Blues in Wijk

Blues in Wijk is opgericht in 2009, bestaat uit een stel enthousiaste bluesliefhebbers en organiseert jaarlijks ca. 10 bluesevents in theater Calypso, in de horeca, op de Lek, in de woonkamers en op buitenpodia. In je eigen stad genieten van mooie blues, dat is hun motto.

Contact en vriend worden

Stichting Blues in Wijk
Zocherstraat 3
3961 CK Wijk bij Duurstede
tel : 06-21132560
info@bluesinwijk.nl

web: www.bluesinwijk.nl

bank: NL92RABO0124453570

Status website

De website is na 10 jaar wat verouderd en wordt momenteel geheel vernieuwd. Op dit moment is uitsluitend de homepage actueel.

 

 

 

 

 

Woensdagavond 11 april vierde Bluesinwijk haar 3e verjaardag in een bomvol eetcafe Dorestad met een fantastisch optreden van de Belgische bluestopper Lightnin'Guy. Het geplande optreden van ca. 1 uurtje werd er een van bijna 3 uur. Grote verrassing was het gastopreden van de in Amerongen wonende Nederlandse topgitarist Richard van Bergen, bekend van oa Rootbag en genomineerd voor de Dutch Blues Award beste gitarist 2011Richard en Guy kennen elkaar goed vanuit het bluescircuit. Zij speelden echter nog nooit samen op 1 podium. Toen Richard hoorde van het solo-optreden van Guy in Wijk nodigde hij hem uit langs te komen. Die uitnodiging liep uit op dit spontane optreden. Guy beschouwt Richard als een van zijn Nederlandse blueshelden en was dan ook echt in de wolken met deze buitenkans. Het werd, zoals gezegd, een prachtig duo-optreden wat ook door de Wijkse bluesfans enorm werd gewaardeerd. Het was een avond met een gouden randje. Hieronder enkele opnames van deze prachtige avond.

  

Against the grain

   You got to move

  

 Richard van Bergen  & Lightnin'Guy

 

BLUESinWIJK viert haar 3e verjaardag met de Belgische bluestopper LIGHTNIN’GUY op woensdag 11 april om 20.30 uur in het Wijkse eethuys Dorestad.

 

 

Op ons Youtubekanaal staat een mooi solonummer van hem van zijn optreden op de Markt op 30 april vorig jaar. Klik en geniet.  

 

 

Onderstaand nog enkele mooie foto's van Anton Rekke van het optreden op 11 april

 

 

 

 
 
 
 

Copyright © 2009-2020 Stichting BluesInWijk Wijk bij Duurstede.
Alle rechten voorbehouden.