Blues in Wijk

Blues in Wijk is opgericht in 2009, bestaat uit een stel enthousiaste bluesliefhebbers en organiseert jaarlijks ca. 10 bluesevents in theater Calypso, in de horeca, op de Lek, in de woonkamers en op buitenpodia. In je eigen stad genieten van mooie blues, dat is hun motto.

Contact en vriend worden

Stichting Blues in Wijk
Zocherstraat 3
3961 CK Wijk bij Duurstede
tel : 06-21132560
info@bluesinwijk.nl

web: www.bluesinwijk.nl

bank: NL92RABO0124453570

Status website

De website is na 10 jaar wat verouderd en wordt momenteel geheel vernieuwd. Op dit moment is uitsluitend de homepage actueel.

Vrijdag 24 april 2009 lanceerde BluesinWijk in Café Ome Ko hun eerste bluesevent. Twee maanden later stroomde het plein bij het kasteelpark vol met honderden bluesliefhebbers en sloten het jaar af met ruim 150 vrienden en een tiental sponsors. Oprichters Anton Winkel, Frans Hoving en Arie Verheul werden al snel bekend als de ‘Wijkse Bluesmannen’ en ze zagen kans het succes van het eerste jaar vol

te houden en blues in Wijk bij Duurstede tot een groot succes te maken.  Afgelopen 10 jaar nodigden ze ruim 300 bluesbands uit Nederland, België, UK, USA, Canada, Finland, Australië, -Afrika en Oostenrijk om in Wijk te komen spelen. Theater Calypso werd hun thuisbasis, maar ook was er blues op  Kasteel Duurstede, op cruiseschip Salvinia over de Lek, in de café's, op buitenpodiums, in het E&E Gasthuis en in woonkamers. Niet alleen in Wijk, maar ook Cothen en Langbroek werden niet vergeten. Verder organiseerden ze workshops, bluesfilms, lezingen, fototentoonstellingen, blueskwissen en blueswandelingen, brachten ze blues in de school, gaven ze een fotoboek en een blueskrant uit, haalden ze bluesdansen naar Wijk, faciliteerden Wijkse bluesbands, hadden ze een heus mondharmonica-orkest, wonnen ze een regionale cultuurprijs in 2010 en de Wijkse vrijwilligersprijs in 2016. 

 

 
 
 
 

Copyright © 2009-2020 Stichting BluesInWijk Wijk bij Duurstede.
Alle rechten voorbehouden.