Bernard Allison Band

datum :

14 januari 2023

verkoop :

www.calypsotheater.nl

online verkoop :

klik op ticket

tijdstip :

20.30 uur (zaal open 20.00 uur)

locatie :

theater Calypso

entree :

€ 17,50

SPECTACULAIRE OPENING BLUESJAAR 2023.

Zaterdagavond 14 januari opent BluesinWijk het nieuwe bluesjaar traditioneel in theater Calypso met de Amerikaanse bluesband  BERNARD ALLISON. Na drie keer cancelen in 2020, 2021 en 2022 staat deze fantastische band dan nu definitief in Wijk. Een band die garant staat voor een show die elke bluesliefhebber lang zal heugen. Ticket kopen en zorgen dat je erbij bent dus!

Theater Calypso, Markt 4, Wijk bij Duurstede. Zaal open 20.00 uur. Showtime 20.30 uur. Entree €17,50. Tickets via theater Calypso. 

meer foto’s in ons fotoarchief.

Bernard is de jongste zoon van niemand minder dan  blueslegende Luther Allison uit Chicago.  De bluesmuziek werd hem met de paplepel ingegoten in het huishouden waar voornamelijk geluisterd werd naar grootheden als Magic Sam, Otis Rush en B.B. King, om er maar enkelen te noemen. En natuurlijk naar de muziek van zijn vader Luther.

Als tienjarig jochie leerde hij gitaar spelen en in 1983 stonden hij en zijn pa samen op het Chicago Blues Festival. Bernard werkte de jaren daarna hard om in 1990 zijn debuutalbum uit te brengen. In ’95 tekende hij bij het prestigieuze Duitse RUF-label en bracht daarna een tiental albums uit.  Zijn laatste album  is ‘Highs  & Lows’ met veel eigen werk en een paar klassiekers van zijn vader.

Als Bernard op 14 januari in Wijk bij Duurstede op het podium staat is hij net begonnen aan zijn 14-daagse Europese Highs & Lows tour 2023 door Duitsland, Denemarken, België en Nederland. De vriendelijke en zeer begenadigde gitarist/zanger weet zich dan  omringd  door een uitstekend stel muzikanten, bassist George Moye, toetsenist Eric Robert Cannavaro en de nog piepjonge drummer Matthew Kimathi.  Samen met deze funky ritmesectie staat Bernard garant voor een explosieve show met schitterend gitaarwerk en powervolle blues, vermengd met soul, funk, R&B en rock. Wat ons betreft kunnen we ons geen betere opener voorstellen.  Tot dan!

Foto: Nineke Loedeman (Bluesmagazine). Tekst: Nineke Loedeman en Arie Verheul.

 

Café de Noot Hoogland 2010

Onze programmeur is groot fan van Bernard. In 2010 maakte hij voor het eerste kennis met zijn band. Hij  was gelijk verkocht en schreef toen in Bluesmagazine: “Ik had toen al heel wat goede blues gezien. Nederlandse bands, Amerikanen, Engelsen, het ene optreden nog beter dan het andere. Echt allemaal blues van de bovenste plank, zoals Primer, Popovic, Parker, Siegal, Sas, King Mo, Oberg, Twelve Bar Blues Band, Steckel, Paardekooper, BB-King, Veldman Brothers. Absoluut hoogtepunt was Joe Bonamassa op 7 november dat jaar live in Carré. Prachtige klassieke ambiance, mooi licht, uitmuntend geluid, fantastische blues en zinderend gitaarwerk. Werkelijk fenomenaal, Genieten met een grote G. Ik was er vast van overtuigd dat daar in 2010 toch echt niks meer overheen kon. Maar …….. toen werd het zondagmiddag 20 november 2010. Op advies van Henk Hak kaartjes gekocht voor een lekkere bluesmiddag in Henk’s Hooglandse café de Noot met Bernard Allison. Nog niet eerder gezien, maar volgens Henk een echte aanrader. Met Joe nog in het achterhoofd argeloos naar Hoogland, biertje erbij, lekker druk en dan begint de band. ………….. Hoor ik dat goed, ben ik niet dronken? …. man dit is BLUES zoals ik tot heden weinig hoorde, voelde en beleefde. Wat Allison met zijn band daar in de Noot vertoonde ging warempel over Bonamassa heen! Wat een tempo, wat een strakke blues, wat een gemak, wat een plezier en wat een hoog niveau. Ik wist niet wat me overkwam. Sprakeloos staan kijken en luisteren. En was ik nou de enige die me liet bedwelmen (wellicht een biertje te veel?) door die Amerikaan, welnee om me heen stond een zaal vol met sprakelozen die hun ogen en oren niet konden geloven. KLASSE! En het hield maar niet op, ruim 3,5 uur speelden die mannen maar door, het ene nummer nog pakkender dan het ander. Het was echt geweldig. Natuurlijk aan de bar teruggeblikt. Wat is nou het geheim van die Bernhard en zijn mannen, wat maakt nou dat dit zo onwerkelijk goed is, waarom kunnen andere bands dit niet??? Gelukkig bood Henk uitkomst: …… ”FEELING” …. “het zit bij dit soort jongens in hun bloed en dat voel je, dat zie je”.