BLUESCRUISE

datum :

28 oktober 2012

verkoop :

online verkoop :

tijdstip :

locatie :

Salvinia

entree :

uitverkocht

Zondag 28 oktober

BLUESCRUISE met HOWLIN’BILL (B) en Ben PRESTAGE (USA)

Blues op de Lek van 13.30 tot 20.00 uur

UITVERKOCHT!!

 je kunt mailen naar info@bluesinwijk.nl  en vragen je op de wachtlijst te plaatsen.

DE SALVINIA LIGT AFGEMEERD IN DE  WIJKSE STADSHAVEN AAN DE KANT VAN DE MOLEN, ONGEVEER OP DE PLEK WAAR AFGELOPEN WEKEN DE ARK VAN NOACH LAG. klik hier voor kaart.

De bluescruise op zondagmiddag 28 oktober  tussen Wijk en Culemborg was weer een enorm succes. Frans Hoving van BluesinWijk: “Alles zat mee op onze 2e bluescruise. Om te beginnen het weer. Lekker zonnetje, we konden dus ook heerlijk buiten op het bovendek. De beide bands, Ben Prestage uit Amerika en de Belgische band Howlin’Bill, speelde allebei voortreffelijke blues. De Salvinia van de Arnhemse rederij Feenstra lag er pico-bello bij en de 35-koppige bemanning hielp ons waar ze maar kon en hun keukenbrigade verzorgde een prima en zeer uitgebreid buffet. En dan de natuur onderweg. Werkelijk schitterend wat we allemaal voorbij zagen komen. Ik ben als vogelaar veel gewend, maar zelfs ik was weer aangenaam verrast door de prachtige uiterwaarden. Wat is de rivier hier in Midden Nederland toch ontzettend mooi. En we zagen alleen maar blije en tevreden gezichten bij de 300 bluesliefhebbers aan boord. De besturen van Culemborg Blues en BluesinWijk kunnen meer dan tevreden terugkijken op deze prachtige bluescruise. Wat ons betreft doen we het in 2013 weer.” Meerdere fotografen (Harry Velders, Leo Gabriels, Theo Looijmans en John Verhagen) en ons eigen videoteam maakten mooie opnames.

 

Prachtig uitzicht over de Wijkse stadshaven

John van Empel (Culemborg Blues) en Frans Hoving (BluesinWijk) openen de cruise.

 Zondag 28 oktober schepen we in aan boord van de SALVINIA en start de bluescruise op de Lek tussen Wijk bij Duurstede en Culemborgt. We contracteerden 2 enorme bluesacts: de Belgische topband Howlin’Bill en de Amerikaanse one-manband Ben Prestage. Natuurlijk ook weer een geweldig buffet en mooie vergezichten over de Lek en de uiterwaarden. 

PROGRAMMA ZONDAG 28 OKTOBER

13.30 UUR: INSCHEPEN STADSHAVEN WIJK BIJ DUURSTEDE

14.30 UUR: INSCHEPEN KADE BIJ HET VEER CULEMBORG

15.00-18.00 UUR: LIVE BLUES (AFWISSELEND BEN PRESTAGE EN HOWLIN’BILL)

16.00 UUR: HEERLIJK BUFFET 

19.00 UUR: RETOUR WIJK BIJ DUURSTEDE 

20.00 UUR: RETOUR CULEMBORG

    HOWLIN’BILL (B)

Winnaar European Blues Challenge Berlijn maart 2011

Howlin’Bill is een 4 man sterke band uit Antwerpen. Onbetwist frontman is Howlin’Bill (Wim de Vos). Hij zingt met een heerlijk doorrookte stem en beheerst ook de bluesharp tot in de puntjes. De band draait al heel wat jaren mee en speelt veel eigen werk. Elk optreden is een groot feest als ze hun mix van blues, rock’n roll, boogie en rockablilly laten horen en daarbij volop het publiek betrekken. Naast zanger Howlin’Bill bestaat de band uit drummer Waylon Water, op bas Uncle T en op gitaar Little Jimmy. In januari 2011 openden ze in een zinderend Wijkhuis ons muziekjaar 2011 en in maart 2011 riep de jury van de European Blues Challenge in Berlijn ze uit tot de beste bluesband van Europa en dat gaf ze toegang tot gerenomeerde bluesfestivals in landen als Noorwegen, Polen, Zwitserland en Frankrijk.

Op 11 juli 2012 schreef de GAZET van ANTWERPEN over de nieuwe CD van HOWLIN’BILL (“Date with the Devil”):  Op zoek naar een leuk zomerplaatje waarop aanstekelijk rock, swing, R&B en blues elkaar onbedwongen afwisselen. Zoek dan niet verder. Bij Howlin’ Bills Date with the Devil bent u immers aan het juiste adres. Recent nog gelauwerd als beste Europese bluesgroep, geven deze Antwerpse rootsrockers hem als van ouds van Jetje. Zanger en mondharmonicaspeler Wim De Vos steunt, kreunt, croont en gromt als de beste, daarin vakkundig ondersteund door een geweldige ritmesectie (Waylon Waters en Uncle T.) en het uitgekiende gitaarspel van Little Jimmy Hontelé. Een uitstekende introductie tot een van de beste Belgische live-acts van dit moment. Klik hier en luister/ kijk naar ze. 

BEN PRESTAGE (USA)

one man-band

 

Intervieuw met Ben in Bluesmagazine 2012

Intervieuw met Ben door Bluesmoose radio bij Moulin Blues 2012.

Video van optreden juli 2012

In juli 2012 speelde Ben op de Zwarte Cross in de Achterhoek. Bluesmagazine.nl schreef: “De Bayou Porch lijkt speciaal voor Ben Prestage gebouwd want er is geen artiest die er beter past. Ben oogt alsof hij al jaren in het huis woont en toevallig op de veranda wat nummers zit te spelen. Hij zet een set neer zoals we die inmiddels kennen nadat hij ongeveer 3 jaar geleden is doorgebroken in Nederland. Met zijn snelle mix van blues en country heeft hij zijn eigen stijl neergezet die het dwars door de generaties heen erg goed doet.Tussen de regels door speelt hij een heerlijke dirty intonation op harmonica terwijl zijn voeten de drums bedienen. Zijn cigar box gitaar is inmiddels fameus want het applaus begint al zodra hij deze erbij pakt. Met een duim pick voor de bas en een slide voor de melodielijn weet Ben zijn nummers overtuigend te brengen. Wat het ook altijd goed doet is zijn rondje waarbij hij de band voorstelt. Bas, gitaar, drums, zang en harmonica: Ben doet het allemaal zelf en dat blijft verbazingwekkend knap.”