BLUESCRUISE

datum :

20 oktober 2013

verkoop :

online verkoop :

tijdstip :

locatie :

Salvinia

entree :

€ 45

NOG 30 PLAATSEN BESCHIKBAAR!!

Zondag 20 oktober weer een bluescruise met mooie vergezichten over de Lek, een heerlijk buffet en natuurlijk geweldige blues. Dit jaar de geweldige Chicagobluesband BLUESonBOOTZ  en Bennie en Gerrit VELDMAN als duo (The Veldman Brothers Stripped semi-acoustic).  E-tickets 45,- (excl. servicekosten) bestel je hier.

WAT EEN GEWELDIGE 3e BLUESCRUISE!

Zondagochtend vroeg uur arriveerde de SALVINIA in de Wijkse stadshaven en konden de mannen van het geluid&licht, de videoploeg en de bands aan boord om alles op te bouwen. Op het achterdek was een complete bar ingericht en een oprachtige nieuwe overkapping. De weersvoorspellingen waren nogal heftig (veel regen, onweer en windkracht 5), maar dat ging volledig aan ons voorbij. De hele middag zon op het achterdek, menigeen ging met een zonverbrand hoofd naar huis. Nadat in Culemborg de laatste gasten waren opgehaald kon het bluesfeest beginnen. De Velmanbroer Gerrit en Bennie beten het spits af met een uur heerlijke blues, gevolgd door de Chicoblues van Blues on Bootz. De voetjes gingen van de vloer en de ruim 270 bluesliefhebbers genoten met volle teugen. Eind van de middag allemaal lekker aan het buffet en daarna om 7 uur weer van boord. Geweldige dag, daar was iedereen het wel over eens. Aan boord waren ook John Verhagen en Harry Velders, de “huis”-fotografen van Culemborg Blues. Klik op hun naam om hun prachtige foto’s op facebook te zien. Op ons videokanaal staat wat filmpjes, gemaakt door ons filmteam olv Leen Wanders.

Voor de 3e keer op rij slaan de bluesclubs in Culemborg en Wijk bij Duurstede de handen ineen en organiseren ze op zondag 20 oktober weer een bluescruise op de Lek.  Riviercruiseschip Salvinia meert die dag weer aan in de Wijkse Stadshaven, neemt daar de Wijkse bezoekers aan boord en doet dat daarna in Culemborg. Tijdens de cruise genieten de 300 passagiers van het prachtige uitzicht over de rivier, de dorpen en uiterwaarden, van een heerlijk buffet en natuurlijk van live-blues door BLUESonBOOTZ met steengoede Chicagoblues en de muzikale broers Bennie en Gerrit VELDMAN als semi-akoestisch duo met vlammende en opzwepende bluesrock.

Frans Hoving van BluesinWijk en John van Empel van Culemborg Blues zijn enorm enthousiast over de cruise en vertellen er vol vuur over. “Drie jaar geleden lag de Salvinia in Wijk om riviercruises te promoten. We hadden al eens ideeen uitgewisseld om met de bluesclubs in Wijk en Culemborg samen iets met blues te doen en toen we eenmaal op het schip rondliepen was het idee van een bluescruise al snel geboren. Ook schippersechtpaar Koudenburg zag het direct zitten. In 2011 was de eerste cruise binnen 2 weken uitverkocht. De mensen (en wijzelf ook!) vonden de combinatie van varen, blues en eten echt een prachtige beleving. De lovende reacties waren dan ook niet van de lucht en vorig jaar zagen we veel van hen opnieuw aan boord. Dit jaar hangen aan boord enkele tv-schermen waarop de bluesmuzikanten goed zijn te zien. Trouwens ook voor de niet bluesliefhebbers is dit een uitgelezen kans om eens op zo’n groot schip mee te varen op de rivier. Je kijkt over de dijken heen naar de waterstadjes Wijk en Culemborg en de tussenliggende dorpen. Bij mooi weer kun je ook lekker uitwaaien op het achterdek en de rivier ook echt ruiken. We kijken echt uit naar zondag 20 oktober en weten zeker dat het ook nu weer enorm leuk en gezellig wordt”.

Veel  tickets (€45,- excl. servicekosten) zijn inmiddels al verkocht.
Wacht dus niet te lang met bestellen, want vol is vol.
Uitsluitend e-tickets, te bestellen via www.bluesinwijk.nl

Stadshaven Wijk bij Duurstede:
inschepen vanaf 13.00 uur, afvaart 13.30 uur, retour ca. 19.00 uur
Jachthaven Culemborg:
inschepen ca. 13.45 uur, afvaart ca. 14.00 uur, retour ca. 20.00 uur