Blues in Wijk

Blues in Wijk is opgericht in 2009, bestaat uit een stel enthousiaste bluesliefhebbers en organiseert jaarlijks ca. 10 bluesevents in theater Calypso, in de horeca, op de Lek, in de woonkamers en op buitenpodia. In je eigen stad genieten van mooie blues, dat is hun motto.

Contact en vriend worden

Stichting Blues in Wijk
Zocherstraat 3
3961 CK Wijk bij Duurstede
tel : 06-21132560
info@bluesinwijk.nl

web: www.bluesinwijk.nl

bank: NL92RABO0124453570

Status website

De website is na 10 jaar wat verouderd en wordt momenteel geheel vernieuwd. Op dit moment is uitsluitend de homepage actueel.

 

 

Waarom is er Blues bij de Buren?

Blues bij de Buren start in 2016 om bewoners te stimuleren de deur voor elkaar open te zetten en gezamenlijk, zonder financiële drempels, met Blues muziek bezig te zijn. Het festival wil de leefbaarheid binnen de verschillende wijken bevorderen en laat zien hoe gastvrij een stad en haar bewoners zijn. Tijdens Blues bij de Buren ontmoet je niet alleen de inwoners van de stad, maar maak je in de intieme sfeer van de huiskamer kennis met al het moois wat de stad op muzikaal vlak te bieden heeft. Blues muziek verbindt mensen en is bij uitstek een cultuurvorm die langs alle rangen en standen, leeftijden, kleuren en smaken gaat.

Wie organiseert het?

Blues bij de Buren  wordt georganiseerd door BluesinWijk. Samen met vele vrijwilligers  maken zij van Wijk bij Duurstede één grote huiskamer.

Wanneer kom ik in aanmerking om deel te nemen aan Blues bij de Buren? 
Blues bij de Buren staat open voor alle muzikanten met een duidelijke link met blues muziek, alle blues muziekstijlen zijn welkom. Wel dien je over enig niveau te beschikken. Het moet namelijk voor iedereen leuk zijn om naar je te luisteren.

 

Hoe laat en hoe vaak speel ik? 
Je speelt drie optredens van ca.  45 minuten en tussen elk optreden zit een half uur. 13.30-14.15 / 14.45-15.30 / 16.00-16.45 uur

 

Mag ik ook in mijn eigen huiskamer spelen?  
Ja dat kan, belangrijkste is dat naast jou er minimaal 2 mensen zijn die de rol van gastheer en/of gastvrouw op zich nemen.

 

Ik heb zelf een huiskamer geregeld, mag dat?  
Ja hoor, als jij iemand kent die het leuk vindt dat jij bij haar/hem/hun speelt dan is dat meer dan prima. Die huiskamer moet zich dan nog wel eerst aanmelden. Geef dit duidelijk aan in de mail.

 

Moet ik akoestisch spelen om aan Blues bij de Buren deel te nemen?  
Niet perse hoewel het makkelijker is een huiskamer te vinden voor een akoestisch optreden dan voor een versterkt Bluesconcert. Geef in de mail aan wat je kan, wie weet vinden wij een huiskamer waar je als band op volle sterkte kan spelen.

 

Hoe zit het met de techniek?  
De techniek verzorg je helemaal zelf.

 

Krijg ik betaald voor het optreden?  
Nee, hoe zeer wij ook vinden dat muzikanten alle waarderingen horen te krijgen kan je je voorstellen dat met gages aan bv 20 groepen Blues bij de Buren onbetaalbaar wordt.

Wel kan je de reiskosten die je maakt declareren. Per huiskamer gaan we met de pet rond t.b.v. de blues artiest. We nemen je natuurlijk wel mee in al onze publiciteitsuitingen en zullen in de aanloop van het festival ook een aantal artiesten uitlichten.

 

Wat gebeurt er nadat ik mij heb aangemeld?  
Je ontvangt binnen twee weken bericht of je bent geselecteerd. Begin september maken wij de koppeling (match) met de huiskamers. Pas dan weten wij ook of je deelname definitief is.

 

Is een website of facebook pagina een voorwaarde?  
Nee, maar wij willen natuurlijk wel een goed beeld krijgen van wie jullie zijn en wat voor een muziek jullie maken. Zo kunnen wij ook een goede match maken met een huiskamer. Zonder een linkje naar jullie muziek kunnen wij je niet beoordelen. Je mag ook een CD opsturen

 

Moet ik echt uit Wijk bij Duurstede komen om te kunnen spelen? 
Met Blues bij de Buren willen we de lokale en regionale Blues een boost geven. Het geniet dus wel onze voorkeur dat artiesten uit de regio Utrecht komen. Toch niet uit Wijk bij Duurstede? Geen nood, meld je gewoon aan. Nee heb je, ja kun je krijgen!

 

Mag ik versterkt muziek ten gehore brengen? 
Ruim 90% van de optredens tijdens Blues bij de Buren is semi-akoestisch. Het geniet dus onze voorkeur dat de artiest zijn optreden hierop aanpast. Vaak past het semi-akoestische karakter ook heel goed bij de intieme setting van de woonkamer.

Hoeveel optredens moet ik spelen? 
We verwachten dat je driemaal hetzelfde optreden speelt. Elk optreden mag maximaal 45 minuten duren!

 

Hoe kan ik het beste mijn optreden promoten? 
Twitter, Facebook, Instagram, flyeren, posters ophangen…ga zo maar door!

 

Meer weten?
neem vooral contact op met: 
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Wil je meedoen met je band?
Graag onderstaande vragen  compleet invullen en mailen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

  • naam contactpersoon
  • naam band/act/muzikant
  • aantal personen
  • adres
  • postcode en woonplaat
  • telefoon, e-mail en website
  • aantal m2 nodig
  • piano nodig
  • heb jezelf een woonkamer geregeld waar je speelt 

 

 
 
 
 

Copyright © 2009-2020 Stichting BluesInWijk Wijk bij Duurstede.
Alle rechten voorbehouden.