Blues in Wijk

Blues in Wijk is opgericht in 2009, bestaat uit een stel enthousiaste bluesliefhebbers en organiseert jaarlijks ca. 10 bluesevents in theater Calypso, in de horeca, op de Lek, in de woonkamers en op buitenpodia. In je eigen stad genieten van mooie blues, dat is hun motto.

Contact en vriend worden

Stichting Blues in Wijk
Zocherstraat 3
3961 CK Wijk bij Duurstede
tel : 06-21132560
info@bluesinwijk.nl

web: www.bluesinwijk.nl

bank: NL92RABO0124453570

Status website

De website is na 10 jaar wat verouderd en wordt momenteel geheel vernieuwd. Op dit moment is uitsluitend de homepage actueel.

Elk jaar organiseert de Dutch Blues Foundation een Challenge voor Nederlandse bluesbands.  Voor de zevende editie van 2017 gaven zich ruim 40 bands op. Na een voorselectie en voorrondes, stonden er uiteindelijk acht van hen op 8 oktober  in de finale. Daar kregen ze elk20 minuten de tijd om aan publiek en jury te laten zien en horen wat ze in huis hadden.  De Limburgse band THE RAGTIME RUMOURS en de  Noord-Hollandse zanger/pianist Mr. BOOGIE WOOGIE  waren de grote winnaars. Beiden  vertegenwoordigen Nederland tijdens de Internationale Blues Challenge van 16 tot 20 januari 2018 in Memphis (USA). The Ragtime Rumours doen  bovendien mee aan de Europese Blues Challenge van 15 tot 18 maart 2018 in het Noorse Hell. Voordat ze aan deze trips beginnen, spelen ze vrijdagavond 5 januari eerst in het Wijkse theater Calypso. Een unieke kans dus om de beste blues van Nederland in Wijk bij Duurstede live te kunnen zien en te horen. 

     

Maar er is meer te doen die avond in theater Calypso. Het bestuur van de Dutch Blues Foundation is aanwezig om de muzikanten de, inmiddels met hun naam erin gegraveerde, winnaars-plaquettes uit te reiken.  Het bestuur van Blues in Wijk  brengt een toost uit op het nieuwe bluesjaar en maakt het voorjaarsprogramma bekend. Bovendien zijn alle bluesmuzikanten die afgelopen jaren werden toegelaten tot de Dutch Blues Hall of Fame te bewonderen op een bannerwand, draait er een prachtige diavoorstelling van alle blues highlights uit Memphis en is blues-DJ Jos aanwezig om lekkere blues te draaien in de pauzes. Kortom een heel mooie bluesavond in het sfeervolle theater Calypso met een voor Nederland uniek bluesconcept.

Vrijdag 5 januari 2017. Theater Calypso, Markt 4 Wijk bij Duurstede.  Zaal open vanaf 19.30 uur. Aanvang show 20.00 uur. Tickets €12,50.  E-tickets (excl. ticketkosten) bestel je  hier.Tickets zonder servicekosten koop je  bij van Ginkel Muziek, Achterstraat 1 te Wijk bij Duurstede, tel: 0343-574522 of calypsotheater

MR. BOOGIE WOOGIE is Eric-Jan Overbeek, een top pianist, zanger en entertainer die grappend en grollend weet hoe je een zaal moet bespelen. Op zijn 12de had hij zijn eerste baantje als pianist. In 2005 werd hij gekozen tot Best European Blues Pianist. In 2010 uitgeroepen tot Best Dutch Blues Pianist. Genomineerd voor Best Dutch Blues Pianist in 2013 maar hij is vooral ‘the Hardest Workin’ Man in Boogie Land’. Op overtuigende wijze zet hij een mooie set met New Orleans R&B, rock 'n' roll, blues en boogie woogie neer. Alle nummers worden professioneel en met humor aan elkaar gepraat.

De muziek van The RAGTIME RUMOURS  is met ragtime, early blues en gypsy jazz prima te omschrijven. Vocaal en instrumentaal top en veelzijdig, een enthousiaste en frisse podiumpresentatie en heerlijk gitaarspel van Thimo Gijezen, die duidelijk beïnvloed is door mannen als Django Reinhardt, Lonnie Johnson en Charlie Christian. Tom Janssen (gitaar/zang), Niki van der Schuren (sax, bas, zang) en Sjaak Korsten (drums en zang) completeren de band die een feestje kan bouwen.

  

In 2016 wonnen we de gemeentelijke VRIJWILLIGERSPRIJS. Woensdag 31 januari 2018 gaan we in theater Calypso vertellen wat we met die prijs hebben gedaan.

   

Helaas is frontman/zanger Phil Bee van Colonel Jetski er vanavond niet bij ivm ziekte. Met management en band koortsachtig op zoek geweest naar een vervanger. Dat is gelukt. Zanger/gitarist Gerrit Veldman van de Veldmen Brothers komt de band aanvullen. Ook het repertoire zal anders zijn als we van de Colonel gewend zijn, maar al met al beloofd het een prachtige avond te worden. Er is nog plek. www.bluesinwijk.nl Gerrit enorm bedankt en Phil beterschap.

Met COLONEL JETSKI is Nederland sinds kort een BLUES SENSATIE rijker. Opgericht begin 2017 kan dit gezelschap zonder schroom, gezien de individuele kwaliteiten, een super band in de Nederlandse blues scene genoemd worden. De band overstijgt echter de som der delen. Wie Colonel Jetski aan het werk ziet en hoort, wordt volledig van zijn sokken geblazen door de energie, het samenspel en de kwaliteit.

Theater Calypso, Markt 4, Wijk bij Duurstede. Zaal open 19.30 uur. Show 20.00-23.00 uur. Entree € 10,-. E-tickets via ticketknop bovenaan deze pagina (let op: extra servicekosten) of koop/reserveer je bij van Ginkel Muziek, Achterstraat 1, Wijk bij Duurstede, telefoon 0343-574522, e-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

         

  

Fotografie: Jack Kok

De band bestaat uit: 

PHIL BEE: Winnaar Dutch Blues Award beste vocalist in 2015, naast nog vier nominaties in vijf jaar. Frontman van Phil Bee’s Freedom en voorheen van King MO. En nu dus ook Colonel Jetski. Tourde met Jan Akkerman, Steve Lukather, Noel Redding en vele anderen. ‘Recording artist’ bij Continental Record Services.

GUY SMEETS: Ongetwijfeld Nederlands ‘hottest youngster’ op gitaar. Op zijn zevende kreeg hij zijn eerste akoestische gitaar en mocht hij op muziekles. Twee jaar later kreeg hij echt de smaak te pakken toen hij voor het eerst op de bühne stond. Sindsdien kun je hem een ‘podiumbeest’ noemen. Wie Guy live ziet is verkocht. Technisch zet hij een geweldig gitaarspel neer dat in combinatie met zijn gevoelige, energieke en charismatische voorkomen het plaatje compleet maakt.

BART KAMP: Winnaar Dutch Blues Award beste bassist 2015, naast nog drie nominaties in vier jaar. initiatiefnemer van Blind B’ & the Visionairs. De afgelopen drie jaar in New York speelde hij met de crème de la crème van de New Yorkse Bluesscene zoals JR Mack en SaRon Crenshaw. Daarvoor optredens in Europa en de USA als bandlid van Monti Amundson, Eugene Hideaway Bridges, Ana Popovic, e.v.a.

PASCAL LANSLOTS: Winnaar Dutch Blues award 2016 beste toetsenist, naast nog twee nominaties. Cum laude afgestudeerd aan het conservatorium, Hammond, piano en ‘vintage keys’. Speelde met grootheden als BB King, Tino Gonzalez en Chick Rodgers op o.a. North Sea Jazz and WDR Leverkusen Jazz. Jarenlange ‘sideman’ van Magic Frankie. Ook als componist en arrangeur werkzaam.

FRANK DUINDAM: Is in 2013 afgestudeerd aan het conservatorium van Haarlem. Op dit moment is hij verder actief bij Blind B' & the Visionairs, Sugar Boy and the Sinners en De Jongens Van Je Weet Wel. Daarnaast heeft hij gespeeld met Mr. Boogie Woogie, David Gogo, Vasti Jackson, Little Steve, Liptease, Saron Crenshaw en vele andere. Met deze acts speelde hij over de hele wereld. In 2013 en 2016 genomineerd bij Dutch Blues Awards voor beste bluesdrummer van Nederland

Theater Calypso, Markt 4, Wijk bij Duurstede.Zaal open 19.30 uur. Show 20.00-23.00 uur. Entree € 10,-. E-tickets via de tiucketknop boven aan de pagina (let op: extra servicekosten) of koop/reserveer je bij van Ginkel Muziek, Achterstraat 1, Wijk bij Duurstede, telefoon 0343-574522, e-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Fotografie: Jack Kok

 

IAN PARKER veroverde in 2007 de harten van veel Wijkenaren op de Markt bij Jazzby Duurstede. Nog steeds speelt hij bluesmuziek met een zelfvertrouwen van iemand die het gemaakt heeft. Hij hoeft niets meer te bewijzen maar heeft nog steeds veel te zeggen: Parker is iemand die je niet mag missen.

Theater Calypso, Markt 4, Wijk bij Duurstede. Zaal open 15.30 uur. Show 16.00 uur. Entree € 10,-. E-tickets via de ticketknop boven aan deze pagina (let op: extra servicekosten) of koop/reserveer je bij van Ginkel Muziek, Achterstraat 1, Wijk bij Duurstede, telefoon 0343-574522, e-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

IAN PARKER BAND (UK)

Ian is een origineel artiest, zijn songteksten zijn indringend, tegen het literaire aan. Hij vertolkt ze met een karakteristieke bitter-zoete stem waar veel expressiviteit in zit. Hij onderscheidt zich door veel contact te maken met zijn publiek en straalt openheid uit.

Ian’s carrière begon in de zomer van 2003 toen hij een contract tekende met Ruf Records nadat hij de platenproducer David Z (Prince – Purple Rain) had leren kennen. Zijn debuut album Inside (Ruf1094) verscheen in oktober van dat jaar, gevolgd door meer albums, live opnames op DVD en uitgebreide tournees door Europa en de VS. Parker sloeg daarbij steeds nieuwe muzikale wegen in, nooit tevreden met het doen van dezelfde kunstjes, hoe succesvol die ook waren. Ian is een echte vakman die zich laat leiden door zijn kunst en die, zoals hijzelf zegt, de behoefte heeft om zijn emoties tot uitdrukking te laten komen in zijn muziek.

Hij sloeg daarbij soms onverwachte wegen in waarmee hij zijn fans op de proef stelde, maar de essentie van zijn werk is altijd overeind gebleven: zijn integere teksten, zijn karakteristieke stem en zijn gevoelige en kenmerkende gitaarspel.

Na het uitkomen van Politik Blues (Eye-Pea002) in april 2015 keerde Parker terug naar de Stratocaster bluesmuziek waar hij 20 jaar geleden zijn carrière begon. Op het podium begeleid door David Jenkins (bass), Chris Finn (drums) en Morg Morgan op keyboard (waar hij al lang mee samenwerkt) is Parker een nieuwe fase ingegaan van zijn opmerkelijke loopbaan. Niet langer meer de nieuweling die zich een plaats moet zien te veroveren op een oververzadigde markt, presenteert Parker op dit moment zijn muziek met een zelfvertrouwen van iemand die het gemaakt heeft. Hij hoeft niets meer te bewijzen maar heeft nog steeds veel te zeggen: Parker is iemand die je niet mag missen.

BLUESWORLD COLLECTIVE is een selecte groep muzikanten die optreedt in wisselende samenstellingen en een zelf gekozen setlijst spelen uit een vaststaand repertoire. Op vele podia spelen wekelijks bands en jaarlijks worden er diverse bluesroutes en - festivals georganiseerd. Blues muzikanten speelden vroeger vaak in wisselende samenstellingen bekende nummers die daardoor elke keer weer anders klonken. Bluesworld Collective keert terug naar deze traditie; geen band is hetzelfde, geen nummer wordt hetzelfde gespeeld, het is elke keer weer nieuw, fris en spannend voor zowel publiek als leden van het collectief zelf.

Zaterdagavond 26 mei dertien bluesmuzikanten in theater Calypso met drie uur stomende en dampende blues die in wisselende samenstellingen en opstellingen garant staan voor zeer afwisselende bluesavond. Het zijn:

Kees Dusink gitaar

John F. Klaver, Jan Buis, Lars Muller en Frank Reemers  gitaar/zang

Paul van den Berg piano/contrabas/zang

Dennis Hemstra bas

Henk Buiting Hammond

Hanneke Kolkman sax

Marco Overkamp en Mark Eshuis drums

Monica Boelen zang

Joep de Greef zang/mondharmonica

Theater Calypso, Markt 4, Wijk bij Duurstede. Zaal open 19.30 uur. Show 20.00. Entree € 12,50. E-tickets via de ticketknop boven aan de pagina (let op: extra servicekosten) of koop/reserveer je bij van Ginkel Muziek, Achterstraat 1, Wijk bij Duurstede, telefoon 0343-574522, e-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Het idee voor Bluesworld Collective ontstond eind maart 2016 tijdens een uitzending van het RTVZOO in het Zwolse blues-radioprogramma Bluesworld. Het belangrijkste doel van de initiatiefnemers, Tonio Aa, Pascal Wilhelm en Klaas Vermeulen, is bijzondere blues optredens organiseren.

Het Collective bestaat uit bluesmuzikanten die hun sporen hebben verdiend en graag met verschillende andere muzikanten het podium delen. In wisselende samenstellingen treden zij op waarbij een geselecteerde Bluesworld Collective Top 100 de basis vormt voor de setlijst met nummers  als Boom Boom - John Lee Hooker, Smoke Stack lighting - Howlin Wolf, Dust my Broom - Robert Johnson, Best in Town - Buddy Guy, Walking Blues - Son House, Mannish Boy - Muddy Waters, Down in the hole - Tom Waits, Flip flop and fly - Big Joe Turner, Ball and chain - Big Mama Thornton, I can’t quit you baby - Otis Rush, See see rider – Leadbelly, Learn to treat me right - Kim Wilson/Fabulous Thunderbirds, Slow blues in C - Ten years after, Shake your moneymaker - Elmore James, T-bone shuffle - T-Bone Walker, Five long years - Eddie Boyd, Brother booze -- Cuby & the Blizzards.

 

Blues in Wijk en Kasteel Cultureel slaan zondagmiddag 29 juli de handen weer ineen en verzorgen samen een heerlijke muziekmiddag. Na de eerdere successen van ‘Woodstock’, ‘Clapton Blues’ en ‘Stones & Blues’ staat dit jaar op de prachtige locatie van Kasteel Duurstede de muziek van the Doors centraal (The Doors in Concert) en natuurlijk ook een fantastische bluestrio (the Damned and Dirty) in de muziektent. Tegen twee uur gaat de kasteelpoort open en kunnen we gaan genieten van een heerlijke middag topmuziek. Blues-DJ Jos du Floo van het Regio90.NL radioprogramma ‘Highstreet Jazz & Blues’ draait tussen de bedrijven door lekkere bluesmuziek. De koks van het kasteel staan klaar met lekkere hapjes. Kasteel Duurstede, Langs de Wal 6, 3961 AB Wijk bij Duurstede.  

UITVERKOCHT.

Fotocredits: ‘The Doors in Concert’ Emile Vrolijk

Ga terug in de tijd met The Doors in Concert, een authentieke hommage aan de psychedelische rock band The Doors. The Doors waren berucht voor hun energieke en onvoorspelbare live shows, vooral door de charismatische Jim Morrison. Dit is wat The Doors in Concert recreëren bij hun shows. Er gebruik wordt gemaakt van exact dezelfde instrumenten als The Doors destijds zoals de Vox Continental, Gibson G-101 en de Gibson SG. Vanzelfsprekend speelt de toetsenist de baspartijen met zijn linkerhand op een historisch correcte Fender Rhodes Piano Bass met silver- of goldtop, net als Ray Manzarek. Hiernaast gebruikt de band oude Fenderversterkers en originele microfoons. Zodoende is de sound vrijwel identiek aan het geluid van de oorspronkelijke band. Verder hebben ze de juiste looks en de juiste energie om een indrukwekkende live show te geven. Bandleden: Danny van Veldhuizen (zang); Willem Vonhof (toetsen); Bobby Baudoin (percussie) en Jim Zwinselman (gitaar). Video Website

 

Fotocredits: ‘ ‘The Damned and Dirty’ Herbert van der Beek

The Damned and Dirty, Kevin de Harde en Micha Sprenger, aangevuld met Erwin Palper op drums, is een van de meest opwindende en innovatieve acts in de roots-traditie. Ze leggen de nadruk op pakkende nummers met afwisselend donkere en scherpe teksten met een flinke emmer soul. De sound is in alle opzichten rauw en dwingend. Hun Engels is Amerikaans alsof het daar thuishoort. The Damned and Dirty schrijven al hun eigen songs en ze hebben al 5 albums geproduceerd. In 2013 brachten ze hun tweede album ‘Sell Your Soul’ uit. Hun derde album ‘Rolling Into Town’ werd gepresenteerd in poptempel Paradiso in november 2014. ‘Hoodoo Down’ volgde in 2015, met meer diverse muziekstijlen en gastmuzikanten. Maar liefst drie albums werden bekroond met een Award voor ‘Best Dutch Blues Album’ van de Dutch Blues Foundation, iets wat geen enkele andere band in Nederland kan claimen. Video Website

     

Kasteel Duurstede Wijk bij Duurstede. Foto april 2018 by Maarten Verpoort

Zaterdag 24 november staan de café’s in de Wijkse binnenstad weer bol van de blues. Alles op loopafstand van elkaar.  Het festival opent om half drie  in het E&E Gasthuis, om vier  uur  neemt  theater Calypso het stokje over, vanaf zes uur akoestische blues in de restaurants en 's avonds bluesbands in Calypso en in de cafés. Genoeg te doen dus. Toegang gratis. 

Zaterdag 24 november staat Wijk bij Duurstede weer bol van de blues. Blues in wijk en de Wijkse horeca organiseren dan de achtste editie van de jaarlijkse Blueskroegentocht. Vijftien blues optredens met bands uit Amerika, Engeland, Noorwegen en natuurlijk Nederland. Alles gratis en op loopafstand van elkaar.  

Het festival opent om half drie  in het E&E Gasthuis, om vier  uur neemt  theater Calypso het stokje over en vanaf zes uur kunnen bluesliefhebbers lekker eten met  een bluesje erbij in vijf restaurants.  Na het eten gaan we  om 20.00 uur weer verder in theater Calypso en in de Engel en vanaf 21.00 uur  beginnen ook de cafés op stoom te komen met bluesbands tot diep in de nacht. Overdag ook weer blues op het stadscarillon. Genoeg te doen dus. Meer info op www.bluesinwijk.nl. In alle deelnemende horeca liggen flyers met speeltijden en plattegrond. 

Blues in de middag.  De blueskroegentocht steekt om 14.30 uur van wal met een optreden van Stef Woestenenk in het Grand Café van het E&E Gasthuis. Al jaren een vrolijke, succesvolle  en leuke middag, waar door de ouderen van Wijk bij Duurstede wordt meegezongen, geklapt en zelfs gedanst. Stef loopt al jarenlang mee in het bluescircuit, reisde zijn muziekhelden achterna, maakte mooie avonturen mee, schreef het op in zijn boek LOEPZUIVER en vertelt en zingt erover. Aansluitend speelt vanaf 16.00 uur in theater Calypso de Amerikaan Saron Crenshaw, dé bluesontdekking van 2017. Hij wordt gezien als de opvolger van BB KING en toert inmiddels met zijn Nederlandse band door heel Europa. Een must see voor elke bluesliefhebber!

Blues tijdens het eten.  Tussen 18.00 en 21.00 uur is het tijd voor de inwendige mens. Op vijf plekken kun je eten en blues met elkaar combineren. Bij Café Ome Ko speelt het duo HerbieBlues & Willy B, Mazi Mas heeft een primeur met het eerste optreden op Nederlands bodem van het het Noorse duo Jolly Jumper & Big Moe, bij Pepe’s Cucina kun je nog een keer kennismaken met Stef Woestenenk, vanaf 20.00 uur spelen twee muzikanten van the Blues Federation een uurtje in de Engel en in de Veldpoort een optreden  van the Guitar Guy and Kid Harpin. 

Een unieke Allman Brothers tribute in het theater. Vanaf  20.00 uur een zeer bijzonder optreden in theater Calypso met de jonge en zeer succesvolle gitarist Leif de Leeuw en zijn band. Zij  behoren tot de top van de Nederlandse blues-scène en eind 2018 zijn ze op toer met een ode aan The Allman Brothers, één van hun favoriete bands. Drie extra muzikanten zijn toegevoegd om te proberen de unieke sound van de Allman Brothers te vangen en te spelen. Een unieke show. Gaan kijken dus! 

Blues in de avond. Terwijl Leif de Leeuw  nog volop bezig is, gaat in de cafés het avondprogramma van start. Binnen een straal van nog geen 500 meter kun je terecht in zes café's. In de Engel wordt het duo van the Blues Federation uitgebreid tot een volle band, in café ’t Hoff gaan Steve Wilkinson (USA) & Bluestooth los, Slapback Johnny zet met rock ‘n’ roll, rockabilly, swing en blues café de Vaert op z’n kop en in café BijDie2 kun je genieten van het jonge blues-rocktrio van Tom Veltien. Vanaf een uur of tien sluiten ook Eethuys Dorestad en café Ome Ko aan met Living Room Heroes en the Sharpeez (UK).

Blues in de nacht.  Na middernacht gaat de blues nog door tot een uur of één door in cafés de Vaert, BijDie2 en Café Ome Ko. In het Pakhuis vanaf  twaalf uur de the Veldman Brothers.  Ze sluiten de kroegentocht tot 2 uur 's nachts af met stevige en dampende blues. 

Sluitingstijden cafés. Voor alle horeca geldt dat je tot 01.30 uur naar binnen kunt, daarna gaat de deur dicht. Binnen is binnen, je kunt eruit wanneer je wilt, maar hoppen van kroeg naar kroeg is dan voorbij. 

‘Highstreet Jazz & Blues’ Zondagmiddag 18 november staat het bluesprogramma ‘Highstreet Jazz & Blues’ van de regionale zender Regio90.nl geheel in het teken van de bands die op 24 november in Wijk komen spelen. De Wijkse radiopresentator en Blues-DJ Jos du Floo is daar onze gastheer en  de 24enovember draait Jos tijdens de kroegentocht lekkere blues in theater Calypso.

PROMO BLUESKROEGENTOCHT 2018

 

 

VAN HARTE WELKOM!

PROGRAMMA

14.30-16.00  E&E Gasthuis STEF WOESTENENK LOEPZUIVER

De blueskroegentocht steekt om 14.30 uur van wal met een optreden van Stef Woestenenkin het grand café van het E&E Gasthuis. Al jaren een vrolijke, succesvolle  en leuke middag, waar door de ouderen van Wijk bij Duurstede wordt meegezongen, geklapt en zelfs gedanst. Stef loopt al jarenlang mee in het bluescircuit, reisde zijn muziekhelden achterna, maakte mooie avonturen mee, schreef het op in  zijn boek LOEPZUIVER en vertelt en zingt erover. Stef Woestenenk (1978) is schrijver en beroepsmuzikant in hart en nieren. Als zanger-gitarist staat hij met zijn bands regelmatig op het podium. Songs uit de jaren 60/70 en bluesnummers vormen de rode draad. Stef wil vooral verbinden, ervaringen verzamelen en mensen raken met zijn muziek.

16.00-18.00 Calypso theater SARON CRENSHAW (USA) and BLIND B' & THE VISIONAIRS

De Blues ontdekking van 2017 Saron Crenshaw  is afkomstig uit New York en speelt daar net als Junior Mack vaak in de Terra Blues Club. Inmiddels rijst zijn ster naar hoge fronten in Europa. Naast Nederland ook in Spanje en Saron wordt gezien als de grote opvolger van BB King. Da's niet misselijk zo'n uitspraak, maar wij durven ons publiek te garanderen dat de beleving rondom deze zeer sympathieke bluesman gelijkwaardig zal zijn en hij de titel 'Son of the King' ruimschoots verdiend!!

 

18.00-21.00 de Veldpoort the GUITAR GUY and KID HARPIN'

Henk de Ruiter ( The Guitar Guy ) en Thomas van den Berg ( Kid Harpin' ) vormen sinds begin 2015 het duo The Guitar Guy and Kid Harpin'. Vanaf het eerste moment dat ze samen het podium deelden was er een 'klik' en haalt de chemie tussen beide heren het beste in hun naar boven. In eigen bewerkingen spelen nummers van o.a Washboard Sam, Robert Johnson, Muddy Waters, Leadbelly, Slim Harpo en Big Bill Broonzy. Een optreden van The Guitar Guy en Kid Harpin' is energiek, spectaculair, uniek en staat bol van de 'Old School Blues'! The Guitar Guy and Kid Harpin' doen ze waar ze goed in zijn, they Keep the Blues alive!. 

18.00-21.00  Pepe's Cucina STEF WOESTENENK 

Stef loopt al jarenlang mee in het bluescircuit, reisde zijn muziekhelden achterna, maakte mooie avonturen mee, schreef het op in  zijn boek LOEPZUIVER en vertelt en zingt erover. 

18.00-21.00 Café Ome Ko HERBIEBLUES & WILLY B

Geïnspireerd door o.a. Louis Jordan, Little Walter en Sonny Terry, speelt en zingt Herbie de Blues! In 2013 was Herbie de winnaar van de Dutch Blues Challenge en in 2015 won hij het NK Straatmuzikanten. De muziek van Herbie laat zich het beste kenmerken als New Old Stock Blues. Als Herbieblues (Harmonica one-man band) trekt Herbie door het hele land maar treedt hij ook op als duo samen met Willy B

 

18.00-21.00 Taverne Mazi Mas JOLLY JUMPER & BIG MOE (NO)

Jolly Jumper (born 1965)  & Big Moe (born 1950) comes from mid-Norway, from Hell. This is the home of the Blues In Hell Festival. The Jumper and Moe have a great act, it is like a history lesson, and it’s always a very humorous one! They have also played a lot in schools, both in history and music classes. The fabulous blues duo has existed for 24 years. The harp and guitar has been a traditional format in the blues history, and they are giving you the best of what they consider is the best of the acoustic blues tradition. Their music goes back to the 1920’s, 30’s and 40’s. The Jumper and Moe play in different styles like the Mississippi slide or harp style, or the sweet Piedmont way of guitar picking. We can find memories of Blind Blake, Mississippi John Hurt, B B King, Robert Johnson, Bo Carter, Leadbelly, Lightning Hopkins, Blind Willie McTell, Bukka White, Muddy Waters, Little Walter, Mississippi Sheiks, The Memphis Jug Band and many more of the oldtimers in their music. During the last years they have won great recognition at the European festival and club scene with shows in England, France, Germany, Switzerland, Greece, Latvia, Iceland, Denmark, Sweden, Finland, Cech. Republic a s o..., and their live shows always got superb revues. Jolly Jumper & Big Moe plays instruments like the harps, 6 & 12 string guitars, national steel, the mandolin, foot stomp and whatever that`s got strings on. They also use a lot of strange things as percussion, and of course, they both do the vocals. Jolly Jumper & Big Moe comes from mid-Norway, from Hell. This is the home of the Blues In Hell Festival. The Jumper and Moe have a great act, it is like a history lesson, and it’s always a very humorous one! They have also played a lot in schools, both in history and music classes.

 

20.00-22.00 Calypso theater LEIF DE LEEUW BAND plays 'ALLMAN BROTHERS BAND'

 

Jonge hond Leif de Leeuw zet met zijn band de tanden in het achronische repertoire van de legendarische The Allman Brothers band. 

Gitarist Leif de Leeuw en zijn band behoren tot de top van de Nederlandse blues-scène. Leif is beïnvloed door grootheden als Jeff Beck, David Gilmour én…. inderdaad The Allman Brothers band. In april 2017 speelde hij met zijn band in de Boerderij als support van Devon Allman, de zoon van de legendarische muzikant Gregg Allman. Een maand later overleed Gregg aan de gevolgen van leverkanker. Het betekende het einde van het Allman Brothers tijdperk en een belangrijke trigger om deze muzikale uitdaging aan te gaan. De Leif de Leeuw Band is de band die geformeerd is rondom de getalenteerde multi-award winnende gitarist Leif de Leeuw. Samen met zanger/gitarist Sem Jansen, drummer Tim Koning en bassist Boris Oud vormt hij dit bijzondere kwartet. De band speelt bluesrock met veel dampende riffs en snijdende twin-leads. Dat alles overgoten met een vette seventies saus. Wie in de afgelopen paar jaar naar een show van de Leif de Leeuw Band is geweest weet dat het geen standaard blues-band is. Leif: “We zijn nooit bang geweest om andere stijlen te mengen met blues, dat houdt het juist spannend.” Bands als de Allman Brothers Band, The Wood Brothers en Blackberry Smoke zijn daarom ook flinke inspiratie voor de band, zij mengen ook allerlei stijlen om vervolgens kun eigen sound te vormen. “The Allman Brothers Band kreeg hun unieke sound doordat ze blues met jazz, rock en country mengden. Dit sluit volledig aan met wat wij gaaf vinden.” aldus Leif. Ook het jam element als in de muziek van The Allman Brothers Band is iets wat er de afgelopen tijd bij de Leif de Leeuw Band in is geslopen. “The Allman Brothers hadden de unieke gave om van een song van drie minuten die al te gek was een jam te maken van een kwartier die van het begin tot einde interessant bleef. Deze vrijheid van het jammen proberen wij live ook te vangen.” Om de tribute-shows extra speciaal te maken is de hulp van een aantal muzikale vrienden ingeroepen. Omdat The Allman Brothers band twee drummers had, schuift Joram Bemelmans aan als 2e man naast vaste drummer Tim Koning. Op toetsen zal Multi talent Rick Linzel meegaan op deze tour. Last but not least, als extra zanger en gitarist: Jasper Schalks. Jasper heeft de afgelopen jaren als Americana singersongwriter al flink naam gemaakt in Nederland. Zijn debuutalbum is eerder dit jaar uitgekomen en wordt goed ontvangen in de media. Yoube-Jessica.  Website 

 

 

20.00-21.00 de Engel THE BLUES FEDERATION (duo)

21.00-23.00  de Engel THE BLUES FEDERATION (full band)

THE BLUES FEDERATION maakt avontuurlijke en bijzondere blues. Niet geschikt voor bruiloften en partijen. De band speelt met heel veel toewijding, passie en diepgang en weet met zijn muziek én performance het publiek keer op keer zichtbaar te raken. Sinds 2005 actief op festivals en in clubs en theaters in Nederland (Ribs & Blues, BLUESinWIJK, IJsseljazz), Duitsland (Lehrter Blues, Rohter Bluestage), Zwitserland en België. Deelde het podium met onder meer Meena Cryle, Ana Popovic, Matt Scofield, Popa Chubby en Walter Trout. De band produceerde drie cd’s en behaalde diverse awards waaronder de Dutch National Blues Award (2010). Na het overlijden in januari 2017 van frontvrouw Mariëlla Tirotto (de echtgenote van toetsenist Heins Greten), maakt THE BLUES FEDERATION een doorstart – op nadrukkelijke wens van Mariëlla. Op het repertoire staan blueshits als ‘Aint no Sunshine’ (in de stijl van Sting) en ‘Whipping Post’ (à la Frank Zappa). Daarnaast speelt THE BLUES FEDERATION eigen nummers. Een interessante mix van dansbare, groovende nummers als ‘Don’t need no Doctor’ tot hartverscheurende ballads als ‘Confused Woman’s Blues’ (geschreven door onder meer Mariëlla Tirotto).

 

21.00-24.00  't Hoff  STEVE WILKINSON (USA) & BLUESTOOTH

De vier bandleden brengen een niet geringe ervaring samen in  Bluestooth.Het washboard, de antieke basdrum en de harplicks van Wilkinson, de slide-gitaar van Cas, de contrabas van de Vos en de scheurende sax van Tom zorgen voor dat speciale authentieke geluid van de Mississippi 'backporch' blues. Songs van Muddy Waters, Dixon, Mc Dowell, Robert Johnson en eigen materiaal staat op het repertoire. Energiek, recht uit het hart, hypnotiserend en avontuurlijk. Tel daarbij de doorleefde vocalen van de heren en U waant zich zonder enige moeite in de 'jukejoints' van het diepe Zuiden van de Verenigde Staten.

Steve Wilkinson, (vocals, washboard, percussion en bluesharp) maakte al op achttien-jarige leeftijd zijn eerste opnamen bij de befaamde Plant Studio's, New York. Speelde met Mitch Mitchell en Keith Moon, zwalkte door Manhattan met een laveloze John Lennon aan de arm en was kind aan huis bij Jimi Hendrix. Hij tourde en woonde over de hele wereld en was leadzanger in ontelbare bands. Meer recent tourde hij uitgebreid in het voormalige Oostblok en verscheen enkele keren op de Tsjechische nationale televisie met de Riverside Bluesband volgend op de release van de CD 'Gone Fishing' met Cas Ian als gast op de National Dobro slide-gitaar. 

Cas Ian (vocals en slide-guitar) tourde met blueslegende R.L. Burnside en Jon Morris, met Uncle Ben Perry, Memphis, en enkele jaren met Mississippi drummer/zanger Calvin Jackson. De CD 'Going Down South' die hij met Jackson maakte werd wereldwijd zeer goed ontvangen en werd o.a. genomineerd voor de W.C.Handy Awards 2001, Memphis USA.

Hans de Vos, Contrabas, verruilde regelmatig de Nederlandse Blues en Jazz- podia voor de buitenlandse en tourde -o.a. in Canada- met "Champion' Jack Dupree, Chick Willis, Calvin Jackson en 'Big Moose' Walker. 

Tommy M. Moerenhout is een veelgevraagde sessie-saxofonist in de Rhythm & Blues en de Pop/Rock muziekwereld en speelde de afgelopen 30 jaar met veel bekende en onbekende artiesten en bands, in Nederland en Europa.  Bij gelegenheid speelt Tom ook mee met de festivaloptredens van Bluestooth. 

 

21.30-01.00  BijDie2 TOM VELTIEN BAND

Al op vijf jarige leeftijd begon hij met gitaar spelen. Ongeveer 6 jaar later had hij zijn eerste optreden. Aan het begin van zijn tiener jaren betrad hij samen met verschillende groot internationale gitaristen het podium, waaronder met Amerikaans fusion gitarist; Allen Hinds en Engels Bluesgitarist; Danny Giles. In 2012 ontstond de Tom Veltien Band die werd opgericht door voormalig ‘What’s up Doc’ waarmee ze in 2013 de Delta Stage van blues festival Ribs&Blues mee bereikten. In 2017 won de band de Young Blues Challenge bij Texel Blues en intussen stonden ze ook al op festivals als; GitGo Blues Festival, IJsselJazz Gorssel en Blues in Börk met Dennis Hemstra op basgitaar en Luuk Vulkers op drums. 

 

21.30-01.00  de Vaert  SLAPBACK JOHNNY

Een band die hard werkt en nog harder rockt. Sinds 2012 heeft het trio in en buiten europa meer dan 50 keer per jaar bewezen een energieke live-show neer te zetten. Richie’s knallende drums, Rex’ vlammende gitaarspel en Peter’s beukende contrabas staan garant voor een knallende show. Na meerdere EP’s met zowel eigen werk als bewerkingen van klassiekers zijn de Johnny’s druk bezig met het debuut-album dat in 2018 uit zal komen. Deze plaat zal uitsluitend uit eigen werk bestaan met veel variatie door invloeden uit rock ’n’ roll, rockabilly, hillbilly, swing en blues.

22.00-01.00 Café Ome Ko THE SHARPEEZ (UK)

The  Sharpeez are old enough to know better but still they’re misbehaving with their blend of classic rock, west coast jangle and rootsy blues influenced attitude. They have been developing and maturing, and like a carefully aged single malt whisky they are finally ready to be appreciated. With the arrival of their new album ‘Wild One’( which is set to become a classic) the Sharpeez have evolved into a major force and they are second to none. The Sharpeez have been gaining recognition in the U.K and Europe, the new album will be taking them even further. If you’ve got to the age where you want to put your feet up and relax to something soothing you’ve come to the wrong place because the Sharpeez aint taking no prisoners. They will drive 12 hours and play a gig that will peel paint off the walls and make you feel you’re missing out on something in life. Inspirational is the word. Welcome to the world of the Sharpeez.

 

22.00-24.00 Eethuys Dorestad  LIVING ROOM HEROES

De New Roots, Southern soul rock met New Orleans invloeden van Living Room Heroes heeft veel raakvlakken met artiesten als The Wood Brothers, The Black crowes, Tedeschi Trucks band en Dr John. Van klein en zoet naar opzwepend en energiek. Van rauw en vuil tot melodieus en virtuoos. Echt en intensief. Het Nijmeegse viertal bestaande uit Henri Zoetbrood, Marc van Hout, Björn van den Boom en Matthieu Cleijne debuteerde in 2016.

00.00-02.00 het Pakhuis THE VELDMAN BROTHERS

The Veldman Brothers, het ultieme bluesbroederschap. Al meer dan tien jaar aan de top van de Nederlandse bluesscene. De broers Gerrit (gitaar, zang) en Bennie (Hammond, mondharp, zang) Veldman vormen al die tijd het onmiskenbare gezicht van de band. Een band met een bak aan ervaring, maar vooral nog altijd met evenveel beleving, passie, energie en enthousiasme voor de blues en aanverwante stijlen. Het nieuwe, zesde album Refuel is daarvan weer het tastbare resultaat. Elf eigen songs in de beste Veldman Brothers-traditie. Puur en authentiek. En zowel in binnen- als buitenland enkel goede recensies. Maar dat is niet het enige. Begin maart 2017 heeft de band de Dutch Blues CD Award 2016 gewonnen voor het nieuwe album Refuel. Dat betekent dat Refuel is verkozen tot beste NL bluesalbum van 2016! En dat terwijl The Veldman Brothers al de nodige awards op hun naam hebben. In 2012 werden The Brothers onderscheiden met de award voor beste band. Het album Livin’ by the Day werd in 2014 door de Blues Foundation in Memphis, USA gekozen in de internationale Top 5 van de beste zelf-geproduceerde bluesalbums. En ook ontvingen de vier bandleden individuele awards en/of nominaties voor hun prestaties. Niet voor niets is The Veldman Brothers dus één van de meest spelende bluesbands. In Nederland, maar de band speelt ook in landen als Duitsland, België en Frankrijk. Het is vooral de teamgeest die The Veldman Brothers zo’n bijzondere band maakt. Geen ego’s, maar alles in dienst van de muziek en de song. Eigen songs vooral, die zijn beïnvloed door oude (blues)helden als The Vaughan Brothers, Muddy Waters, Jimi Hendrix, Elmore James, Howlin’ Wolf, Jimmy Smith, The Fabulous Thunderbirds en ga zo maar even door. Maar bovenal hebben The Veldman Brothers een heel eigen, herkenbare sound. Blues, rhythm & blues, westcoastblues en deltablues, afgewisseld met vleugjes rock’n roll, country en zelfs soul en funk. Dat is ‘Blues & Roots – Straight from the Heart’. Dat zijn The Veldman Brothers!

Ook in 2018 weer een bluespodium, dit keer op het terras van café de Veldpoort.  De toegang is gratis. Tussen 14.00 en 18.00 uur DRIE jonge bluesbands: MERYN BEVELANDER BANDUNCLE JIMMY en de DAVE WARMERDAM BAND

 

image.png

WEER EEN HELE MIDDAG BLUES BIJ ‘KLEURRIJK UIT IN WIJK’.  

DIT JAAR RUIM BAAN VOOR DE JONGE GARDE.

Zaterdagmiddag  1 september organiseren Blues in Wijk, café de Veldpoort en theater Calypso weer een bluespodium met de hele middag blues op het terras van café de Veldpoort. Al vier jaar op rij is het bluespodium een groot succes.  Een mooie plek bij de "hoofdingang" van de Cultuurmarkt. Café De Veldpoort zorgt voor een podium, hapjes en drankjes,  van Ginkel Muziek/Calypso-theater voor het geluid, Regio 90-FM ‘Highstreet Jazz & Blues’ - DJ Jos du Floo  draait lekkere blues tijdens de bandwisselingen en BluesinWijk zorgt voor de programmering. Toegang is gratis. Om te laten zien dat blues  ook onder de jeugd leeft staan er dit jaar drie JONGE bluesbands.

 

MERYN BEVELANDER BAND.

Een driemans alternatieve bluesnrocknbluesnrollformatie uit Nijmegen rond gitarist Meryn Bevelander.  Meryn wordt begeleid door zijn broers Florian op drums en Aron op bas. De Meryn Bevelander Band speelt meest zelfgeschreven tracks maar ook valt werk van o.a. Joe Bonamassa en Gary Clark jr. op. Als support deelden zij o.a. het podium met European Blues Award winnaar Leif de Leeuw en zijn band en de rising star van de blues uit Engeland, Laurence Jones.  Op eigen kracht stonden de broers op vele festivals waaronder Culemborg Blues, Texel Blues, Hongerige Wolf, Polderpop en in België op het prestigieuze Delirium Blues Festival. Maar ook in een groot aantal clubs : o.a. Paradiso en Doornroosje. In 2015 won Meryn, toen 11 jaar oud, de publieksprijs in de finale van de Sena Young Talent Guitar Awards, dé grootste Nederlandse muziekprijs voor getalenteerde muzikanten die elektrische gitaar spelen en speelde Meryn samen met Douwe Bob in de Oosterpoort in Groningen waarvan een tv-registratie te zien was op NPO3. Line-up: Meryn Bevelander ( Vocals, Guitar ) Florian Bevelander ( Drums ) Aron Bevelander ( Bass )

MOONDAZE (vh UNCLE JIMMY.

Een energieke bluesrock band met invloeden van Deep Purple, Led Zeppelin en Triggerfinger. Twee chicks en twee heren zorgen ervoor dat het bloed door je aderen blijft stromen! Ze geven je de energie om de hele avond los te gaan op hun vuige en sexy blues rock. Ze steken de jaren '70 in een nieuw jasje. De stevige, bluesy zanglijnen van de chick on Bass flankeren de virtuoze gitaar en de scheurende Hammond, alles met een bedje van snoeiharde drums. Uncle Jimmy, is een band die je live moet ervaren! Deze 4 muzikanten zorgen dat je je direct thuis voelt tijdens hun knallende show. Line up: Marja Boender - Vocals & Bass Guitar, Sebastiaan Fledderman – Guitar, Julia Driessen - Hammond organ en Tom Beemster - Drums & Backingvocals

DAVE WARMERDAM BAND.

De Dave Warmerdam Band wordt gevormd door 7 jonge muzikanten die een voorliefde hebben voor blues en jazz en hier ook graag hun eigen draai aan geven. De 17- jarige Dave Warmerdam, die in 2016 samen met blueszanger Robbert Fossen de Dutch Blues Challenge won en in de Verenigde Staten bij de International Blues Challenge in Memphis hoge ogen gooide, stelde zijn eigen band samen om een volgende stap te zetten. Met bassist Lars Hoogland speelde hij al eerder in een (blues)band. Op zijn school, het aan Codarts in Rotterdam gelieerde Havo en VWO voor muziek en dans, vond hij zijn gitarist, Anne-Luke van As. Bij Anne-Luke zijn de invloeden van Stevie Ray Vaughan duidelijk hoorbaar (en zichtbaar). Ook saxofonist Daan Roosenbrand en drummer Rick van de Voort volgen dezelfde opleiding als Dave. Sonny Ray van den Berg tenslotte voegt met zijn weergaloze gitaarsolo's een extra dimensie toe aan de band. Tot de favoriete muzikanten van Dave zelf behoren o.a. Otis Spann en Pinetop Perkins uit de blueshoek, op het gebied van jazz wordt hij vooral geïnspireerd door muzikanten als Oscar Peterson en Cory Henry. Het lukt deze band moeiteloos verschillende stijlen en sferen te combineren tot een sound die ook een jonger publiek aanspreekt. De huidige show van de band is een reis door de tijd van blues en jazz. Respect voor hoe het was maar ook ruimte voor vernieuwing en eigen interpretatie. Deze band is een must voor de liefhebber van blues, jazz en fusion. Eind december 2017 bracht de band een eerste CD uit: “A Tribute To The Masters Of The Blues”. Per april 2018 heeft zangeres Janne Timmer zich aangesloten bij de band. Ook deze veelzijdige dame heeft al de nodige podiumervaring. Haar stem wordt wel vergeleken met Janis Joplin. Janne schrijft ook zelf prachtige nummers, waarvan de eerste inmiddels op de setlist van de Dave Warmerdam Band staat.

 

 

.  

Na het grote succes van 2016 ook dit jaar weer een editie van Blues bij de Buren. Een Huiskamer Bluesfestival in Wijk bij Duurstede en Cothen. Om 13.30, 14.45 en 16.00 uur worden drie optredens van 45 minuten door bluesartiesten bij mensen thuis verzorgd. Vijentwintig podia waar iedereen gratis kan genieten van bijzondere bluesacts. De huiskamers zijn open vanaf 13.00 uur. Vol is vol, maar vergeet niet dat de volgende huiskamer zich maar een paar straten verderop bevindt.

Alle huiskamers en acts op een rijtje

 

Van harte welkom in 25 Cothen en Wijk bij Duurstede

 

Informatiebijeenkomst huiseigenaren 10 sept 2018 theater Calypso

1. Huiskamer: Lucienne en Frank - Londiniumdreef 47, Wijk bij Duurstede. Kees Dusink mag na zijn geslaagde instrumentale solo-optreden bij Blues bij de Buren 2016 ook bij deze editie niet ontbreken. Ditmaal wordt hij vergezeld door Buzz Badweather. Naast nummers van Peter Green zal Kees ook eigen werk laten horen. Liefhebbers van mooie gitaarmuziek mogen dit unieke optreden beslist niet missen.

 

2. Huiskamer: Anton Winkel - Zandweg 102, Wijk bij Duurstede.  The Vaults is een vijf mans rhythm & blues band uit de provincie Utrecht. Het repertoire bestaat uit covers met een eigen geluid, bestaande uit oude Chicago blues, 60’s R&B en af en toe uitstapjes naar swingende, bekende en onbekende rhythm & blues nummers.

 

3. Huiskamer: Jan Bakkenes- Zandweg 15d, Wijk bij Duurstede. Kozzeltov is een viermans formatie die naast eigen werk ook klassieke blues en bluesy Americana covers speelt, deep dark and vintage.

 

4. Huiskamer: Klaas en Fransje Everards- Nieuweweg 32, Wijk bij Duurstede. Carolina and the BluesMen is een band die gevarieerde bluesmuziek speelt. Zij laten horen dat muziek maken plezier is en weten dat ook over te brengen op het publiek. Dit jaar komt de band met gastspeler Dirk van Brink op mondharmonica.

 

5. Huiskamer: Kees van Dam en Lies van Laake- Appelgaard 29, Wijk bij Duurstede. Rock-As plays blues, traditional and modern. Using guitar improvisation to make it. Entertainer is looking the mojo to give it to you.

 

6. Huiskamer: Jacqueline Massink - Appelgaard 38, Wijk bij Duurstede.  De vijf muzikanten van The Midnight Rascals spelen prachtige ballads van Beth Hart tot swingende bluesrock van Bonnie Raitt: een groovende bas, scheurende sax, bluesy gitaar, swingende percussie en krachtige, warme vocals. Als je de blues hier niet voelt, voel je ‘m nergens.

 

 

7. Huiskamer: Arie Nellen - Tacitus 8, Wijk bij Duurstede. Basic Station. Deze vijfmans-formatie heeft inmiddels drie cd’s uitgebracht. Hun bluesmuziek is sterk beïnvloed door Jimi Hendrix en Stevie Ray Vaughan. Basic Station speelt rock-blues onder het motto: blues met een randje rock of rock met een randje blues. 

 

8. Huiskamer: Aukje Boer - Langs de Wal 10, Wijk bij Duurstede. Five Point Six zijn vijf mannen die een vriendschap hebben met muziek.  Ze spelen covers die ze zelf hebben uitgekozen en willen dit een paar keer per jaar delen met anderen.

 

9. Huiskamer; Marijke en Paul Copier - Wilhelminastraat 24, Wijk bij Duurstede. Big Bo Brocken is een begrip in de blues wereld en speelt traditionele blues als een one-man-band. Bo heeft in 2015 de Dutch Blues Challenge gewonnen en zijn album `Traveling Riverside` is dat jaar verkozen tot het beste Dutch Blues Album. Dit optreden mag u niet missen.

 

10. Huiskamer: Cees Schipper- Muntstraat 30, Wijk bij Duurstede. The Vintage Bronthers spelen Chicago blues, ritme als een hartslag, melodisch onvoorspelbaar, van diep bedroefd tot extase, geheel vanuit het hart. Twee broers, Jan en Rinus, 40 jaar verbonden in muziek, altijd zoekend naar noten die raken, ritme dat heelt en teksten over het leven.

 

11. Huiskamer: Goitzen en Magda - Muntstraat 23, Wijk bij Duurstede. Just in the Moment is een groep muzikanten die elkaar kennen van jamsessies en optredens. Zij brengen klassieke blues nummers in een eigen versie ten gehore en doen dat met veel plezier; zij vinden het een eer om te spelen bij Blues bij de Buren.

 

12. Huiskamer: Ellis Overbeek - Peperstraat 6, Wijk bij Duurstede. Mental Pirates. Vier vijftig-plussers hebben elkaar gevonden in een bluesrock formatie met `een beetje meer ballen` die nog volop in ontwikkeling is. Rock`n`roll, blues, rockabilly en andere stijlen wisselen elkaar af. Een muzikaal brouwsel van plezier en genot. U bent alvast gewaarschuwd.

 

13. Huiskamer: Vincent Feenstra - Volderstraat 25, Wijk bij Duurstede. Het John Frick Trio is sterk beïnvloed door klassieke blueslegendes, maar brengt een eigen sound en originele benadering van de blues klassieken. Ook spelen zij eigen songs.  

 

 

14. Huiskamer: van Westering - Friesesteen 30, Wijk bij Duurstede.  Beechcraft Bonanza is de swingende jump blues ukuleleman die zingt over het weer en de liefde op de vuige vierkwartsmaat van de blues.

 

15. Huiskamer: Nicky Mertens- Dordtsesteen 11, Wijk bij Duurstede. Theo Sieben is een Amsterdamse sessie gitarist, singer-songwriter en componist, met een voorkeur voor North Mississippi Hill county blues. Hij toerde afgelopen jaren met o.a. Hennie Vrienten, Ellen ten Damme, Bertolf en Douwe Bob. Theo speelt tijdens deze serie optredens nummers van de RL Burnside en Fred Mc. Dowel.

 

16. Huiskamer: Petra van Houtum - Waranda 53, Wijk bij Duurstede. Muddy Ground zijn twee leden van de bluesrockformatie Mylk, Dave James Hendrikse en Pe Derks. zij spelen akoestisch klassiekers en eigen composities, alles in ongedwongen, gemoedelijk sfeer, met herkenbare riffs, beats en solo’s.

 

17. Huiskamer: Erna Koekoek- IJsselsteen 28, Wijk bij Duurstede. Charles Adrian Band bestaat uit drie personen en speelt een prettige mix van diverse blues stijlen, aangevuld met soul, rock`n`roll en roots-music.

 

18. Huiskamer: José en Ad Vlaar - Amstel 116, Wijk bij Duurstede. Ad Vlaar woont in Wijk bij Duurstede en speelt in zijn huiskamer een mix van old-school blues en muziek van Rolling Stones, Leonard Cohen, Nirvana, Gary More en anderen. Ad zingt en begeleidt zichzelf op gitaar met voet-percussie en speelt bluesharp.

 

19. Huiskamer: Fam. Westdorp- Middelweg oost 8, Wijk bij Duurstede. De Ramshackle Bluesband speelt nummers van BB King, Robert Johnson, Lowell Fullson e.a. Daarnaast nummers van o.a. de Nederlandse bands Livin’Blues en C+ B, maar ook werk van 4 uitgebrachte CD’s. Van tranen trekkend slow tot boogie woogiehigh.

 

20. Huiskamer: Mieke Spronk - Kostverlorenpad 7, Wik bij Duurstede. Tuff-Enuff acoustic zijn twee relaxte gasten uit het Brabantse land die sinds 2010 akoestisch spelen en regelmatig op pad zijn in het land waar hun optredens met succes worden ontvangen.

 

21. Huiskamer: Andre van Zwieten en Gonnie Vollebregt - Dokter Holwerdastraat 18, Wijk bij Duurstede.  Big Daddy's Breakfast Voodoo. Voor Blues bij de Buren wordt stevige rockblues omgezet naar intieme sfeer van de huiskamer. Zij laten zien dat blues niet alleen gespeeld wordt door oude mannen die belegen zingen over oude liefdes.

 

22. Huiskamer: GertJan Schrijner- Willem Alexanderweg 47, Cothen. The Woods  bestaat uit Joris Bos gitaar en zang, Martijn Drijfhout bas, Johan Zielstra toetsen en Pieter Dokter drums. Joris bespeelt hoofdzakelijk Tele’s en noemt als grootste invloeden Jonny Lang en Freddie King. In 2009 presenteerde Mad King George hun eerste album waarop een eigen sound naar voren kwam: een funky mix van rock, roots en blues.

 

23. Huiskamer: Gerard van der Horst- Kerkweg 22, Cothen. The Coasters heeft een Chicago blues samenstelling en brengt experimentele blues ten gehore. In de nummers zijn invloeden van blues helden als Stevie Ray Vaughan, Eric Clapton en Gary Moore te herkennen, maar ook van bands als Pink Floyd en The Doors. Verwacht diepzinnige nummers vol emotie afgewisseld met uptempo swingende blues.

 

 

24. Huiskamer: Ad de Jong - Buschgenssstraat 2, Cothen. Blues after Seven is een bluesbandmet een zangeres bestaande uit vijf personen. Zij spelen oudere blues en eigen songs, bluesy vertolkt met een jazzy randje.

 

25. Huiskamer: Fam. Kiewiet - van Groningenstraat 15, Cothen. H.B.Stroll is een trio met hun roots in de jazz- en bluesmuziek van de jaren 30, 40 en 50. Traditionele songs van o.a. Leadbelly, Hoagy Carmichael, Bix Beiderbecke, Fats Waller en Big Bill Broonzy worden -soms met knipoog – gearrangeerd en in een nieuw jasje gestoken.

Stichting Kasteel Culturteel organiseert in het zomerseizoen op de zondagmiddagen Cultuur op de binnenplaat van Kasteel Duurstede. In augustus hadden ze nog ruimte in hun agenda voor een bluesband. Het werd Route61Toegang gratis. 

Websites: Route61    Stichting Kasteel Cultureel    Kasteel Duurstede

 
 
 
 

Copyright © 2009-2020 Stichting BluesInWijk Wijk bij Duurstede.
Alle rechten voorbehouden.