Blues bij de Buren

datum :

19 juni 2022

verkoop :

online verkoop :

tijdstip :

13.00 - 17.00 UUR

locatie :

entree :

€ Gratis toegang


Corona maakte het onmogelijk in 2020 en 2021, maar op zondagmiddag 19 juni 2022 gaan we het opnieuw proberen. De 3e editie van BluesbijdeBuren.  16 huiskamers in Cothen, Langbroek en Wijk bij Duurstede worden omgetoverd in echte ‘Juke-Joints’ waar iedereen tussen 13.00 en 17.00 gratis kan luisteren naar bijzondere optredens van bluesmuzikanten, die daar 3 keer drie kwartier optreden. De acts spelen een eerste set van  13.30 tot 14.15 uur, een 2e set van 14.45-15.30 uur en een 3e set van 16.00 tot 16.45 uur.  Een voor Nederland uniek blues evenement! De toegang in alle woonkamers is gratis. De bands spelen zonder gage. Tijdens elke set gaat de hoed rond waar je een donatie in kunt doen.

Dinsdag 7 juni informatiebijeenkomst met de bewoners waarmee we BluesbijdeBuren gaan organiseren. Het programma met elkaar doorgelopen, ervaringen uitgewisseld en flyers uitgereikt. Ze hebben er zin in je de 19e te ontvangen in hun huiskamer.

Heel bijzonder dit jaar is de komst van zangeres Janne Timmer en toetsenist Dave Warmerdam. Met hun bluesband HarlemLake wonnen ze 11 juni op overtuigende wijze de European Blues Challenge in Malmö. De rest van de 8-koppige band blijft thuis, maar ook als duo zijn ze echt fantastisch. Ze spelen in Volderstraat 25 Wijk bij Duurstede.

Meer foto’s >>>

De eerste BluesbijdeBuren was  in 2016 . Achterliggende gedachte was (en is nog steeds)   om bewoners te stimuleren de deur voor elkaar open te zetten en gezamenlijk, zonder financiële drempels, met Blues muziek bezig te zijn. Het festival wil de leefbaarheid binnen de verschillende wijken bevorderen en laten zien hoe gastvrij een stad/woonwijk en haar bewoners zijn.

Ontmoet je buren.Tijdens BluesbijdeBuren ontmoet je niet alleen de inwoners van de stad/wijk, maar maak je in de intieme sfeer van de huiskamer kennis met al het moois wat Blues te bieden heeft. Blues muziek verbindt mensen en is bij uitstek een cultuurvorm die langs alle rangen en standen, leeftijden, kleuren en smaken gaat.

Wijk één grote huiskamer. BluesbijdeBuren  wordt georganiseerd door BluesinWijk. Samen met de huiskamereigenaren maken zij van Wijk bij Duurstede, Cothen en Langbroek  één grote huiskamer. Dus, laat je tijdens BluesbijdeBuren verrassen en geniet van de Wijkse gastvrijheid.