JULIAN SAS BAND

datum :

19 mei 2012

verkoop :

online verkoop :

tijdstip :

locatie :

theater Calypso

entree :

uitverkocht

zaterdag 19 mei 21.00 uur

theater Calypso

JULIAN SAS BAND

UITVERKOCHT!!

JE KUNT JE OP DE WACHTRLIJST LATEN PLAATSEN BIJ VAN GINKEL MUZIEK, 0343-591030

Het concert van de Julian Sas Band op 19 mei in theater Calypso voor meer dan 250 bluesliefhebbers was een groot feest. Een bomvolle zaal danste en genoot van deze topavond. Hieronder foto’s, verslagen en reacties.

foto: Willem vd Kraats

Julian Sas op facebook:
rockes blues in wijk last week…..

crazy crowd …..
great people ….
musiclovers ……
sold out gig….
what more can you wish…
 

Foto: Anton Rekke

 

In Bluesmagazine.nl schreef Gerrit Harmsen een mooi verslag van deze geweldige bluesavond. Marcel Wolthers maakte  foto’s.

(http://www.flickr.com/photos/metrique/sets/72157629832593066)

“De heren en andere vrijwilligers van Blues In Wijk vieren inmiddels hun 4de blues zomer. Dit realiserend is het des ter vreemder dat Julian Sas vandaag voor het eerst hier op de bühne staat. Net als vele andere bookers in het land is ook hier de Sas-trein de afgelopen jaren over het hoofd gezien. Gelukkig heeft de kwalitatief hoogstaande nieuwe CD Bound To Roll ook de oren van de Wijkse bluesmannen geopend. Beter laat dan nooit laten we maar zeggen, resultaat: een uitverkocht! Calypso Theater terwijl de rest van de wereld de CL finale zit te kijken. Ook al is het uitverkocht, in Wijk bij Duurstede is het nooit absurd vol. Een ieder heeft voldoende bewegingsruimte om zich waar dan ook naar toe te begeven. Dat hebben de heren vandaag weer prima voor elkaar. Rond 21.00 stapt Julian Sas het podium op en zien we tijdens het instrumentale intro Rob Heijne en Tenny Tahamata de band compleet maken. Vervolgens wordt er geopend met The Way It Goes om iedereen attent te maken dat de band toch echt is begonnen.

Na nog een oudje krijgen we de eerste songs van het album Bound To Roll op ons afgevuurd. Mercy, Swamplands, de titelsong, toch blijkt het hard werken om de zaal op gang te krijgen. Tijdens het mooie Looking For A Friend lopen een aantal mensen zelfs, geïrriteerd, de zaal uit vanwege het aanhoudende geroezemoes. Ook in Wijk bij Duurstede ontkomt men niet aan het steeds gangbaar wordende reünie geklets tijdens concerten. De locomotief JSB blijft echter sleuren en we zien de trein dan ook langzaam opgang komen. Juist op het moment dat de boogie train op volle snelheid lijkt te liggen wordt de rem abrupt ingedrukt en zit de eerste set erop. We beleven wat mij betreft een te lange onderbreking van bijna 25 minuten. Met 30the Days In A Hole, het schitterende Burning Bridges en Drifting Boogie hebben de heren razendsnel hetzelfde tempo te pakken waarmee set 1 werd afgesloten. Als door een zweep getroffen is het geroezemoes verdwenen en alle aandacht gericht op de Julian Sas Band. Het blijkt de opmaat naar een spetterende finale dat ingezet wordt met Shadow Play, ook al te vinden op het nieuwe album. Als we hierna de eerste tonen van Hey Joe herkennen betrap ik mezelf op een lichte teleurstelling. Het zal toch niet nu al richting einde gaan? Nee, niet bij Julian, Rob en Tenny, Hey Joe blijkt bij de Boogie Train van deze band inmiddels van ondergeschikt belang. Na twee en half uur komt deze pas tot stilstand. Het publiek in Theater Calypso verplettert achter latend. Na mij 2de keer Sas dit jaar kan ik niet anders dan de conclusie trekken dat het nieuwe Bound To Roll de band een impuls heeft gegeven die zijn weerga niet kent. Eens kijken en horen of ze in een uur tijdens Raalte en Higlands dezelfde indruk kunnen achter laten? De Blues in Wijk heren zullen zich na het enthousiasme van het publiek haast moeten afvragen of ze weer 3 jaar wachten om deze band te boeken. Na Cuby, en Julian Sas wachten wij vooralsnog op een bevestiging van de laatste band die ze als wens op hun lijst hebben staan en de eigenlijke reden is geweest om ooit de koppen bij elkaar te steken om BluesinWijk te starten. Barrelhouse! Laat maar komen zou ik zeggen.”


Dat de JULIAN SAS BAND populair en graag gezien is was bekend. Dat we echter al een week voor het concert compleet uitverkocht zouden zijn verraste ons ook. Goede keus dus.

Bij de start van BLUESinWIJK in 2009 hadden we een lijst in ons hoofd van Nederlandse topbluesbands die we graag naar Wijk wilden halen. In de top-3 van die lijst stonden Cuby, Barrelhouse en Julian Sas. Cuby zagen we vorig jaar, Barrelhouse gaan we in 2013 programmeren en Julian Sas is op 19 mei onze gast. We zijn daar erg blij mee. Binnen het bluesrockgenre is het echt het allerbeste wat Nederland te bieden heeft. Al jaren maken Julian samen met Tenny Tahamata op bas en Rob Heijne op drums supersterke blues.

De JULIAN SAS BAND maakte 8 CD’s. Hun laatste is “Bound to Roll”, een werkelijk fantastische uitgave en volgens de kenners het beste wat de band ooit maakte. De recensies van hun optredens in 2012 na de release van deze CD zijn zonder uitzondering lovend. De “dip” waarin de band afgelopen jaren min of meer zat is helemaal voorbij. Van elk optreden maken ze weer een voortreffelijk bluesfeest met veel muzikale hoogtepunten en in Wijk zal dat niet anders zijn. Het is overigens niet alleen rock wat de klok slaat. Ook mooie en gevoelige slowblues en prachtig vertolkte covers komen voorbij. Voor de fans en de echte bluesliefhebbers een uitgelezen kans om Julian in Wijk weer eens live aan het werk te zien. Zaterdagavond 19 mei vanaf 21.00 uur in theater Calypso op de markt in Wijk. Zaal open vanaf 20.00 uur, blues-DJ Marcel draait dan lekkere blues. Tickets €15 (excl.servicekosten) via ticketscript en bij van Ginkel muziek, Achterstraat 1 in Wijk.

 

Interview MusicfromNL: “Julian Sas en het geheim  van Maas en Waal” over zijn nieuwe CD -Bound to Roll-

Acoustic live bij Bluesemoose radio 1 febr 2012 “all around men”

Julian Sas reperteert in Geldermalsen

Door: Bert Lek voor the Bluesmen.net
Al een aantal zaterdagen wordt de prinsessenbuurt in Geldermalsen “geteisterd”door het geluid van de Julian Sas band. Voor wie het nog niet weten waaruit de band bestaat: Julian Sas op gitaar en zang, Tenny Tahamata op bas en Rob Heijne op Drums. De mannen repeteren uren achter elkaar om acht van de twaalf nieuwe songs van album ‘Bound To Roll’ onder de knie te krijgen.( Negen nummers zijn er door Julian weer geschreven en de band heeft drie covers uitgezocht). Ze hebben er duidelijk zin in als ik onverwachts binnen kom vallen. Julian is zo trots als een pauw op zijn nieuwe zwarte Gibson Firebird. Deze wordt versterkt door een kleine Fender versterker i.p.v. de grote Marshall. Tenny zit heerlijk op een stoel te tokkelen en Rob bruist zoals gewoonlijk van de energie achter zijn drumkit. In de pauzes voorziet de beheerder van Het Lingehuis en hun grote vriend Martin Stam de mannen van koffie en broodjes. In een heerlijk relaxte sfeer gaan ze na de pauzes weer aan de slag om op vrijdag 27 januari a.s. geweldig voor de dag te komen. Op die avond wordt namelijk de nieuwe cd gepresenteerd in De Boerderij te Zoetermeer. Voor die gelegenheid wordt de band uitgebreid met Willem van der Schoof op de Hammond orgel. Bovendien is dan alleen de nieuwe cd tegen een vriendenprijs te koop. Daarna volgt er een uitgebreide tournee door ons land en de rest van Europa.

CD recensie: Julian Sas – Bound To Roll

Door: Dik Zorgman voor the Bluesmen.net

Toen ik Julian Sas voor het eerst op het Midzomer bluesfestival in Wijchen zag als begeleider van een niet zo bekende Amerikaanse zangeres Maxime Dupree hadden we nooit kunnen bevroeden dat hij een van de eersten in de lijn zou worden in de Nederlandse bluesrock-scene. Zijn achtste studio album ‘Bound To Roll’ is een hele bevalling geworden, twee en een half jaar is hij aan het dubben en schrijven geweest om de songs acceptabel te krijgen. Maar dan krijg je ook een album vol met tranen, liefde en pijn, huilbuien en veel andere emoties die het leven zo leuk maakt. ‘Straight from the heart’ zeggen de Amerikanen en je kunt er niet omheen. Ook de vaste schare vaste fans van deze band zullen dit pareltje in de armen sluiten. Ze moesten ruim twee jaar wachten! Nu geen boogie´s wat de klok slaat, maar smaakvol zang en gitaar en slidewerk. Soms leunend op de pop, maar vaak zijn er ook sporen van de Engelse blues(rock) bands Bad Company, The Free en soms ook wat Zeppelin te horen. Mooie loopjes en vooral ZEER SMAAKVOL gitaarwerk, Dit maal geen snarengeneuk op de vierkante millimeter, maar fraai verhalende gitaarsolo´s. Wat kan deze man mooi blues spelen! Negen songs zijn van eigen hand en de andere zijn covers van Dylan ‘Highway 61 Revisited’ een geweldige uitvoering, Humble Pie (30 Days In The Hole) en de onvermijdelijke Rory Gallagher met het beste nummer van de cd ‘Shadow Play’. Natuurlijk mogen zijn vaste begeleiders meedelen in de glans van het succes. Tenny Tahamata – bass en Rob Heijne – drums staan hun mannetje voor 120 procent. Een geweldige CD, waarmee Julian Sas een nieuwe weg is ingeslagen. Voeg daarbij het mooie fotowerk van Marco van Rooijen en het puike artwork van Misha van Tol, dan heb ik een impele verklaring voor dit album mijn favoriet voor de komende tijd.