Workshop Slidegitaar

datum :

11 december 2011

verkoop :

online verkoop :

tijdstip :

locatie :

theater Rijnstraat

entree :

WORKSHOP SLIDEGITAAR ZONDAG 11 DECEMBER

MUZIEKTHEATER van Ginkel, Rijnstraat 3 te Wijk bij Duurstede

workshop

De gratis toegankelijke workshop slidegitaar door DUKETOWN SLIM bleek een behoorlijk succes. Zo’n 50 blues- en gitaarliefhebbers kwamen naar de het Wijkse muziektheater waar Duketown Slim hen als een volleerd meester meenam in de historie van de slide. Een stuk of 10 hadden hun gitaar meegenomen en zo werd het een gezellige boel. Bedankt Imco. Leen Wander maakte een leuk filmpje en Anton Rekke wat mooie foto’s.

workshop1 workshop2 workshop3 workshop4

ditiswijk

In weekkrant ’t Groentje schreef Ali van Vemde: “Imco Ceelen, oftewel Duketown Slim, was zondagmiddag in Muziektheater van Ginkel om te vertellen over de slidegitaar. Aandachtig werd geluisterd naar zijn uitleg, die begon bij de roots van de blues en slide dat via slaven uit Afrika in Amerika tot bloei kwam. Ook liet hij horen en zien hoe het praktisch werkt. Een aantal mensen had zelf een gitaar meegenomen, zodat zij mee konden spelen. Luisteren mocht natuurlijk ook. Imco Ceelen vond het een geweldig initiatief van BluesinWijk. Deze workshop was een van de activiteiten in het kader van de bluesacademy en die wordt bekostigd uit het prijzengeld van de cultuurprijs “de Kei van Utrecht 2010”.

slidegitaar  slide duketown slim

Altijd al graag willen weten wat een slidegitaar is, hoe dat werkt, wanneer en waar dat is ontstaan, welke bluessoort je daar mee kunt spelen, wie er beroemd mee werden en niet te vertegen hoe dat nu in het echt klinkt??? ……Kom dan zondagmiddag 11 december naar het Muziektheater van Ginkel, Rijnstraat 3 te Wijk bij Duurstede. BLUESinWIJK heeft de Utrechtse bluesman DUKETOWN SLIM uitgenodigd ons dat allemaal te komen uitleggen en te laten horen. Imco (want zo heet DUKETOWN SLIM) heeft de afgelopen tijd een flitsende presentatie in elkaar gesleuteld die je terugvoert naar de roots van de blues en slide. Daarna laat hij je horen en zien hoe het praktisch werkt. Als je wilt kun je ook meespelen, neem dan wel een akoestische gitaar mee met stalen snaren. De Wijkse firma Nellen heeft een hele stapel slides voor ons gemaakt die je kunt gebruiken. Heb je geen gitaar, ook geen probleem dan kijk, luister en geniet je lekker van DUKETOWN. De workshop is een van de activiteiten die we programmeren in het kader van onze bluesacademy en die we betalen van het prijzengeld van de cultuurprijs “de Kei van Utrecht” die we in 2010 wonnen. De workshop valt ook nog eens samen met de Wijkse KERSTMARKT en een aan livebluesoptreden van LA BLUSA in cafe ’t Hoff. De KERSTMARKT begint om 13.00 uur en La Blusa (band die haar inspiratie haalt uit de “swamp music” van Louisiana met Blues, Funky, Voodoo Rhythms, Zydeco en Cajun Rock en een knipoog naar “Americana”) speelt vanaf 16.00 uur. Lekker struinen over de kerkstmarkt, wat blues bijleren bij onze workshop en daarna ontspannen nabluessen in het ’t Hoff. Allemaal gratis. Dat wordt een leuke middag!