Blues in Wijk

Blues in Wijk is opgericht in 2009, bestaat uit een stel enthousiaste bluesliefhebbers en organiseert jaarlijks ca. 10 bluesevents in theater Calypso, in de horeca, op de Lek, in de woonkamers en op buitenpodia. In je eigen stad genieten van mooie blues, dat is hun motto.

Contact en vriend worden

Stichting Blues in Wijk
Zocherstraat 3
3961 CK Wijk bij Duurstede
tel : 06-21132560
info@bluesinwijk.nl

web: www.bluesinwijk.nl

bank: NL92RABO0124453570

Status website

De website is na 10 jaar wat verouderd en wordt momenteel geheel vernieuwd. Op dit moment is uitsluitend de homepage actueel.

Zaterdagavond 11 mei stroomde vanaf 20.00 uur het muziektheater langzaam vol met vrienden en sponsors die echt allemaal zin hadden in een mooie bluesavond. We draaiden eerst op groot scherm een liveDVD-registratie van een van de laatste theateroptredens uit 1997 van Luther Allison. Prachtige beelden van een legendarische en helaas veel te vroeg overleden bluesman. Menig bezoeker had Luther nog een of meerdere keren live gezien en men zat echt te genieten van dit parchtige concert. Vanaf 21.15 uur was het de beurt aan onze Nederlandse Veldman Brothers die tot 24.00 uur een heerlijke bluesoptreden neerzetten. Bennie, Gerrit, Donald en Marco maakten er een echt feest van en de ca 100 bezoekers hadden een geweldige avond. Ook "ons" regionale bluestalent Filip Schrijver (15 jaar inmiddels) mocht nog een nummertje meespelen. Onderstaand wat filmpjes en foto's.  

 

Filmpjes BluesinWijkgastoptreden van Filip Schrijver, mr Moggio en Jan Vledder.

 

 

Zaterdagavond 11 mei onze jaarlijkse vriendenavond met de Nederlandse topbluesband The VELDMAN BROTHERS. Ze wonnen in 2011 de Dutch Blues Awards en in april 2013 sleepten hun gitarist en toetsenist maar liefst 3 Awards in de wacht. Een dijk van een band dus, die garant staat voor een swingende avond met bluesmuziek van de bovenste plank. In september 2011 hadden we ze ook al in  Wijk met hun Jimy Hendrix tribute. 

 

 

 

 

 

 

 
 
 
 

Copyright © 2009-2020 Stichting BluesInWijk Wijk bij Duurstede.
Alle rechten voorbehouden.