VIJF JAAR BLUESinWIJK

datum :

20 september 2014

verkoop :

online verkoop :

tijdstip :

locatie :

theater Calypso

entree :

uitverkocht

Zaterdag 20 september vieren we ons 5 jarig verjaarsfeest in het Calypso Theater te Wijk bij Duurstede.

TRIBUTE TO FATS DOMINO

PETER GREEN TIBUTE BAND

FOTOBOEK presentatie

BLUESDANSEN workshop

Entree uitsluitend op uitnodiging voor vrienden, sponsors en partners. Inmiddels zijn alle beschikbare plaatsen bezet. “Uitverkocht” dus.

  

Kijk op Pinterest voor alle foto’s en op You-tube voor filmpjes.

Ed Magielse van DitisWijk schreef: …..

Gisterenavond was het tijd om het 5 jarig bestaan en alle behaalde successen groots te vieren met de sponsors en vrienden van Blues in Wijk. Het Calypso was met 250 gasten dan ook helemaal vol. En groots werd het. Na het openingswoord door Frans Hoving was er een optreden van de Peter Greene Tribute Band. Dit bleek een fantastische opwarmer te zijn voor de rest van de avond. Alle nummers, zoals Albatros, uit de vroege Fleetwood Mac geschiedenis (ze begonnen in de jaren 60 als bluesrock-band) zijn voorbij gekomen. Na dit mooie optreden was het tijd om de bluesliefhebbers te leren dansen op de blues met een heuse workshop. Dit werd een vermakelijk half uurtje voor de gasten en kon men alvast oefenen voor de muziek later op de avond. Tevens werd na dit intermezzo, het boek gepresenteerd waarin teruggekeken werd op de eerste vijf jaren van Blues in Wijk door middel van vele foto’s. Het liep inmiddels tegen kwart voor 11 en de zaal ging zich opmaken voor de Fats Domino Tribute. Deze Nederlandse 10-mans formatie begon met een bijna 2 uur durende show waarbij de bezoekers compleet uit hun dak gingen. Het was een reis door de tijd van het complete Fats Domino oeuvre, waarbij een hoofdrol was weggelegd voor de indrukwekkende 6 koppige blazerssectie van deze band. Zelfs mensen die niets met saxofoons hadden gingen bij deze band helemaal om. De tijd vloog om. Na de toegift van de band was het kwart voor een. Er volgde nog een korte loterij waarbij men het boek kon winnen dat vers van pers is gekomen. Om 1 uur was het feest afgelopen en gingen de gasten, nog nagenietend van de avond, swingend naar huis”.

DE START IN 2009

Vijf jaar geleden kruisten de wegen van drie Wijkse bluesliefhebbers elkaar in café ome Ko. Met een biertje in de hand bedachten Frans Hoving, Anton Winkel en Arie Verheul om meer blues naar Wijk te halen. Geen nieuw bluesfestival, maar aansluiten bij het toen vertrouwde en succesvolle Jazz by Duurstede. Letterlijk en figuurlijk namen de mannen een bluespodium voor hun rekening op het plein bij het museum. Dat bleek een gouden greep. BluesinWijk was geboren en werd een begrip. 

WIJKS NIEUWS OKT 2009

Zij organiseerden afgelopen 5 jaar meer dan 100 concerten en optredens in de Wijkse horeca en het Calypso Theater, samen met de Culemborgse bluesclub drie keer een uitverkochte bluescruise, een blueskroegentocht die elk jaar groter wordt met zo’n 1000-1500 bezoekers, workshops, bluesfilms, lezingen, een bluespodium voor regionale bands, blues in het Revius en dit jaar ook blues in het E&E gasthuis.

 WORKSHOP BLUESDANSEN

Vol energie en passie brengen zij elke maand blues naar Wijk voor een steeds groter wordend publiek. Voor een belangrijk deel maken hun vrienden, sponsors en vrijwilligers dit allemaal mogelijk. Met Anton en Frans als ‘reclamezuilen’ en Arie als organisator richtten ze zich in 2009 tot de bluesliefhebbers in Wijk en omgeving om voor 25 euro per jaar vriend te worden van Blues in Wijk. Hun oproep was niet aan dovemansoren gericht. Op hun eerste verjaardag schreven ze de 165ste vriend in en afgelopen weekeinde de 400ste. Hetzelfde geldt voor de ruim 30 sponsors. Veel bluesminnende ondernemers meldden zich spontaan aan om te helpen en vinden het nog steeds een genoegen de blues in Wijk levend te houden. Voor de bluesevenementen zelf kan BluesinWijk rekenen op een trouw vrijwilligersteam van ruim 25 mannen en vrouwen.

TRIBUTE TO FATS DOMINO

Zaterdag 20 september 2014  pakken de Wijkse bluesmannen groots uit met een feestavond in het Calypso Theater. Hun thuishonk is dan tot de nok toe gevuld met trouwe vrienden, sponsors en andere genodigden. Bluespresentator Jos du Floo van Radio90FM is erbij. Hij draait op verzoek de favoriete bluesnummers van de feestgangers. Richard van Bergen en Will Sophie, twee van Nederlands beste bluesgitaristen, eren de legendarische bluesman Peter Green. Met hun tribute-band herleeft Fleedwood-Mac in optima forma! Dat je ook kunt dansen op bluesmuziek laat de Utrecht Blues Club zien in een workshop Bluesdansen! Wie weet ontstaat er spontaan ook een Wijkse bluesdansclub. Als afsluiter staat het podium vol met een 10-mans formatie die alle hoogtepunten uit het repertoire van Fats Domino laat horen. Een feest van herkenning met een overweldigende blazerssectie. De beste Fats-tribute die je ooit hebt gehoord olv een van Nederlands beste bluespianisten, Mr. Boogie Woogie. Kortom een muziekfeest om van te smullen.

 PETER GREEN TRIBUTE

 

Willem van de Kraats, een jeugdvriend van Frans uit Driebergen, trouw vriend en sponsor van het eerste uur, presenteert op de feestavond een prachtig fotoboek over 5 jaar BluesinWijk. Net als de Wijkse Bluesmannen heeft Willem al een heel bluesleven achter zich. Vanaf de jaren zestig gaat hij naar concerten en festivals. Met zijn digitale Leica legde hij veel van de grote namen die de Bluesmannen naar Wijk haalden vast in prachtige zwart-wit foto’s. Het fotoboek is daarna ook te koop.

AD/UN 20 sept 2014