BLUESCRUISE

datum :

30 maart 2019

verkoop :

online verkoop :

tijdstip :

13.00-19.30

locatie :

Salvinia

entree :

€ 48,-

uitverkocht


Al 10 jaar organiseert Blues in Wijk bluesevenementen in Wijk bij Duurstede. Eén van de succesnummers is de steevast uitverkochte Bluescruise en ook voor de 6e editie is de belangstelling weer enorm. Dit jaar gaan we op zaterdag 30 maart weer de Lek op. We zijn uitverkocht, maar je kunt je op de wachtlijst laten plaatsen via de ticketknop. Tickets €48,- (excl.servicekosten, incl. uitgebreid buffet). 

Ms. Salvinia. Eind 2010 ontstond bij de Wijkse bluesmannen het idee voor een bluescruise op de Lek toen het statige riviercruiseschip Salvinia in de Wijkse haven was afgemeerd i.v.m. een open dag. In 2011 vaarde de “bluesboot” voor de eerste keer de Wijkse haven uit. Voor de Arnhemse rederij Feenstra, de eigenaren van het schip en de bemanning weer eens wat anders dan de gebruikelijke zomerse Rijn- en Moezeltrips. Onderweg niet alleen lekkere blues en een meer dan voortreffelijk scheepsbuffet, maar ook prachtige vergezichten over de rivier, uiterwaarden en rivierdorpen. De vaargasten keken hun ogen uit.

Zaterdagmiddag 30 maart kunnen bluesliefhebbers vanaf 13.00 uur weer inschepen in de Wijkse Stadshaven. Parkeren kan op het parkeerterrein in de haven. Als iedereen aan boord is steken we van wal en gaan de muzikanten los. De vaarroute is nog niet bekend, maar we doen ons best weer richting Rhenen/Wageningen te varen, dus door de sluis bij Amerongen. Niet alleen aan bak- en stuurboord prachtige uiterwaarden en natuurgebieden, maar ook langs de Utrechtse Heuvelrug. Natuurlijk is de bar aan boord de hele trip geopend en in het restaurant staat eind van de middag het buffet klaar voor iedereen. Rond 19.30 uur zijn we weer terug in Wijk. En dat alles voor slechts €48,- (excl. servicekosten). E-tickets kun je bestellen via de ticketknop boven aan deze pagina.

Ticketverkoop. Zonder het programma te kennen was  medio december  al ruim 60% van de tickets verkocht! Wie heeft gewacht op de bekendmaking van DE line-up hoeft nu niet langer te wachten met boeken.  Hieronder lees je welke toppers  we konden strikken.  Een keur van bluestoppers uit USA/Engeland, België en Nederland. Grijp je kans nu het nog kan. Begin januari gaan de dan nog niet verkochte tickets in de openbare verkoop en ben je wellicht te laat!

 

Live Blues.  Zodra de passagiers aan boord zijn steken we van wal met bluesmuziek van hoog niveau variërend  van oude bluesklassiekers tot stevige elektrische jaren 50 stijlen.  Tien blues-muzikanten solo, duo, hele band en een meer dan geweldige afsluiter. Genieten dus!

Michael Roach (USA/UK). Geboren in Washington DC en een uitzonderlijk performer met blues die dateert uit de jaren ‘20. Sterk beïnvloed door bekende figuren als John Jackson, John Cephas en Jerry Ricks ontwikkelde hij zijn eigen stijl. Hij communiceert met zijn publiek en entertaint terwijl hij speelt.

Giles Robson (UK)Een harpist van wereldklasse met krachtige expressieve zang. Hij heeft de autoriteit, het vertrouwen en de expertise die horen bij de legendes als Charlie Musselwhite en James Harman. De harp was nog nooit in zulke goede handen. Een Blues Giant, absolute meester in de vorm, passie, originaliteit, verbazingwekkende energie en zweet; vooral speelt hij met gevoel vanuit de tenen omhoog.

Big Bo Brocken (NL). Geen onbekende in Wijk. Speelt al meer dan 30 jaar zijn blues met hart en ziel. Met zijn ongepolijste, soulvolle stem begeleidt hij zichzelf op akoestische en elektrische gitaar, steel dobro, “cigarbox” gitaar, snare drum, hi-hatt en bassdrum. Blues-klassiekers uit de jaren ’20, ’30 en ’40 waarbij onversneden en vaak obscure Delta Blues de boventoon voert.

Big Bo and Friends (NL). Big Bo, een meester op het gebied van traditionele Delta, Piedmont en Ragtime blues en zijn band laten het geluid van de jaren ‘40 en ‘50 herleven. Big Bo, Marco Ooninckx op contrabas en Ipo van Drooge op drums. Op de rand van de overgang naar de elektrische blues uit Chicago, Memphis, New Orleans en met een knipoog naar Texas Blues zet de band een dampende en swingende set neer en waant het publiek zich even in een rauwe, swingende Juke Joint in Chicago of Memphis.

Tiny Legs Tim en Steven Troch (B). Twee toppers uit  de Belgische roots scene, die samen een zeer bijzonder duo vormen. Tiny Legs Tim (Tim Degraeve) zang en gitaar en mondharmonicaspeler Steven Troch. Eerlijke bluesmuziek met soms een mix met country. Steven Troch werd als late tiener besmet met het bluesvirus en heeft sindsdien in verschillende bekende en onbekende formaties gespeeld. Door de jaren heen veranderde Steven in een zeer bedreven mondharmonica speler met een extra dosis originaliteit, een begenadigd zanger en een clevere songwriter.

Steven Troch band (B).  De Steven Troch Band, onder aanvoering van Steven Troch, bestaat uit topmuzikanten en zetten een dijk van een sound neer. Het is rootsmuziek vanuit een klassiek uitgangspunt maar daar wordt vervolgens wel een heel originele draai aangegeven. Gitarist Matt T. Mahony durft met zijn spel buiten het geijkte bluesstramien te gaan, Liesbeth Sprangers legt de vetste bas grooves neer en King Berik mept op zijn ketels alsof zijn leven ervan afhangt.