Blues bij de Buren

datum :

20 juni 2021

verkoop :

online verkoop :

tijdstip :

13.00 - 17.00 UUR

locatie :

entree :

€ GRATIS TOEGANG

onder voorbehoud

BLUES bij de BUREN was in 2016 en 2018 een enorm succes met tientallen bands in evenzoveel huiskamers in Cothen en Wijk bij Duurstede.

De editie van 2020 moesten we helaas cancelen i.v.m. Corona. Op zondagmiddag 20 juni 2021 proberen we het opnieuw. Er hebben zich al meerdere bewoners aangemeld die hun huiskamer beschikbaar stellen en ook zijn er enkele bluesacts bekend die mee gaan doen. We streven in deze 3e editie naar ca. 15 huiskamers en bands.

De huiskamers worden omgetoverd in echte ‘Juke-Joints’ waar iedereen tussen 13.00 en 17.00 gratis kan luisteren naar bijzondere optredens van bluesmuzikanten, die daar 3 keer drie kwartier optreden. Een voor Nederland uniek blues evenement! De voorbereidingen zijn in volle gang.

Bands die in ieder geval van de partij zijn: Basic Station, the Vaults, Muddy Ground en Without Johnny.

 

Informatie voor de huiskamereigenaren.

  • In principe kan iedereen zich aanmelden die in de gemeente Wijk bij Duurstede woont.
  • Bijna alle huiskamers zijn geschikt, groot en klein. Zo lang er maar een geschikte muzikant voor je is.
  • Je kunt ook zelf in je eigen woonkamer spelen, belangrijkste is dat naast jou er minimaal 2 mensen zijn die de rol van gastheer en/of gastvrouw op zich nemen.
  • Als je meedoet met Blues bij de Buren doe je de deuren open om met andere inwoners uit de stad gezamenlijk en zonder financiële drempels, te genieten van de Blues muzikanten. Als je huiskamer tijdens een optreden vol is kun je dit buiten aangeven middels een draaibordje, wat jij of de gastheer/gastvrouw op je raam kunt hangen.
  • Na aanmelding  ontvang je  een bericht van BluesinWijk voor een huisbezoek. Deze beoordeelt of je huiskamer geschikt genoeg is. Begin april gaan wij de geselecteerde muzikanten koppelen aan de geselecteerde huiskamers. Je ontvangt dan bericht of deelname definitief is. Begin juni volgt er dan nog een informatiebijeenkomst.
  • In principe regelt BluesinWijk  niks qua apparatuur voor je optreden tijdens Blues bij de Buren. Band dienen dat zelf te regelen.
  • Natuurlijk kun je ook zelf een  bluesmuzikant regelen.  Meld dan ook wel de muzikant aan via de mail info@bluesinwijk.nl

Informatie voor de muzikanten: 

  • Blues bij de Buren staat open voor alle muzikanten met een duidelijke link met bluesmuziek, alle blues muziekstijlen zijn welkom. Wel dien je over enig niveau te beschikken. Het moet namelijk voor iedereen leuk zijn om naar je te luisteren.
  • Je kunt ook in je eigen woonkamer spelen, belangrijkste is dat naast jou er minimaal 2 mensen zijn die de rol van gastheer en/of gastvrouw op zich nemen.
  • Als jij iemand kent die het leuk vindt dat jij bij haar/hem/hun speelt dan is dat meer dan prima. Die huiskamer moet zich dan nog wel eerst aanmelden. Geef dit duidelijk aan in de mail.
  • De voorkeur gaat uit naar een (semi) akoestisch optreden. Compleet versterkt Bluesconcert in overleg. Geef in de mail aan wat je kan, wie weet vinden wij een huiskamer waar je als band op volle sterkte kan spelen.
  • De techniek verzorg je helemaal zelf. 
  • Hoe zeer wij ook vinden dat muzikanten alle waarderingen horen te krijgen kan je je voorstellen dat met gages aan zoveel acts Blues bij de Buren onbetaalbaar wordt. Wel kan je de reiskosten die je maakt declareren.  
  • Per huiskamer gaan we met de pet rond t.b.v. de blues artiest. We nemen je natuurlijk wel mee in al onze publiciteitsuitingen en zullen in de aanloop van het festival ook een aantal artiesten uitlichten.
  • Je ontvangt binnen twee weken na aanmelding bericht of je bent geselecteerd. Begin april maken wij de koppeling (match) met de huiskamers. Pas dan weten wij ook of je deelname definitief is.
  • Om een goed beeld te krijgen van wie jullie zijn en wat voor een muziek jullie maken is het handig om een Facebookpagina of website te kunnen raadplegen. Zo kunnen wij ook een goede match maken met een huiskamer. Zonder een linkje naar jullie muziek kunnen wij je niet beoordelen. Een CD opsturen kan ook.  
  • Met Blues bij de Buren willen we de lokale en regionale Blues een boost geven. Het geniet dus wel onze voorkeur dat artiesten uit de regio Utrecht komen. Toch niet uit wijk bij Duurstede? Geen nood, meld je gewoon aan. Nee heb je, ja kun je krijgen!
  • Ruim 90% van de optredens tijdens Blues bij de Buren is semi-akoestisch. Het geniet dus onze voorkeur dat de artiest zijn optreden hierop aanpast. Vaak past het semi-akoestische karakter ook heel goed bij de intieme setting van de woonkamer.
  • Je kunt je eigen optreden promoten viaTwitter, Facebook, Instagram, flyeren, posters ophangen…ga zo maar door! Meer weten: neem vooral contact op met: info@bluesinwijk.nl