OPENING FOTOTENTOONSTELLING 10 JAAR BLUES IN WIJK

datum :

28 juni 2019

verkoop :

online verkoop :

tijdstip :

16:00 uur

locatie :

Stadsbrouwerij de Dikke

entree :

Blues in Wijk bestaat 10 jaar en daar kijken wij met heel veel plezier op terug. Met de verzameling van beeld en geluid van alle jaren gaan we terug in de tijd. In 2019 komen er drie verschillende fototentoonstellingen, waarin we steeds ruim 3 jaar Blues in Wijk herinneren. Het eerste foto overzicht van evenementen die plaatsvonden van 2009 t/m 2013 zal te zien zijn in de Stadsbrouwerij De Dikke te Wijk bij Duurstede.

Op vrijdag 28 juni om 16 uur is de opening van deze eerste fototentoonstelling. Tijdens de opening zullen er ook films gepresenteerd worden van evenementen uit deze eerste periode van Blues in Wijk. Dit alles wordt gevierd met live-blues van de VINTAGE BROTHERS. Dit duo is in Wijk bij Duurstede en in de rest van Nederland zeer geliefd en bekend. Al vanaf de start van Blues in Wijk zijn de Vintage-broers Rien en Jan van Rijn met enige regelmaat onze muzikale gasten. Ze spelen fijne Chicago Blues, heerlijk genieten met het vers gebrouwen bier.
Vanaf zaterdag 29 juni t/m zaterdag 20 juli is de fototentoonstelling te bekijken in de stadsbrouwerij tijdens de openingstijden. De locaties en openstellingen voor de fototentoonstellingen van opvolgende jaren worden later dit jaar bekend gemaakt.
STADSBROUWERIJ DE DIKKE brouwt sinds 2015 ambachtelijke bieren, gebaseerd op een historisch recept uit 1495. Waar eerst bij derden werd gebrouwen, is het bierbrouwen na ruim een eeuw terug in de binnenstad van Wijk. Alle bieren van de Dikke worden nu in eigen stad gebrouwen in de Veldpoortstraat 15. Naast de productie van het eigen bier is er ook ruimte voor bierproeverijen. Op donderdag-, vrijdag- en zaterdagmiddag van 13.00 – 19.00 uur is het mogelijk bierproeverijen te boeken. Met een kleine groep van 6 tot 12 personen. Ook op de eerste zondag van de maand opent de brouwerij haar deuren.

De Vintage Brothers zijn een uniek bluesduo, die sinds 2004 optreden in de kroegen, lokalen, festivals en zelfs huiskamers van en voor de bluesliefhebber. De opzet van Jan en Rinus van Rijn, is om oude blues nummers te bewerken naar een bezetting van slechts een gitaar en de mondharp en het maken van eigen nummers. Er wordt gestoeid met andere slag ritmes en toonsoorten, omdat zij niet alleen willen kopiëren, maar de nummers een eigen vertaling willen geven. De solopartijen worden geïmproviseerd, waarin je het jazzy karakter terugvindt van de Vintage Brothers, een traditie die zij zullen blijven vasthouden. Mede daarom is ieder optreden weer anders en levend, van slepend en emotioneel, naar energiek en drijvend. De Chicago blues met een scheut rock en jazz typeert de vintagebrothers stijl het beste. Muziek om naar te luisteren, bij te mijmeren, om bij te eten, te drinken en zeker ook om op te dansen. Ga terug naar de tijd van de juke joints, een rokerige kroeg, de sfeer van de blues met de Vintage Brothers.