WORKSHOP MONDHARMONICA

datum :

20 mei 2016

verkoop :

online verkoop :

tijdstip :

locatie :

E&E Gasthuis

entree :

€ 15

Maak kennis met de mondharmonica.

OOK IN 2016 WEER EEN WORKSHOP MONDHARMONICA.

De workshops in 2011, 2012 en 2013 waren een enorm succes en nog steeds is er veel vraag naar. Dus op vrijdagavond 20 mei 2016 nog een keer een workshop MONDHARMONICA met muzikaal talent Hans “Homesick” de Vries als vertrouwd docent. Hans is de frontman van zydecoband Louisiana Men en zelf een zeer ervaren bluesharpspeler.

Voor absolute beginners.

Deelnemers hoeven geen noten te kunnen lezen en zelfs nooit eerder iets met muziek gedaan te hebben om mee te kunnen doen. De harmonica heeft een razend slim en eenvoudig systeem om liedjes te leren en te onthouden. Deze workshop ‘for absolute beginners’ neemt je mee door de wonderlijke wereld van dit kleine instrument en haar talloze bespelers! Alle deelnemers krijgen een nieuwe, goede kwaliteit bluesharmonica, waarmee meteen muziek gemaakt gaat worden! Na een kwartier al speelt iedereen zijn eerste blueslick !!! Het is het enige instrument ter wereld dat je bespeelt door afwisselend te blazen én te zuigen. Je kunt zo’n kleine harmonica overal mee naar toe nemen en als je de smaak eenmaal te pakken hebt, gaat er echt een wereld aan speelplezier voor je open.

Leuk en leerzaam. 

De eerdere workshops werden bezocht door meer dan 200 deelnemers. Op alle avonden probeerden de enthousiaste mondharmonica- en bluesliefhebbers uit Wijk en omgeving llemaal tegelijk een deuntje te spelen. Wat aanvankelijk een kakofonie van geluid was veranderde al na enige oefeningen in bijna synchroon klinkende bluesmuziek. De “massaband” onder leiding van Hans de Vries hadden de grootste lol en genoten letterlijk en figuurlijk met volle teugen van de workshop. Op de website van BluesinWijk staat een leuk filmpje van de workshop 2012 www.youtube.com/watch?v=mPvMxGY-qCg&feature=player_profilepage

Wijkse mondharmonicagroep. 

Onder leiding van Hans de Vries gingen na een workshop een groot aantal enthousiast geraakte mensen verder,  namen samen les en spelen inmiddels niet onverdienstelijk bluesharp. Mooi voorbeeld is Richard Quartel uit Wijk, die inmiddels bij bluesband the Caverns is gaan spelen. Een paar van hen zijn ook bij de workshop en samen met Hans laten ze een paar nummer horen en natuurlijk mag je zelf ook meedoen.

E&E Gasthuis. 

De workshop is op vrijdag 20 mei 2016, begint om 19.30 uur (zaal open vanaf 19.00 uur) in het grand café van het E&E Gasthuis, Gansfortstraat 4, 3961 CR Wijk bij Duurstede, duurt anderhalf uur en kost € 15,-. De bluesharp (twv €10,-) krijg je er gratis bij en neem je na afloop mee naar huis! In de pauze en na afloop is er de mogelijkheid om nog even te oefenen en van alles te vragen.  Er is ook een kraampje met lesboeken en bijzondere harmonica’s. Alle deelnemers krijgen een lesblaadje mee en voor wie dat wil is er  gratis vervolgles via internet. Opgeven per mail via Wijk@harmonicaworkshops.nl, bij de receptie van het E&E Gasthuis en op 20 mei  in het Grand Café zelf. Na afloop is er vanaf ca. 21.00 uur nog een concert van de (Bluesin) Wijkse mondharmonicagroep.

“Geweldig, dat je met niets begint en na twee uur lol naar buiten komt met je “eigen” harmonica waar je ook echt al wat op kunt spelen!” … aldus enkele deelnemers na afloop van de workshop.