Opening nieuwe bluesjaar met de DAVE WARMERDAM BAND & BLACK CAT BISCUIT

datum :

10 januari 2020

verkoop :

online verkoop :

tijdstip :

locatie :

theater Calypso

entree :

Vrijdag 10 januari openen we het nieuwe bluesjaar 2020 met een spectaculaire bluesavond in theater Calypso met BLACK CAT BISCUIT (winnaar Belgium Blues Challenge 2018) en de DAVE WARMERDAM BAND (winnaar Dutch Blues Challenge 2019). Zaal open 19.30 uur. Aanvang 20.00 uur. Entree €12,50. Tickets te koop bij van Ginkel Muziek, Achterstraat 1, Wijk bij Duurstede telefoon 0343-574522,  e-mail: info@vanginkel-muziek.nl. E-tickets (+ €1,80 servicekosten) bestel je via de ticket-knop boven aan deze pagina.

BLACK CAT BISCUIT www.blackcatbiscuit.com

Geen plat getreden paden of grijs gespeelde covers bij Black Cat Biscuit, maar een verrassende, bij wijlen hitsige cocktail van frisse nummers gemarineerd in een ‘special gumbo hot sauce’ gebracht door vijf gedreven muzikanten! Yasser (Six-pack, Wood & Roses) is uw gastheer met een in alcohol doortrokken blues stem die toch met vaste hand zijn swingende gitaar en de rest van de band leidt.  Patrick ‘P.Daddy Alley’ Indestege (Big Mama’s Kitchen, Rhythm Bombs, Elmore D, Ale & Alley) op contrabas vormt met  Jeffrey Gijbels (Belgium’s Got Talent, Festeyn) op drums een vertrouwde rhythm section die swingt als een tiet! Stanley Patty (Doctor Rhythm, Phil Bee and the Buzztones, Rhythm Bombs, The Loveveins) is één van de meest gewaardeerde bluesgitaristen in de Benelux, zijn sound is een mix van zijn voorbeelden Magic Sam, Albert Collins en Johnny Guitar Watson, vermengd met zijn eigen typische gevoel en techniek. Mr Mark Sepanski (the Monday Lovers, Six-pack) blaast de ziel uit zijn lijf en bekeert de laatste twijfelaars tot het Bluesdom. Black Cat Biscuit speelt een bezwerende gig die je niet mag missen, hierna zal niets meer hetzelfde zijn!  Come and see us! Black Cat Biscuit speelde de voorbije jaren op heel wat bekende festivals en in Clubs zoals Swing Wespelaer, Hageland Blues, Hookrock Diepenbeek, BluesFestival Hoogeveen, Bluesnight Geleen, Route 66 in Verviers, won the Belgian Blues Challenge 2018 in Haacht, bracht een eerste album uit op 22 februari 2019 en behaalde de 4de plaats op het European Blues Challenge 2019 in Ponta Delgada, de Azoren.

DAVE WARMERDAM BAND groovetown.nl/davewarmerdamband/

Deze 5 jonge muzikanten zijn het qua muziekstijl helemaal eens: nergens kun je zoveel emotie in kwijt als in de blues. En dat doen ze dan ook. Keer op keer staat het publiek versteld van wat deze band in hun muziek weet te leggen, en dat haarfijn weet over te brengen op de muziekliefhebbers in de zaal. Ze weten geweldige uitvoeringen te brengen van aloude en bekende bluesclassics, en hun prachtige eigen nummers sluiten daar naadloos op aan. Het lukt deze band moeiteloos ook een jonger publiek mee te nemen in hun enthousiaste en energieke podiumpresentatie. Deze band is een must voor de liefhebber van blues,  jazz en funk. Ze wonnen de Dutch Blues Challenge 2019 en zullen in januari 2020 Nederland vertegenwoordigen bij de International Blues Challenge in Memphis. Eind december 2017 bracht de band in de oude (6-mans)formatie een eerste CD uit: “A Tribute To The Masters Of The Blues”