Blues in Wijk

Blues in Wijk is opgericht in 2009, bestaat uit een stel enthousiaste bluesliefhebbers en organiseert jaarlijks ca. 10 bluesevents in theater Calypso, in de horeca, op de Lek, in de woonkamers en op buitenpodia. In je eigen stad genieten van mooie blues, dat is hun motto.

Contact en vriend worden

Stichting Blues in Wijk
Zocherstraat 3
3961 CK Wijk bij Duurstede
tel : 06-21132560
info@bluesinwijk.nl

web: www.bluesinwijk.nl

bank: NL92RABO0124453570

Status website

De website is na 10 jaar wat verouderd en wordt momenteel geheel vernieuwd. Op dit moment is uitsluitend de homepage actueel.

 

Tot op het laatste moment bleef het spannend hoeveel mensen mee zouden doen aan de workshop. Maar al even na zeven uur meldden zich de eerste deelnemers en tegen acht uur hadden we de kleine bar in cafe Ome Ko barstensvol zitten met 30 deelnemers. Toch weer een succes! Na een kort welkom van de voorzitter van BLUESinWIJK nam Hans "Homesick" de Vries het stokje over en ging hij aan de slag met zijn les. Ademloos toekijken was er niet bij, er moest veel geblazen en gezogen worden in de kleine bluesharpjes.  De mensen hadden de grootste lol en inderdaad, zoals beloofd, na ruim een kwartier speelde iedereen op de maat mee met Hans en het klonk prima. Rond half tien was het einde pret met een gezamenlijke en massale blaassessie en daarna was het nog lang onrustig bij de tap. Leuke avond. Menigeen gaat komende winter een vervolgcursus volgen.  

 

Natuurlijk staat ook deze workshop  'for absolute beginners' weer onder leiding van Hans 'homesick' de Vries. Hij neemt je mee door de wonderlijke wereld van dit kleine instrument en haar talloze bespelers! Alle deelnemers krijgen een nieuwe, goede kwaliteit bluesharmonica, waarmee meteen muziek gemaakt gaat worden! Na een kwartier al speelt iedereen zijn eerste blueslick !!! Kosten inclusief harmonica € 15. Locatie wordt nog bekend gemaakt. Aanmelden via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Meer informatie op de website van Hans de Vries, www.homesick.nl. Op ons Youtube-kanaal staat een leuk filmpje van een eerdere workshop, Klik hier ... 

 

 

Als je je aanmeldt op de UITMARKT op 7 september krijg je € 5,- korting!!!

 

klik hier voor een prachtige BBC-documentaire over de historie van de mondharmonica

 

 

 

 

 
 
 
 

Copyright © 2009-2020 Stichting BluesInWijk Wijk bij Duurstede.
Alle rechten voorbehouden.