‘Wie is Robert Johnson niet?’

datum :

7 oktober 2023

verkoop :

Www.calypsotheater.nl

online verkoop :

klik op ticket

tijdstip :

20.00

locatie :

theater Calypso

entree :

€ 12,50 zitplaatsen

Uitgesteld. Nieuwe datum volgt zsm.

Tot onze grote spijt hebben we moeten besluiten de voorstelling van vanavond van Big Bo & Marc Stakenburg niet door te laten gaan wegens ziekte van Bo.

De voorstelling wordt uitgesteld naar een andere datum, gekochte kaartjes blijven geldig. Jammer maar het is niet anders. Een alternatief is op deze korte termijn niet voorhanden. Zodra de nieuwe datum bekend is, zullen wij u hiervan op de hoogte brengen.

 

BIG BO en MARC STAKENBURG – WIE IS ROBERT JOHNSON, NIET?  Tickets (€12,50) verkrijgbaar via www.calypsotheater.nl

 

Over geen enkele muzikant doen zoveel fantastische verhalen de ronde als over blues muzikant Robert Johnson. Dat hij zijn ziel aan de duivel zou hebben verkocht om beter gitaar te kunnen spelen is daarvan de bekendste. Maar er zijn er nog zoveel meer.

Waarom spreekt de man, die slechts 29 nummers opnam, een kleine eeuw na zijn dood nog altijd zo tot de verbeelding? Waarom had hij drie graven? Werd hij vergiftigd, neergeschoten of overleed hij aan een geslachtsziekte, en vanwaar de jarenlange verbeten jacht op ‘een derde foto’ van de muzikant?

Bob Dylan noemt hem ‘een van de meest inventieve geniën ooit’, voor anderen is hij vooral een van de meest geslaagde marketinghypes ooit. Feit is dat veel van zijn nummers gelden als klassiekers; Sweet Home Chicago, Love in Vain, Hellhound on My Trail, Me and the Devil en Cross Road Blues.

In ‘Wie is Robert Johnson, niet?’ onderzoeken Delta bluesgitarist “Big Bo” Brocken en verteller Marc Stakenburg op luchtige wijze alle verhalen en fabels rond Robert Johnson. Bo brengt de muziek van de legende op een authentieke manier tot leven.

Feiten en fictie lopen hevig door elkaar, wat blijft is de verbeelding. Johnsons verhaal speelt in op de fantasie en ja, ER IS een derde foto. Of toch niet?