BLUES op de WIJKSE UITMARKT

datum :

3 september 2016

verkoop :

online verkoop :

tijdstip :

locatie :

Veldpoort

entree :

€ 0

Zaterdag 3 september weer de Wijkse Uitmarkt.
Natuurlijk ook met een bluespodium bij de Veldpoort.
Een hele middag lekkere blues.
Toegang gratis. 
14.00 – 14.45  THE VAULTS
15.00 – 15.45  BIG DADDY’S  BREAKFAST VOODOO
16.00 – 16.45  ROUTE61
17.00 – 17.45  MYLK

Zaterdag 3 september weer KLEURRIJK UIT in WIJK, een prachtig jaarlijks terugkerend feest in de Wijkse binnenstad. Ook dit jaar een spetterend festival met de hele dag swingende muzikale acts, een informatiemarkt, een multiculturele markt, heerlijke hapjes en drankjes en bovenal veel gezelligheid. Natuurlijk is BluesinWijk ook weer van de partij, net als vorig jaar met een bluespodium bij café de Veldpoort. Gratis toegang. 

Meerdere muziekpodia was een paar jaar terug  een nieuw idee van organisator Tom van Ginkel. Zo kwam er naast een bluespodium ook een poppodium en een DJ/dance-event. Wilfred Allers van de Veldpoort was blij verrast toen Tom hem voorstelde het bluespodium bij zijn café te plaatsen. Al twee jaar op rij werd het een groot succes met het podium op het pleintje hoek Singel-Zandweg. Een mooie plek bij de “hoofdingang” van de Uitmarkt. Wilfred zorgt voor een podium, hapjes en drankjes,  van Ginkel Muziek/Calypso-theater voor het geluid, BluesinWijk voor de programmering en de bluesbands. Een mooie samenwerking, waar iedereen blij van wordt.

     

14.00 uur THE VAULTS

The Vaults is een zes mans Rhythm & Blues band uit de provincie Utrecht. De band is recentelijk opgericht in juni 2016 maar de bandleden zijn allen ervaren muzikanten en bekend binnen het bluescircuit. Het repertoire bestaat uit Covers, die worden gebracht met een eigen geluid, bestaande uit Oude Chicago Blues, 60’s R&B en af en toe uitstapjes naar swingende, bekende en onbekende Rhythm & Blues nummers. Het streven is vooral om met een muzikale battle tussen de muzikanten een gezellige sfeer neer te zetten. In andere combinatie(s) hebben de bandleden al regelmatig met succes in Wijk bij Duurstede en omgeving gespeeld. Ze vertrouwen er op dat ook in deze samenstelling voorgaande successen worden geëvenaard. De band bestaat uit: Leo Slobbe (gitaar, zang), Robin Winkel (gitaar), Richard Quartel (mondharmonica, zang), Wietze Smit (orgel), Wil van Gelderen (drums) en Jos du Floo (bas).

15.00 uur BIG DADDY’S BREAKFAST VOODOO

In het najaar van 2013 besloten Mike Zeevat (gitaar en zang), Peter Dekker (bas) en Bart van de Vossenberg (drum) dat het tijd werd om terug te keren naar het genre dat zoveel muziek van deze tijd geïnspireerd heeft: de blues. Door de uiteenlopende muzikale achtergrond van het drietal (van electro-punk tot snoeiharde dead metal) zet Big Daddy’s Breakfast Voodoo een stevig maar geheel eigen geluid neer dat het beste vergeleken kan worden met namen als Howlin’ Wolf, Seasick Steve, Jimi Hendrix en Stevie Ray Vaughan. In de gevarieerde set van Big Daddy’s Breakfast Voodoo worden drank, altijd defecte motoren, vrouwen, de frustraties van een jonge ouder en andere beslommeringen van alledag op een zwartgallige manier bezongen. Met nummers als Huggin’ tha bowl, I had my fill, big bad wolf en I shouldn’t have said yes wordt de sfeer snel neergezet. Na een succesvolle try-out eind 2014 heeft Big Daddy’s Breakfast Voodoo in 2015 definitief de podia opgezocht om hun eigen nummers ten gehoren te brengen. In datzelfde jaar is de demo-Cd howlin’ from my porch in beperkte genummerde oplage (350) in eigen beheer uitgebracht. Raw, uncut, bone-shaking, and weighing approximately 666 lbs, Big Daddy’s breakfast voodoo is coming your way.

16.00 uur ROUTE61

RouteRoute61, een passende naam voor een band die, via de Blueshighway/Route61, weer terugkeert naar de roots van de blues. Na een aantal succesvolle bluestours te hebben afgesloten, zijn Steven de Bruijn (gitaar en zang), Rinus Vink (bas) en Carolus van Kuilenburg (mondharmonica) en Paul Stelten (drums) weer terug daar waar ze ooit begonnen waren. Authentieke blues spelen van hen die ooit de blueshigway/route61 bewandeld hebben. Paul Stelte, een zeer ervaren drummer, vult de band perfect aan. Bluesband “Route61”, bestaat uit een groep zeer ervaren muzikanten met bluesmuziek in hart en ziel met een ruime podium ervaring op festivals, grote als kleine podiums.  Het repertoire bestaat uit werk van veel grote namen uit het verleden, zoals bv. John Lee Hooker, BB King, Sam’’Lighting’’ Hopkins, Mose Allison, Sonny Boy Williamson, Willy Dixon en vele anderen. Verschillende blues stijlen zijn vertegenwoordigd in het repertoire, bekende en minder bekende covers aangevuld met eigen werk.  Deze combinatie zorgt voor een perfecte balans tussen authentieke blues en blues in een meer modern jasje, wat altijd weer een garantie is voor een gezellige en een voelbare blues dag/avond.

 17.00 uur MYLK

 

Met hun wortels in de Blues en Southern Rock muziek grijpt ‘Mylk’ terug op de attitude van de Amerikaanse bewaarders van dit genre. Volledig geïnspireerd door deze mastodonten uit de blues maakt ‘Mylk’ op een eigenzinnige manier muziek. Het viertal manoeuvreert met hun uitermate herkenbare sound, tussen warme klanken met telkens een pakkende melodielijn, waarbij de band met hun nummers treffend de nuance tussen donkere en melancholische klanken weet weer te geven, waarbij de onderlinge chemie en diepe muzikale gelaagdheid duidelijk voelbaar is. ‘Mylk’ klinkt vaak net zo geraffineerd als ingetogen, en heeft duidelijk een balans gevonden tussen strakke overrompelende muziek en melodieuze songs met een hedendaags scherp randje.  De band bestaat uit Dave James Hendrikse (zang, gitaar, mondharmonica), Jan van Haperen (gitaar), Jan van der Pluijm (drums) en Harrold Nabben (bas)