat de Wijkse binnenstad weer bol van de blues. Voor de 11e keer organiseren Stichting BluesinWijk, theater Calypso en horeca de inmiddels traditionele Wijkse Blueskroegentocht. Al vanaf de eerste editie in 2010 is dit bluesevenement een groot succes met rond de 1200 bezoekers uit Wijk en de verre omtrek. Bluesfans ervaren de variatie in blues soorten, ontspannen sfeer en de korte loopafstanden als bijzonder aantrekkelijk. Veertien bluesacts in theater Calypso, het E&E Gasthuis, restaurants en cafés. Genoeg te doen dus. Overal liggen flyers met de speeltijden en locaties. Vrij entree!

 

Theater Calypso, het kloppend hart van de kroegentocht.  Sommige bluesliefhebbers noemen het bijna 100 jaar oude gebouw op de Markt het ‘Paradiso aan de Lek’. Een meer dan eervolle naam voor dit mooie en intieme theater. Menig bluesmuzikant slaakt een zucht van verwondering over deze Wijkse cultuurparel! Ok nu weer de uitvalsbasis van het festival. Niet alleen voor de bands, maar ook voor de vrijwilligers die de hele dag in de weer zijn. De bands die hier dit keer staan zijn al een festival op zich. Om 16.00 uur King Of The World, om 19.00 uur de Nienke Dingemans Band en om 22.00 uur Little Steve & the  Big Beat. Drie bands van hoog niveau, die een bezoek aan het theater meer dan waard zijn.

Nienke Dingemans uitgelicht. Singer-songwriter en upcoming bluestalent Nienke Dingemans lichten we er even uit. Een jong en geweldig muzikaal (zang)talent uit Noord-Brabant die sinds kort bezig is met een ongekende opmars in de Nederlandse bluesscène. Op haar 12e werd ze bij een concert van Beth Hart gegrepen door het bluesvirus en op haar 15e had ze al een eigen band. Toen ze 16 was ontdekten doorgewinterde bluesmannen haar kwaliteiten, nodigden haar uit om mee te spelen en namen haar op in hun gelederen.  Op 17-jarige leeftijd had zij voldoende zelfgeschreven nummers om een album te vullen. De CD ‘Devil On My Shoulders’ bleek een schot in de roos en stoomde direct door naar de top-3 van de Best Blues-CD van 2022!  Dit jaar ontving ze een Award voor Jong Blues Talent. Een genot om zo’n jonge vrouw te zien en te horen. Dat belooft nog wat voor de toekomst! De band bestaat verder uit muzikale toppers als Jan van Bijnen, Joris Verbogt en Joost Verbraak. Heel blij dat we haar met de band in Wijk mogen ontvangen. Aanrader om ze vooral te gaan zien en horen.

Blues in de middag en tijdens het eten. Traditiegetrouw vanaf 14.30 uur ook weer blues voor de oudere stadgenoten in het grand café van het E&E gasthuis met Reemers&deGreef. Twee doorwinterde bluesmannen, die het een grote eer vinden om hier op te mogen treden. Nieuw dit jaar is de deelname van familierestaurant de Jonge Graaf waar vanaf 14.00 uur the Men Unplugged de boel komen opvrolijken. Om 17.00 stapt in café ’t Hoff de onlangs gestarte Wijkse bluesband Thin Line op het podium en van 17.30 uur speelt het Wijks/Amerongens duo van Bergen & van Kuilenburg in café Ome Ko.  In de blueswereld noemen ze Richard van Bergen ook wel de Ry Cooder van Nederland. Onlangs werd dat kracht bijgezet met een bluesAward voor populairste bluesmuzikant. In restaurants de Engel, de Veldpoort en Mazi-Mas kan vanaf 18.00 uur het diner gecombineerd worden met live-bluesmuziek door The Vintage Brothers, Cleanhead&Barefoot en ‘One Woman Band’ Merel van de Keer.  Vooraf reserveren in de restaurants wordt aanbevolen.

Blues in de café’s. Vanaf 21.00 uur openen ook de cafés hun deuren voor stevig en dampende bluesbands tot in de late uurtjes. In ’t Hoff Ivangh and the Nightcats, Dorestad wordt verbouwd tot Juke Joint met de powerbluesband van Raymunda V, in café Altijd Gezellig staat Mojo Hand te popelen om een mooie show neer te zetten en Ome Ko sluit de kroegentocht af tot na middernacht met stevige bluesrock van Bullfrog Taste Express.

 

Gratis toegang, hoe doen ze dat?  Volgend jaar bestaat BluesinWijk 15 jaar. Een forse prestatie vinden ze zelf. Hun doel was o.a. bluesmuziek te promoten door goede muzikanten en bands naar Wijk te halen. De teller staat inmiddels op ruim 250 bands en zo’n 150 events (bluesnights, festivals, workshops, kwisavonden, cursussen, blueswandelingen, schoolprojecten, tentoonstellingen en films) met vrijwel altijd veel bezoekers. Een deel van hun activiteiten betaalt zich terug via ticketverkoop, maar daarnaast zijn er ook veel gratis evenementen, zoals de Blueskroegentocht. Dat vinden de Wijkse bluesmannen belangrijk, hun motto is dat blues voor iedereen toegankelijk moet zijn! Een grote vriendengroep en sponsors maken dit mogelijk. Om dit ook de komende jaren vol te kunnen blijven houden (de kosten lopen steeds verder op) zijn ze onlangs gestart om een vrijwillige bijdrage te vragen bij de gratis evenementen. Wie dat kan en wil maakt via een QR-code en de smartphone een bedrag naar eigen keuze over. Achter op de flyers staat precies hoe dat gaat. Vriend worden voor €25,- per jaar kan natuurlijk ook!

AD/UN 23 november 2023

14.00-17.00 uur familie restaurant de Jonge Graaf. THE MEN UNPLUGGED. Voor het eerst is de Jonge Graaf gastheer tijdens de Blueskroegentocht. The Men Unplugged bestaat uit Gerrit van der Spaan op gitaar en zang en George Reijnders op de bluesharp. Dit duo heeft een geheel eigen sound en speelt (h)eerlijke nummers met blues traditionals en eigen nummers. Gerrit treedt zo nu en dan nog op met zijn eigen band ‘de Beaverhunt Blues Band.George is ook wel bekend als mede organisator van de Harmonica Meetup Group Holland.  George speelt sfeervolle blues op zijn harp, met de sound van de oude meesters. Ze hebben inmiddels 2 CDs uitgebracht, de eerste in 2013 met eigen werk (en vertolkingen van o.a. Rory Callagher) en enkele jaren geleden een CD met eigen nieuw werk. The Men – Unplugged staan (ook digitaal) garant voor (h)eerlijke semi-akoestische bluesmet afwisselende solo en duo-nummers. The Men Unplugged zijn geen onbekenden in Wijk, ze traden o.a. op tijdens de Bluescruise 2021. Gerrit van der Spaan gitaar en zang; George Reijnders bluesharp

14.30-16.00 uur E&E Gasthuis.  REEMERS&DEGREEF.  Frank Reemers en Joep de Greef zijn twee oude rotten uit de Nederlandse muziekscene met een vracht aan ervaring en een passie voor Blues & Roots muziek.Regelmatig gaan ze samen naar de bakermat van de Blues, het zuiden van Amerika. In een intiem optreden vinden zij het heerlijk om met zijn 2-en prachtige eigen en zelfbewerkte Blues en Roots nummers ten gehore te brengen aan een geïnteresseerd publiek. Gewapend met diverse gitaren en bluesharp brengen zij een divers repertoire dat gaat van oude fingerpicking Delta bluesnummers tot heerlijk swingende pareltjes uit de Blueswereld en omliggende gebieden. Blues & Roots gespeeld met passie en gezongen vanuit het hart, dat is Reemers & de Greef. In een huiselijke setting als het E&E Gasthuis zullen ze zeker tot hun recht komen. In 2022 waren zij finalist in de Dutch Blues Challenge. Waar zij ook spelen zullen de liefhebbers van Blues & Roots muziek écht genieten!

16.00-17.30 uur Calypso Theater. KING OF THE WORLD.  Sinds 2011 is King of the World actief en bouwde de afgelopen jaren een behoorlijke reputatie op. Ze brachten zes albums uit, die alle zowel in binnen- als buitenland positief werden ontvangen. Dit resulteerde in diverse optredens op onder andere North Sea Jazz Festival, Ribs ’n Blues en Paradiso. Ook werd de band uitgenodigd voor verschillende tv-optredens en radioshows. Ze tourden niet alleen door Nederland, maar deden ook Duitsland, België, Oostenrijk, Zwitserland en Tsjechië aan. Dat de band met name in het genre blues succes kent, is geen geheim. Zo won de band diverse Blues Awards: beste drummer, beste toetsenist, beste bassist (3x), beste gitarist en beste band. Ook scoorden ze maar liefst zes noteringen in de 2017 Dutch Blues Top 100 aller tijden. De huidige bezetting bestaat uit Ruud Weber, verantwoordelijk voor zang en bas. Aangevuld door Govert van der Kolm (toetsen en zang) en Marlon Pichel(drum en zang). De nieuwste aanwinst, waarmee de band zich heeft herontdekt, is Stef Delbaere (gitaar). Een fervent liefhebber van jazz- en blues en een waardige toevoeging aan de pure en gretige band! Duidelijk dat deze band zijn sporen ruim heeft verdiend en zeker de moeite van het beluisteren waard is.

17.00-19.00 uur café ‘t Hoff. THIN LINE . Een nieuwe Wijkse Bluesband die ontstond in 2020. In een schuur net buiten Wijk bij Duurstede werd na een paar stevige oefensessies besloten deze band te gaan presenteren op de Nederlandse podia. Door Corona verliep dat proces helaas wat trager dan gewenst! Gelukkig hebben we dit achter ons gelaten en zijn we er helemaal klaar voor! Thin Line bestaat uit 4 ervaren muzikanten die al langer in de blues scene rondgetoerd hebben. Met Johan op drums, Aad op de bas, Robin op gitaar en Erwin op mondharp en zang geven wij de garantie voor een lekker avondje blues, met uitstapjes richting Rock & Roll. Dampende blues met meeslepende solo’s, maar ook voeten van de vloer bij up-tempo nummers!  “We know we ain’t bad and we thrive to be good……. But we know that we’re good enough to give everyone a night to remember.”

17.30-19.30 uur Café Ome Ko van BERGEN & van KUILENBURG.

18.00-21.00 uur Greek Food Mazi Mas. ‘One Woman Band’ MEREL VAN DE KEER . Rechtstreeks uit de Delta van de Biesbosch komt Merel van de Keer, One Woman Band en rasechte roots artiest uit het Brabantse Raamsdonksveer. Van opzwepende blues, psychedelische delta voodoo tot prachtige luisterliedjes met een zeer eigenzinnig geluid, mysterieus en opvallend rauw. Met haar ongenadige zang, driftig galmende snaren van de resonator en zichzelf begeleidend op bassdrum en snare geeft zij een enerverende liveshow, je zou haast vergeten dat zij alleen op het podium zit. Ze neemt je mee in een mistige roes van meeslepende en indringende muziek, die door de puurheid waarmee het gebracht wordt diep binnenkomt.  Van 2016 tot 2019 was Merel solo-gitariste bij de band VUIG. Daarmee stond zij op diverse festivals in binnen- en buitenland. Vanaf 2019 ging zij haar eigen weg en solo verder. Ze stond o.a. op het Bergs Bluesfestival in Bergen op Zoom (2021), de Asser Bluesdagen (2022) en Parkfeest Oosterhout (2022). In 2021 deed zij mee met de ‘Escape From The Studio’ wedstrijd van Poppodium Volt in Sittard met haar zelfgeschreven nummer ‘Ghost in the Storm’. Daarmee won zij een plek als support act voor de Grammy-genomineerde Brother Dege (USA).

18.00-21.00 uur restaurant de Engel. VINTAGE BROTHERS. Al vanaf de start van Blues in Wijk zijn de Vintage-broers Rinus en Jan van Rijn met enige regelmaat onze muzikale gasten. Ze spelen fijne Chicago Blues, met een scheut rock en jazz, dit typeert hun stijl het beste. Hun repertoire bestaat zowel uit eigen composities, als zelf gearrangeerde nummers van de grote Blues & Roots artiesten van alle tijden in verschillende stijlen. Muziek om naar te luisteren, bij te mijmeren, om bij te eten, te drinken en zeker ook om op te dansen. Ga terug naar de tijd van de juke joints, een rokerige kroeg, de sfeer van de blues met de Vintage Brothers. Oude bluesnummers hebben ze geschikt gemaakt voor gitaar en bluesharp. Er wordt gestoeid met andere slag ritmes en toonsoorten, omdat ze niet alleen willen kopiëren, maar de nummers een eigen vertaling willen geven. De solopartijen worden geïmproviseerd, waarin je het jazzy karakter terugvindt van de Vintage Brothers, een traditie die zij zullen blijven vasthouden. Mede daarom is ieder optreden weer anders en levend, van slepend en emotioneel, naar energiek en drijvend.Rinus van Rijn – bluesharp, gitaar, bas, zang, kickdrum; Jan van Rijn – zang, gitaar, trompet, bas, kicktamboerijn.

18.00-21.00 uur de Veldpoort eten & drinken. CLEANHEAD & BAREFOOT. Cleanhead & Barefoot brengen een aanstekelijke en akoestische mix van muziekstijlen uit Amerika, variërend van Blues uit Chicago tot Cajun & TexMex van de zuidelijke staten Louisiana en Texas. Tijdens hun muzikale reis gaan ze bovendien regelmatig door tijdzones. Hierbij bewerken de muzikanten blues-songs van Robert Johnson (30’er jaren), Zydeco-repertoire van o.a. Clifton Chenier en geven ze diverse zestiger jaren hits een Cajun-sfeer. Het duo heeft een aansprekende combinatie van twee stemmen, gitaar en akkordeon – reeds een indrukwekkende staat van dienst. Optredens werden verzorgd van Amsterdam tot Barcelona, tijdens festivals, kroegentochten en feesten. Hierbij kreeg accordeonist-zanger Michael Breukers zijn bijnaam ‘Barefoot’ toen bleek dat hij – bij dreigende oververhitting – het liefst zijn schoenen uittrekt en blootsvoets verder speelt. Samen met gitarist-zanger “Cleanhead” John Zwetsloot staat hij garant voor een afwisselend optreden vol met swingende americana. Hun live-cd Travellin’ leverde zowel in Nederland als in het buitenland zeer positieve recensies op, waarin o.a. geschreven wordt over “Aanstekelijke muziek… puur en onvervalst”; “Hun muziek klinkt bijzonder fris, met name door de ongebruikelijke instrumentatie” en “… wist vooral Cleanhead in een ongedwongen sfeer goed kontakt te maken met het publiek’. Door het gevarieerde repertoire van Americana, Blues, Cajun, Sixties en TexMex is de muziek zeker voor elk wat wils. Michael ‘Barefoot’ Breukers – akkordeon en zang; ‘Cleanhead’ John Zwetsloot – gitaar en zang.

19.00-20.30 uur Calypso Theater. NIENKE DINGEMANS BAND Nienke Dingemans is een 19-jarige singer-songwriter uit Ossendrecht. Ze wordt gezien als een zeer jong bluestalent. Maar haar muziek strekt zich ook uit tot soul, country en jazz. Als 14-jarige stond ze al op het podium, begeleid door enkele oudgedienden in de blueswereld: Joost Verbraak en Jan van Bijnen, ook haar tegenwoordige bandleden. Als 17-jarige bracht ze eind 2021 haar eerste EP uit, met zes zelfgeschreven songs. Deze kreeg alleen maar lovende recensies (o.a. Bluesmagazine, bluestownmusic en Rootsville).  Ze beschikt namelijk over een geweldige stem en ze zingt met verrassend veel vertrouwen, kracht en doorleving. Uit haar songs blijkt ook een grote veelzijdigheid. Invloeden uit onder andere de blues, folk, jazz, soul, country en swamprock worden in haar muziek knap aan elkaar gesmeed. Nienke is een grote belofte voor de toekomst. We gaan hier zeker nog heel veel van horen. Voor nu is het Calypso theater de meest geschikte plek om haar live te zien en te horen. Zeker een aanrader!Ook de overige bandleden hebben hun sporen in de muziekwereld al ruimschoots verdiend. Nienke Dingemans – zang, piano, elektrische gitaar; Jan van Bijnen – (slide)gitarist, multi-instrumentalist, backing vocals; Joost Verbraak – drums, percussie, trompet, trombone, sousafoon, backing vocals; Joris Verbogt – bas

21.00-23.00 uur café ’t Hoff. Hier stond de DAVE CHAVEZ BAND  geprogameerder, maar ivm onverwachte ziekenhuisopname van Dave treedt daar IVANG and the NIGHTCATS op. Een power-trio, geformeerd rond frontman Harald Ivangh blues / rock& roll man van het eerste uur. Naast de ijzersterke ritme sectie John Kalkman (bas) en Eerde Kalsbeek(drums) laten de heren nummers van Stevie Ray Vaughan, Jimi Hendrik, Gary Moore passeren. Maar ook Nederlandse rock helden als Herman Brood,Vitesse en Power play passeren de revue. De afgelopen jaren heeft Ivanhg and the Nightcats indruk weten te maken met haar live shows. De bandleden speelden op festivals als: Texels Blues, Jazz in Duketown, Jazz Breda, Blues Wageningen & meer. Eenmaal op het podium gaat Ivangh and the Nightcats los en geeft zij een energieke en wervelende show waar de vonken van af springen.

22.00-23.30 uur Calypso Theater.  LITTLE STEVE & THE BIG BEAT. Little Steve & The Big Beat is een energieke Rhythm & Blues band met spannend gitaarspel, sterke vocals, een solide ritmesectie en stevige blazers.  Ze draaien al een jaar of tien mee en hebben gespeeld op grote festivals in o.a.Nederland, België en Frankrijk. Deze jonge band behoort tot de absolute top van de Nederlandse bluesscene.  Ze nemen de blues, voegen wat soul toe en spelen dat zoals ze voelen dat het gespeeld moet worden: ze voegen hun eigen geluid toe aan deze expressieve muziekstijl. De band is trouw aan de tradities, maar ook zeker een band van deze tijd. Voor de Dutch Blues Awards werden ze in 2015 genomineerd als Beste Band, Beste Vocalist en Beste Drummer. Dat ze een feestje kunnen bouwen en de handjes op elkaar en de voetjes van de vloer krijgen, blijkt wel uit het feit dat ze vaak worden geboekt als slot-act op festivals. Zeker door de blazers-sectie swingt het aan alle kanten en zullen ze ongetwijfeld een waardige afsluiter zijn in het Calypso-theater. Samenvattend: They take the blues, add some soul and party! Steven van der Nat – gitaar/zang; Martijn van Toor – tenorsaxofoon; Evert Hoedt – baritonsaxofoon; Bird Stevens – bas en achtergrondzang; Jody van Ooijen – drums

22.30-01.00 café Ome Ko. BULFROG TASTE EXPRESS.  Dit powertrio brengt een muzikaal eerbetoon aan een van de meest invloedrijke gitaristen uit de historie van de rock. Centraal staat hier natuurlijk Rory Gallagher, de helaas veel te vroeg overleden Ier die met zijn afgeragde Strat is verworden tot een regelrecht icoon in de blues-rock. De band heeft, als het op muzikale ervaring aankomt, een rijkelijk gevulde schatkist. Zo maakte voorman Wilko van Beek deel uit van onder meer Ive got the Bullets (de band waarmee Frédérique Spigt doorbrak), terwijl hij met de hardrockformaties Hammerhead en Perfect Strangers in de jaren tachtig en negentig de hele wereld rondreisde. Dave Burns uit Manchester Engeland is vooral bekend als orgineel lid van Tony Dowlers Hellhounds en Sinnerboy (Rory Gallagher Tribute band). Met beide bands tourde hij meer dan 20 jaar door Europa en daarbuiten. Rob Heijne op drums speelde eerder in de Julian Sas band en Ruben Hoeke band. Het trio staat garant voor een avondje daverende Blues-rock, waarbij zeker veel herkenbare nummers  ten gehore worden gebracht. Wilko van Beek – gitaar, zang; Dave Burns – bas; Rob Heijne – drums

22.00-24.00  uur.  Stadsbrasserie Dorestad RAYMUNDA V.  Raymunda Vervaeck is een ervaren blueszangeres oorspronkelijk afkomstig uit Breda, maar nu woonachtig in Amsterdam. Sinds 2015 opereert ze met haar vijfkoppige band onder de naam Raymunda, daarvoor onder de naam BLOEZZ. Raymunda is een uitstekende powerblues band. Spil van de groep is echter de vurige zangeres, die vanwege haar rauwe strot soms vergeleken wordt met Janis Joplin. Muziek is haar uitlaatklep. Haar teksten, doorspekt met ironie, emotie en soms een beetje pijn, hebben stuk voor stuk te maken met haar leven en dat is goed te voelen op het podium. Deze powerblues band brengt een mix van blues, rock, een vleugje soul, country en jazz. Geïnspireerd door o.a. Etta James, Bonnie Raitt, Jimi Hendrix en een heleboel rock uit de 60’s/70’s brengt de band met veel emotie en sensatie de blues/rock die het ene moment opzweept en het andere moment een gevoelige snaar raakt. De groep excelleert vooral in de harde bluesrock. In 2022 was Raymunda met de band finalist in de Dutch Blues Challenge. De manier waarop Raymunda zingt en het publiek betrekt in haar emotie, maken deze band uniek. Raymunda Vervaeck – zang; Martin Waliana – leadgitaar; Amon Gijzenmijter – slidegitaar; Robin Kraag – bas; Pat de Wolf – slagwerk.

22.00-24.00 uur café Altijd Gezellig. MOJO HAND
Mojo Hand is een bluesband van vier bandleden met het blues-hart op de juiste plaats. Met een mix van eigen nummers en covers worden diverse Blues stijlen met veel passie, kwaliteit en speelplezier ten gehore gebracht. De energieke show die de band geeft, is een reis van Texas naar Chicago, van funky stuff tot stuwende boogie, ingetogen en swingend. Vele stijlen komen voorbij. Door de uitgebreide instrumentale bezetting (orgel, piano, mondharmonica, gitaar, drums, bas en twee bandleden met zang) is het geluid compleet en is elke show weer een happening. Dat bewees de band al op vele podia en festivals, zoals Culemborg Blues, Bluesplein Eindhoven, Delft Blues, Bock & Blues Almelo, Blues’m Nuenen, Paasblues Asten, Alkmaar Blues route, Zilst Blues, Venblues, BogBlues en Bluesroute Helmond. Frank Reemers en Joep de Greef spelen ook in een band met akoestische blues: Ramblin’ Dog en als blues/roots duo Reemers&deGreef zijn ze ook eerder op de dag te zien in het E&E gasthuis. Mojo Hand is voor iedere blues-liefhebber een must om te zien en te horen! Frank Reemers – zang en gitaar; Joep de Greef – zang, toesten en bluesharp; Jules van Bussel – bas; Paul Delforterie –drums.

Terugblik.
11 de editie was er weer een om in te lijsten. Het  begon al goed in het E&E huis met Reemers&de Greef die de ruim 80 oudere bewoners kostelijk met hun muziek vermaakten met in de pauze natuurlijk de traditionele bitterballen & borreltje. In theater Calypso drie toppers waarbij King of the World het spits afbeet. Met hun jarenlange ervaring zetten ze een geweldig optreden neer, met veel binding met het publiek. De tweede act was van de Nienke Dingemans Band, veel bezoekers kwamen speciaal voor haar, het 19 jarige Dutch Blues Talent van het jaar. Ze werden niet teleurgesteld want zij legde subliem gitaarspel en zang aan de dag. De uitsmijter van de avond was Little Steve & the Big Beat, zij speelden de blues met twee geweldige blazers, een beetje soul en ze maakten er een feestje van zoals al was voorspeld. Voor een goed gevuld Calypso waren zij in het theater wel de verrassing van de dag, het applaus klonk diverse keren en luidkeels werd meegezongen met hun toegift. Voldaan gingen de bezoekers huiswaarts of probeerden nog binnen te komen bij cafe Ome Ko waar Bullfrog Taste Express deed waarvoor ze gekomen waren: onvervalste BLUESROCK.

Daarvoor hadden de café’s Altijd Gezellig, Dorestad en ‘t Hoff net hun bezoekers uitgezwaaid. Altijd Gezellig had dit jaar gekozen voor een echte bluesband en daar heeft de uitbater geen spijt van gehad. Mojo Hand speelde als vanouds hun prachtige bluesnummers met kwaliteit en passie. Veel bluesliefhebbers bleven daardoor lang hangen. In Stadsbrasserie Dorestad stal Raymunda V de show met het geluid van Janis Joplin, op eigenzinnige wijze wist zij de bezoekers te boeien. In ‘t Hoff deed Yvangh & the Nightcats niet onder voor the Dave Chavez Band die helaas om medische redenen moest afzeggen.  De stamgasten en bluesbezoekers genoten zichtbaar van de band die reageerde op het enthousiasme van hen. Deze wisselwerking zorgde voor een geweldige bluesavond. Al met al een enorm mooi spektakel, met op sommige locaties erg veel bezoekers, maar de sfeer bleef uitermate goed ondanks de kleine meters.

’s Middags en rond dinnertime speelden ook in zes café’s en restaurants diverse acts. In de Engel vermaakten de Vintage Brothers Jan en Rien van Rijn de gasten op de hun bekende vrolijke wijze, had ’t Hoff de primeur van de nieuwe Wijkse bluesband Thin Line, serveerde Ome Ko niet alleen saté maar ook van Bergen & van Kuilenburg boden er hun heerlijke blues aan in hapklare brokken, genoten de dinnergangers in de Veldpoort van Cleanhead & Barefoot en was One Woman Merel van de Keer bij Mazi Mas een verrassend frisse act. Ook de uitbaters van de Jonge Graaf waren erg positief over de gezellige jongens van the Men Unplugged. Ondanks de ietwat geringe belangstelling speelden zij de  sterren van de hemel. Het was een proef van de Jonge Graaf, dat nog moet groeien.

Een meer dan geslaagde dag dus die hoog in onze annalen eindigt. Enorm veel dank aan de tientallen vrijwilligers, muzikanten en horecamedewerkers die hun beste been hebben voorgezet.  Tot volgend jaar op 30 november.

Meer foto’s in ons  Fotoarchief.

Meer films in ons Filmarchief.