Blues bij de Buren

datum :

20 juni 2021

verkoop :

online verkoop :

tijdstip :

13.00 - 17.00 UUR

locatie :

entree :

€ GRATIS TOEGANG

afgelast, corona

Het huiskamerbluesfestival Blues bij de Buren van zondag 20 juni GAAT NIET DOOR.

Ondanks dat er in de persconferentie van dinsdag 11 mei versoepelingen zijn aangekondigd blijven er te veel beperkingen over om de organisatie van Blues bij de Buren mogelijk te maken: 1,5 meter afstand en 6 bezoekers per huiskamer (stappenplan overheid) spelen ons parten. Bovendien zorgen de vele menselijke verplaatsingen, zo’n 600 personen per pauze, voor extra besmettingsgevaar. Veiligheid en gezondheid van deelnemers en bezoekers staat voorop en dwingen Blues in Wijk om het evenement weer te verplaatsen.

Tijdens de voorbereidingen van het festival hebben wij weer gemerkt dat bij de deelnemers, zowel bij de gastheren/ vrouwen als bij de muzikanten, het enthousiasme om mee te doen erg groot is. Wij zijn dan ook zeker van plan om het evenement weer te gaan organiseren maar dan wel onder “normale” omstandigheden. Ergens in het voorjaar van 2022 maken we ruimte in de programmering voor de derde editie van Blues bij de Buren. Als de pandemie beperkingen achter ons liggen gaan we een datum prikken en laten dat z.s.m. weten. Jammer, maar het is niet anders.

BLUES bij de BUREN was in 2016 en 2018 een enorm succes met tientallen bands in evenzoveel huiskamers in Cothen en Wijk bij Duurstede.

De editie van 2020 moesten we helaas cancelen i.v.m. Corona. Als de Corona-maatregelen het toestaan gaan we het op zondagmiddag 20 juni 2021  opnieuw proberen. Er hebben zich  22 bands en huiskamers  aangemeld. In mei wordt bekend gemaakt welke acts in welke huiskamer zullen spelen. We houden ondertussen de nieuwsberichten mbt de Corona-maatregelen goed in de gaten en eind mei/begin juni besluiten we definitief of de 3e editie wel of niet doorgaat.

De huiskamers worden omgetoverd in echte ‘Juke-Joints’ waar iedereen tussen 13.00 en 17.00 gratis kan luisteren naar bijzondere optredens van bluesmuzikanten, die daar 3 keer drie kwartier optreden. De acts spelen een eerste set van  13.30 tot 14.15 uur, een 2e set van 14.45-15.30 uur en een 3e set van 16.00 tot 16.45 uur.  Een voor Nederland uniek blues evenement! De toegang in alle woonkamers is gratis. De bands spelen zonder gage. Tijdens elke set gaat de hoed rond waar je een donatie in kunt doen.

De woonkamers (of bij mooi weer wellicht in de tuin) zijn  verdeeld over de hele gemeente Wijk bij Duurstede. In Langbroek kun je terecht op twee adressen aan de Langbroekerdijk, in Cothen op drie adressen,  in het Wijkse buitengebied op drie  plekken langs de Amerongerwetering, in de Wijkse binnenstad op drie adressen en negen adressen verdeeld over  de woonwijken.

Bands die in ieder geval van de partij zijn: Timmer & Warmerdam, Ralph de Jongh, Gumbo & the Monk, Charles Adrian Band, Ramshackle Bluesband, Ticket West, S-uzi’s Crew, The Square Keys, Blues and Bones, the Old Boys, Big Daddy, Carolina and the Bluesmen, Basic Station, the Vaults, Without Johnny, Kozzeltof, Vintage Brothers, Blues After Seven en Rock-As.

Informatie voor de huiskamereigenaren.

 

  • In principe kan iedereen zich aanmelden die in de gemeente Wijk bij Duurstede woont.
  • Bijna alle huiskamers zijn geschikt, groot en klein. Zo lang er maar een geschikte muzikant voor je is.
  • Je kunt ook zelf in je eigen woonkamer spelen, belangrijkste is dat naast jou er minimaal 2 mensen zijn die de rol van gastheer en/of gastvrouw op zich nemen.
  • Als je meedoet met Blues bij de Buren doe je de deuren open om met andere inwoners uit de stad gezamenlijk en zonder financiële drempels, te genieten van de Blues muzikanten. Als je huiskamer tijdens een optreden vol is kun je dit buiten aangeven middels een draaibordje, wat jij of de gastheer/gastvrouw op je raam kunt hangen.
  • Na aanmelding  ontvang je  een bericht van BluesinWijk voor een huisbezoek. Deze beoordeelt of je huiskamer geschikt genoeg is. Begin april gaan wij de geselecteerde muzikanten koppelen aan de geselecteerde huiskamers. Je ontvangt dan bericht of deelname definitief is. Begin juni volgt er dan nog een informatiebijeenkomst.
  • In principe regelt BluesinWijk  niks qua apparatuur voor je optreden tijdens Blues bij de Buren. Band dienen dat zelf te regelen.
  • Natuurlijk kun je ook zelf een  bluesmuzikant regelen.  Meld dan ook wel de muzikant aan via de mail info@bluesinwijk.nl

Informatie voor de muzikanten: 

 

  • Blues bij de Buren staat open voor alle muzikanten met een duidelijke link met bluesmuziek, alle blues muziekstijlen zijn welkom. Wel dien je over enig niveau te beschikken. Het moet namelijk voor iedereen leuk zijn om naar je te luisteren.
  • Je kunt ook in je eigen woonkamer spelen, belangrijkste is dat naast jou er minimaal 2 mensen zijn die de rol van gastheer en/of gastvrouw op zich nemen.
  • Als jij iemand kent die het leuk vindt dat jij bij haar/hem/hun speelt dan is dat meer dan prima. Die huiskamer moet zich dan nog wel eerst aanmelden. Geef dit duidelijk aan in de mail.
  • De voorkeur gaat uit naar een (semi) akoestisch optreden. Compleet versterkt Bluesconcert in overleg. Geef in de mail aan wat je kan, wie weet vinden wij een huiskamer waar je als band op volle sterkte kan spelen.
  • De techniek verzorg je helemaal zelf. 
  • Hoe zeer wij ook vinden dat muzikanten alle waarderingen horen te krijgen kan je je voorstellen dat met gages aan zoveel acts Blues bij de Buren onbetaalbaar wordt. Wel kan je de reiskosten die je maakt declareren.  
  • Per huiskamer gaan we met de pet rond t.b.v. de blues artiest. We nemen je natuurlijk wel mee in al onze publiciteitsuitingen en zullen in de aanloop van het festival ook een aantal artiesten uitlichten.
  • Je ontvangt binnen twee weken na aanmelding bericht of je bent geselecteerd. Begin april maken wij de koppeling (match) met de huiskamers. Pas dan weten wij ook of je deelname definitief is.
  • Om een goed beeld te krijgen van wie jullie zijn en wat voor een muziek jullie maken is het handig om een Facebookpagina of website te kunnen raadplegen. Zo kunnen wij ook een goede match maken met een huiskamer. Zonder een linkje naar jullie muziek kunnen wij je niet beoordelen. Een CD opsturen kan ook.  
  • Met Blues bij de Buren willen we de lokale en regionale Blues een boost geven. Het geniet dus wel onze voorkeur dat artiesten uit de regio Utrecht komen. Toch niet uit wijk bij Duurstede? Geen nood, meld je gewoon aan. Nee heb je, ja kun je krijgen!
  • Ruim 90% van de optredens tijdens Blues bij de Buren is semi-akoestisch. Het geniet dus onze voorkeur dat de artiest zijn optreden hierop aanpast. Vaak past het semi-akoestische karakter ook heel goed bij de intieme setting van de woonkamer.
  • Je kunt je eigen optreden promoten viaTwitter, Facebook, Instagram, flyeren, posters ophangen…ga zo maar door! Meer weten: neem vooral contact op met: info@bluesinwijk.nl