BERNARD ALLISON

datum :

1 mei 2020

tijdstip :

verkoop :

locatie :

entree :

online verkoop :

Helaas kan vanwege de Crorona-crisis ook het concert van Bernard Allison niet doorgaan. We zijn bezig met een nieuwe datum in het voorjaar 2021. Tickets blijven geldig. Meer info volgt tzt.

Theater Calypso, Markt 4, Wijk bij Duurstede. Aanvang 20.00 uur. E-tickets (excl.servicekosten) te koop via de ticketknop bovenaan deze pagina. Tickets zonder servicekosten te koop bij van Ginkel Muziek, Achterstraat 1, Wijk bij Duurstede. Tel: 0343-574522.

De in 1965 in Chicago geboren Bernard Allison is de zoon van bluesgitarist Luther Allison. De blues wordt Bernard met de paplepel ingegoten. Hij luistert naar de platen van zijn vader, vergezelt hem in de vroege jaren 70 naar bluesfestivals en maakt kennis met grootheden als Muddy Waters, Hound Dog Taylor en Albert King. Bernard leert zichzelf gitaar spelen en in 1983 speelt hij samen met zijn vader op het Chicago Blues Festival. Na zijn middelbare school gaat hij met de band van Koko Taylor op tournee, maar heeft hij ook zijn eigen band Bernard Allison And Black Talk. In 1989 wordt hij lid van de touringband van zijn vader. De huidige band bestaat uit Bernard Allison (gitaar & zang), Dylan Salfer (gitaar), George Moye (drums) en Jose James (sax & percussie).