Chris Bergson & Ellis Hooks (USA)

datum :

20 maart 2022

verkoop :

www.calypsotheater.nl

online verkoop :

klik op ticket

tijdstip :

15.00

locatie :

theater Calypso

entree :

€ 12,50

Helaas moest Phil Gates i.v.m. Corona verstek laten gaan, maar gelukkig konden we een uitstekende vervanger vinden om er 20 maart alsnog een bijzonder mooie bluesmiddag van te maken in theater Calypso.

Chris Bergson en Ellis Hooks brengen onvervalste Delta soul-blues. De stem van zanger Ellis Hooks doet denken aan de groten der aarden als Sam Cooke en Otis Redding. Toch is zijn geluid uiterst uniek te noemen door de combinatie van R&B, blues en Southern Gospel. Gitarist singer-songwriter Chris Bergson deelde het podium met o.a B. B King, Etta James en Bettye Lavette en werd door all Music uit geroepen tot ‘een van de meest inventieve Singer-Songwriters in de moderne blues’. Tijdens hun komende EU-toer maken de Franse muzikanten Philippe Dandrimont op bas, Philippe Billoin op de toetsen en Stéphane Rainaldi op drums de band compleet en maken ze een waar feest van.  

Kijk hier een paar prachtige nummers terug.

Een terugblik. Hoewel de ticketverkoop ons nogal zorgen baarde liep het theater in de loop van zondagmiddag 20 maart toch nog aardig vol.  Door meerdere zitjes te creëren was de zaal min of meer omgetoverd tot een soort van chique bluesclub. Een gouden greep waar de bezoekers grif gebruik van maakten. Ook de band had er vreselijk veel zin in om er een mooi concert van te maken en dat was vanaf de eerste toon ook duidelijk te merken.  Stralende gezichten niet alleen in de zaal, maar ook op het podium. Vijf bijzonder goede en op elkaar ingespeelde muzikanten, vol energie en enthousiasme. De funk, soul en blues spatte als het ware van het podium af. Een mooiere en swingende start van het nieuwe bluesseizoen ‘22 was nauwelijks denkbaar. Eindelijk twee saaie Corona-jaren kunnen afsluiten! Wat een feest met veel dank aan een uitbundig publiek en een geweldige band. Chapeau!