Blues in Wijk

Blues in Wijk is opgericht in 2009, bestaat uit een stel enthousiaste bluesliefhebbers en organiseert jaarlijks ca. 10 bluesevents in theater Calypso, in de horeca, op de Lek, in de woonkamers en op buitenpodia. In je eigen stad genieten van mooie blues, dat is hun motto.

Contact en vriend worden

Stichting Blues in Wijk
Zocherstraat 3
3961 CK Wijk bij Duurstede
tel : 06-21132560
info@bluesinwijk.nl

web: www.bluesinwijk.nl

bank: NL92RABO0124453570

Status website

De website is na 10 jaar wat verouderd en wordt momenteel geheel vernieuwd. Op dit moment is uitsluitend de homepage actueel.

 

En het werd een meer dan geweldige bluesavond.

 

The First Lady (foto Willem vd Kraats)

 

Ditiswijk.nl schreef: "Theater Calypso stond gisterenavond in het teken van jong bluestalent. BluesinWijk had de bands The First Lady en Sugarboy & the Sinners geprogrammeerd. Ruim honderd man genoot van de jonge muzikanten. The First lady, een band uit Culemborg bestaande uit Filip van slechts 17 jaar samen met bassist en drummer goed voor een perfect geluid. Zangeres Merel van der Veer van deze jonge band, heeft een loepzuivere stem. De nummers die ze spelen zijn gedurfd. Opmerkelijk gedrag van de zaal; tot en met de laatste noot hing de zaal aan de lippen van deze blondine. De jonge honden uit Leiden, Sugar boy & Sinners, wonnen in 2012 de Dutch blues Challenge. In 2013 belandden ze in Memphis in de halve finale en bereikten de derde plaats op het festival in Toulouse, weet Arie Verheul bij de introductie te vertellen. En dat staat nu in Wijk! Het is dikke pret met deze heren. Energiek, zoals de zanger, Boy Vielvoije aankondigde, 'de komende anderhalf uur wordt het een mix van blues met soul, funk en echte rock 'n' roll'. Het was wederom een zeer geslaagde blues avond.

 

Foto's & filmpjes werden er oa gemaakt door:

 

de Wijkse fotograaf Kuifje, zie het fotoarchief van ditiswijk.nl.

 

de Zeeuwse bluesfotograaf Fons Kersbulck, klik hier voor foto's van the First Lady en hier voor de foto's van Suigar Boy and the Sinners.

ons eigen filmteam (Leen Wander), klik hier

 

 

 klik hier

 

 

 

The First Lady

The First Lady is een blues rock band van Culemborgse bodem bestaande uit jong talent. De band, bestaande uit Merel van der Veer (zang), Filip Schrijver (gitaar), Richard Brusse (drums) en Bram Schrijver (basgitaar). De band is opgericht als een gelegenheidsformatie in april 2012. The First Lady bleek een groot succes en was afgelopen zomer op de 20e editie van Culemborg Blues en onlangs op de Culemborgse Bluesnight (zie foto's van Harry Velders) te bewonderen. Velen uit Wijk bij Duurstede kennen Fillip wellicht nog van zijn eerste gig eind 2011 met de Veldman Brothers in theater Calypso. The First Lady speelt onder andere nummers van Jimi Hendrix, Joe Bonamassa en John Mayer. 

 

Sugar Boy and the Sinners

 

Vier jonge twintigers uit Leiden, die pas in januari 2011 hun eerste gig speelden in de huidige samenstelling, in 2012 overtuigend de Dutch Blues Challenge wonnen en daarmee doorbraken in de Nederlandse en Europese bluesscène, in 2013 meededen aan de IBC (halve finale) in Memphis en de EBC in Toulouse (3e plaats), op Moulin Blues en Peer stonden, afgelopen jaren talloze festivals, podia en clubs overdonderden met hun energieke optredens, enorm populair werden en inmiddels ook een eigen CD uitbrachten. De band brengt een ouder genre, de blues, weer naar de massa toe. De energieke live-shows maken hen geliefd onder zowel ervaren bluesfans als het jonge festivalpubliek. De stijl is een moderne mix van old school blues met soul, funk en rock 'n' roll. Dit alles heeft de band al optredens opgeleverd naast Robert Cray, The Fabulous Thunderbirds en Walter Trout. Een band waarbij het altijd feest is en die je gewoon moet ervaren met Boy Vielvoije (zang/bluesharp). Ronnie Guerin (gitaar), Vinnie Guerin (contrabas) en Frankie Duindam (drum).

 
 
 
 

Copyright © 2009-2020 Stichting BluesInWijk Wijk bij Duurstede.
Alle rechten voorbehouden.